Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Én hogyan fogok megnépszámláló...

Én hogyan fogok megnépszámlálódni?

Figyelt kérdés
Albérletben lakok, természetesen nem vagy okbejelentve a tulaj határozott kérésére. Papíron még 100km-re élek a szüleimmel, de ők csak a maguk nevében töltötték ki, amúgy is hülyén nézne ki, hogy 100km-re lakok a munkahelyemtől..
2022. okt. 8. 14:58
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
Úgy, hogy lejelented magad ott, ahol laksz. Nem baj, hogy nem vagy ott bejelentve.
2022. okt. 8. 15:00
 2/9 anonim ***** válasza:
31%
Majd később a harmadik hatványra emelnek.
2022. okt. 8. 15:06
 3/9 anonim ***** válasza:
66%
Én online, e-mailben kértem belépési kódot a hivaaos népszámlálós oldalra. Beléptem és kitöltöttem. Azt a helyet adtam meg lakhelynek, ami a lakcímkártyámon szerepel.
2022. okt. 8. 15:24
 4/9 anonim ***** válasza:
44%

A lakcjmkartyas helyet add meg lakcimnek.

Senki se foglalkozik a 100 km-rel.

2022. okt. 8. 16:01
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Sehogy. Neked így nem kell. Done.
2022. okt. 8. 18:11
 6/9 anonim ***** válasza:
85%

Mondjuk végül is csak cirka hatszor írja le, hogy ne a lakcímkártya alapján töltsd ki, hanem ott, ahol ténylegesen élsz... senkit nem érdekel, hogy nem vagy bejelentve, ez nem erről szól. Hihetetlen, mennyien nem tudnak minimálisan se szöveget értelmezni, és még osztogatják jó tanácsként a hülyeséget.

Kérdező, töltsd ki nyugodtan az albérletre, be tudod jelölni a megfelelő helyen, hogy nem bejelentett lakcím, sőt, akár azt is, hogy "egyéb jogcímen" élsz ott, ha félsz leírni azt, hogy bérlő vagy.

Emellett lesz olyan kérdés, hogy van-e más lakcímed, ott meg tudod adni a lakcímkártyán szereplő állandó lakcímedet is, a rendszer ezt majd feldolgozásnál összefésüli. A szüleid jól csinálták, hogy téged nem írtak be, hiszen nem ott élsz életvitelszerűen.

2022. okt. 8. 18:25
 7/9 anonim ***** válasza:
66%

[link]

Utolsó válaszolónak van igaza. Én is elvagyok képedbe mennyire nem tudnak értelmezni alapvető dolgokat az emberek, pedig ha elkezdi kitölteni a tesztet elég szájbarágósan és érthetően megvannak fogalmazva a kérdések. Oda töltöd ki, ahol életvitelszerűen élsz, függetlenül attól, hogy be vagy e oda jelentve vagy sem. Később rákérdez, hogy milyen jogcímen laksz azon a címen, oda bejelölöd, hogy albérlet. Majd utána rá fog kérdezni a valós adataidra is, amik a lakcímkártyádon szerepelnek hivatalosan. Ilyen egyszerű, de szerintem sokan nem megfelelően fogják kitölteni…

2022. okt. 8. 19:20
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Albérlő vagyok, úgy töltöttem ki, mint a hatos.
2022. okt. 8. 22:22
 9/9 anonim ***** válasza:
Ahol most albérletben laksz, arra a címre jön egy levél. Ezt kitöltheted te is, vagy a főbérlőt is megkérheted, hogy töltse ki. Ha ő tölti, akkor átadod neki a levelet, és el is van intézve a dolog. Ha már egyszer nem engedte, hogy bejelentkezz a címre, akkor töltse csak ki ő. És igen, így akkor nem leszel "megnépszámlálódva" :D
2022. okt. 9. 21:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!