Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Egy milliárd ft-ból érdemes...

Egy milliárd ft-ból érdemes itthon maradni vagy inkább külföldön új életet kezdeni?

Figyelt kérdés
2022. okt. 3. 16:41
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
13%
Most nem akarom azt mondani, hogy kb. kitörölheted vele, feleségem örökölt 1 eve 380M-t, most nem azt mondom hogy sírtunk, viszont a 380-ból 80 egy ház volt, azt modernizáltuk, igaz luxus szinten, na az elvitt eleve 150-et ( 80+70 ), igaz hogy lett szauna, szolárium és egyebek, de már eleve az a durva, hogy vett még magának egy 20M BMW-t, ( nem 60 millást!!! ), én maradtam az opelemben(!) némi ruházkodás, 4-5 nyaralás,és hopp a pénz fele elment...hozzátartozik, hogy előtte se éltünk rosszul, kettőnk jövedelme több volt mint 1.5M. Szóval sokakat megszédítenek ezek az összegek, de benne lenni, és FENNTARTANI amit elértél na az már más lap. Csak pár szám: villanyszámla 70e Ft 5 db klímával ( 1000 kWh/hó ), fűtés padlófűtés stb, vízmelegítés gázzal havi 100e általányban, sorolhatnám....maga a havi rezsi több mint fél milla. Namost, látva a kérdést, mennyi 1 milliárd huf, hát akinek valaha is volt 100 millánál többje, szerintem tudja a választ...és akkor még nem vettünk 100 millás AMG-t, ferrarit, semmit...
2022. okt. 9. 21:16
 22/32 anonim ***** válasza:
93%

Az, hogy valakinek pénze van, még nemfeltétlen kell ilyen böszme módon szórnia azt… utolsó, ha igaz amit írsz, akkor ti a tipikus újgazdagok vagytok… én úgy nőttem fel, láttam apámat miből lesz a pénz, nekem is van, mégis egy 40négyzetméteres 2szintes jólszigetelt zártkertben élek párommal és kisfiammal, a fűtés klímával a teljes rezsink eddig havi 25000volt, most majd meglátom mennyi lesz, de ha megugrana, akkor ki van építve a fűtes vízteres kandallóra is puffertartállyal. +szkmám miatt ingyen van a tüzelő.

Faterom esküvőnkön megtolt egy szemmel látható összeggel, szinte teljes egészében ott pihen a bankszámláimon 13éve. Nem veszek béjemvét, meg 80millás házat se, mert minek?…

2022. okt. 9. 23:10
 23/32 anonim ***** válasza:
16%
Azért mert a pénz arra van hogy jól élj belőle. Pont ez az hogy sokan osszetévesztik azzal hogy halmozzuk, számolgatni, aztán meghaltak mint a feleségem szülei, magukkal nem vihetik, ennyi.Nem a gazdagság a lényeg hanem az hogy megvedd magadnak azt ami jobbá teszi az életed.Én is vályogházba születtem bele, villany, víz nem volt, pottyantós budival.Újgqzdagnak nem érzem magam egyáltalán, világ életemben piacoztam stb ami kellett azért tettem. Ha azt veszem persze egyösszegben ez hatalmas pénz, de azért ha előtte is havi 1.5M feletti összegből élsz, akkor akkora hatalmas változást nem hoz az életedbe. 80M meg házra költeni mai világban nem művészet...nézz körül az ingatlanpiacon mit adnak annyiért. 70-et rákölteni se volt művészet.
2022. okt. 10. 08:00
 24/32 anonim ***** válasza:
10%
Amúgy nem értem a minuszolókat. Őszintén leírtam a tapasztalataimat miért kell ezt miniszolni?
2022. okt. 10. 08:01
 25/32 Redaler2 válasza:
92%
Azért vagy minuszolva mert amit le írtál egy nagy baromság így elszórni azt a sok pénzt teljesen értelmetlen. Nem is értem hogy akinek több száz milliója van hogy hogy nem az a célja vele hogy úgy fektesse be hogy soha többé ne keljen dolgoznia nem értem el szórjátok és melóztok tovább 8-12 órákat az baromi jó élet én 26 évesen már baromira unom ezt a tipikus melós életet akinek meg be esik a lehetősség hogy ki léphet ebből az meg nem él vele.
2022. okt. 13. 18:18
 26/32 anonim ***** válasza:
0%
A koncepciód ott hibázik, hogy az örökség előtt is megkerestük a másfél milliót úgy, hogy a feleségem gyakorlatilag háztatásbeli ( mielőtt megismerkedtünk bankban dolgozott ), csak mivel én itthon dolgozok ( kereskedek ), megbeszéltük hogy Ő ne dolgozzon, mert nekem az a nagy segítség, ha nem kell még a házimunkával stb foglalkozzak. Mivel jelenleg a vállalkozásommal ott tartunk, hogy havonta van vele kb. 10 nap munka, így eleve nem érvényesül az amit Te mondasz. Egyébként fentebb is leírtam, hogy előtte is másfelet kerestünk, éppen ezért nem volt akkora változás az életünkben a pénz. Egyébként meg, amit Te mondasz, ne is haragudj tipikus pénztelen meglátás, mert ha körbe néznél, hogy mi mennyi, Te lepődnél meg a legjobban...csak egy példát mondjak, nyitni akarsz egy mezei autómosót, az kb mindennel együtt 200M. És még közel se biztos, hogy ahogy Te fogalmazol, ez elég lenne arra, hogy soha ne dolgozz. Vannak az ismerettségi körömben olyanok, akik amikor bejött a covid havi 300M-t buktak hónapkon át ( alkalmazottak fizetése, rezsi, stb 0 bevétel mellett ), akkor gondolhatod mekkora céget visznek, és ennek ellenére mégis havonta 20 napot keményen dolgoznak.Megsúgom, százmillókból Te nem éred azt el hogy sose kelljen dolgoznod...amikor egy panel lakás 40 milla...még ha veszel 8-at is, és kiadod, akkor is "csak" havi kb 1M körül tudsz tisztán keresni vele.Jaaaa, és akkor tegyük fel laksz egy 50nm-es panelba,jársz suzukin, kezedbe esik mondjuk 400M, és utána a fenti képlettel továbbra is suzukin jársz, panelben nyomorogsz, noha százmillomos vagy. Hagyjuk már...lehet minuszolni, nekem a minuszolás csak a szokásos irogységet mutatja ami várható is ebben az esetben. Mondjuk marhára nem érdekel, nem fogok rajta sírni
2022. okt. 14. 00:43
 27/32 anonim ***** válasza:

22#-vagyok

Apukám 90es évekre összehozott az országban egyik elsőként egy elég szép cnc parkot, mikor "kigorgatták" a vállalkozásából, mert üzletembernek csapnivaló volt, akkor is maradt rengeteg pénze, ő nem is dolgozott többet életében, és a semmittevés el is vitte sajnos elég gyorsan.

Én asztalos vagyok, illetve faipari technikus van egy 300m² műhelyem, ahol főleg tömörfa lépcsőkre vagyok specializálódva. Nem azért dolgozom mert kell, hanem mert művészi szinten űzhetem azt a szakmát, amit imádok.

2022. okt. 14. 06:54
 28/32 anonim ***** válasza:

Ezt a panelben nyomorogsz kifejezést soha nem értem meg... a panel egy teljesen hasznos házikó amennyiben nem szeretnél fűnyírással stb vacakolni...

Első 30 évemet panelban töltöttem, és sokszor visszasírom...

Régen hazaértem melóból, onnantól az enyém volt az egész napom.

Mióta kertesházban lakom, ahhoz, hogy szép igényes kertem legyen, szinte minden napra van vele meló

2022. okt. 14. 06:58
 29/32 Redaler2 válasza:
48%
Spenc2014 tipikusan nagy lábon élès az amit te írsz. Kérlek szépen 380 millióból én 10 évig lennék el vígan munka nélkül.Kertes házban lakok se kutyám se macskám családra nem vágyom nem szeretem a gyerekeket jogsim nincs így kocsi se kell ennyi. Az hogy te a társadalmi elvárásoknak meg felelsz mert tökéletesen beléd nevelték hogy saját ház,kocsi és család az élet értelme az már nem az én problémám. Meg nem kell nagy ház meg több milliós kocsikra szórni a pénzt és máris több marad.
2022. okt. 14. 15:38
 30/32 anonim ***** válasza:
52%
Utolsó, én megfogadtam, ha a gyerekek nagyok lesznek, és nyugdíjazni akarom magam melóból, kimegyek tenerifére, vagy valami trópusi szigetre, építek magamnak egy kunyhót aztán fateromtól örökölt pénzből minden este iszom egy jó hideg sört a naplementét nézve :D kb ennyi az igényem :)
2022. okt. 14. 17:38
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!