Honnan van rengeteg huszonevesnek penze ujepitesu hazra?
Futar vagyok es rengeteg cskmagot viszek ujepitesu csaladi hazakhoz amik 60-70 milliokat ernek a kornyeken.
Es ilyen huszonevesek nyitnak ajtot.
Kerdezem en mibol?
En kidolgozom a belem futarkent es megis egy alberletben nyomorgok.
Sokan azt figyelmen kívül hagyják, hogy a kérdező családi házat írt, nem pedig lakást.
Családi háznál ritkább a bérbeadás, falun, újépítésű esetében meg nincs is.
Nekünk szülői segítségből. Mondjuk nem ház, csak lakás, de magunktól erre sem lett volna pénz.
Amúgy ami ma 60-70 az pár éve lehet még "csak" 30-40 volt. Mi legalábbis ezt annyiért vettük, aztán azóta úgy elszálltak az árak, hogy simán éri már a dupláját.
Gyakorlatilag minden huszonéves ismerősöm aki saját ingatlanban lakik, kapott bőven anyagi támogatast, örökséget.
Minden város szélén, a külvárosias övezetben vannak ilyen újépítésű vagy nem túl régen épített családi házas "telepek". Ez már 10-15 éve is így volt. És jellemzően harmincas, kisgyerekes szülők, vagy negyvenes szülők, iskolás korú gyerekekkel lakták/lakják. Hitel, szülői, nagyszülői segítség adta nekik az alapot, meg olyan munka, ami viszonylag jól fizet pl valami csoportvezetői, középvezetői pozícióban. Sok embert ismerek, akiknek szülői segítséggel volt már lakásuk, majd házasságkötés után beforgatták a két lakást egy családi házba.
Ez most korosztályt tekintve lement volna a huszonévesekre? Furcsállanám. Nem lehet, hogy fiatalos kinézetű harmincasok vagy pedig az ott élő negyvenes-ötvenesek gyerekei nyitnak ajtót?
Én nagyjából azt látom, hogy vagy szülői segítség vagy szintén hasonló, de nyilván hiába újépítésű, hogy ha 5-10 évvel ezelőtt nem 60-80 volt hanem 30-40 max.
Sajnos nagyon megtévesztő és nehezen elfogadható az ami az elmúlt években történt az ingatlanpiacon, tisztán emlékszem, hogy felénk mekkora híre volt annak 5 éve, hogy úristen már 40 millióért épített valaki házat, és semmi extra nem volt a ház, most meg 80 alatt hasonló sincs...
Nálunk pl. a kinti fizetések is 5 éve a legtöbb helyen alig emelkedtek, szóval aki mondjuk 5 éve is keresett 1500-2000 eurót, mint most az nem kicsit egyszerűbben vett új házat akár még a gyerekének is.
Most már nem így megy ez idén.
Nem a tulaj nyit neked ajtót, hanem a cseléd vagy a komornyik, még jó, hogy huszonéves :D
Egyébként: bérlik a lakást, vagy a szülőkkel laknak ott, vagy a szülők jól keresnek, esetleg külföldi keresetből volt az önrész a hitelhez.
Van olyan ismerősöm, aki ugyanúgy csóró családba született, mint én, aztán 18 évesen, érettségi után úgy gondolta, tart egy év szünetet, és elment egy óceánjáró hajóra dolgozni, később azt hiszem, légiutas-kísérő lett valamelyik arab országban, és most annyi pénzzel jött haza, amiből simán letette a kezdőtőkét, és kevesebbet fizet törlesztőre, mint az én pusztulat garzonom bérleti díja. Nyilván nem ez az általános, de az én korosztályomból rengetegen alkalmazták azt a stratégiát, hogy megtanultak valamit egy egyéves OKJ-n, és pár évig két állásban, látástól vakulásig tolták külföldön, szép összegeket gyűjtöttek így.
Én meg az egyetemmel szoptam, de már bánom, külföldre kellett volna menni nekem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!