A statisztika szerint ezek a legnépszerűbb megyék. Aki ott él, az is így látja?
Győr-Moson-Sopron megyei vagyok.
Annyi, hogy itt a népszerűbb megyékben több a nagyképű seggfej!
Szerintem aki egy maximum két megyében élte le az életét nincsen rálátással a többiekre. Évekig kellene élni legalább egy-egy helyen, hogy véleményt tudjon róla mondani az ember.
De még megyén belül is nagyon mások település nagyságtól függően a lehetőségek illetve az eltérő társadalmi osztályok lehetőségei.
Én átlagemberként nem gondolnám annyira viccesnek, ha több milliárdba kerül a vármegyés mutatvány!
Egyébként mindegy, úgy se ránk költötték volna azt a pénzt!
Ebben a cikkben egy megye lett megnevezve, meg régiók.
Egy megyén belül is vannak népszerűbb és népszerűtlenebb járások, és amúgy is főleg városokba van népvándorlás, ott meg nem tűnik fel +1000 ember.
Gy-M-Sopron megyében élek, és hát igen, itt lassan már zöld terület sem lesz, hisz a zöld terület helyén lehet akár társasház is amit végtelen pénzen is el lehet azonnal adni.
Ez a megye vagy egy gigantikusra duzzadt gettó vagy az utolsó putris, dohos, omladozó kádárkocka is minimum 55 milla.
Persze nyilván a határközelibb helyekre igaz ez, de az tényleg állatkert már.
15 éve itt még lószar nem volt, a városok és falvak legalább fele nem létezett, olyan nyugi és csend volt ami ma egyedül a covid lezárások alatt volt.
Én Fejér megyében élek, községben. Alapból sokan laktak itt, de szép lassan növekszik a lakosság. Pár év múlva talán 5000-en is leszünk. Sok itt az új építésű, idegen kinézetű, modern ház. Ugyanakkor, mivel sok az öreg, a haláluk lehet mérsékeli az itteni népességnövekedést.
Amúgy azért vagyunk népszerűek, mert közel a megyeszékhely, a Balaton, a Velencei-tó, ha valaki egyszerűbb munkával is beéri vagy épp van valami szakképzettsége (építőmunkás, festő, vízvezetékszerelő, asztalos...stb), akár itt, a faluban is tud dolgozni. Ja meg van óvóda, bölcsőde, iskola meg sportlehetőségek, szalonok, szóval oda se jön rosszul a munkaerő.
Míg kisebb voltam, addig falunak éreztem ezt a helyet, de egy ideje nem tudok szinte végigsétálni egy random utcán 2 percet, hogy ne jönne az autó, és elég nagy az átmenő forgalom, szóval tiszta városi feeling.
Ha belegondolok, a környező településekre is költöznek emberek, de szerintem Fejérnek a Fehérvár-agglomerációs lakossága meg a Budapest felőli része növekszik igazán, a megye déli része egészen szegényes, cigánylakta és elhanyagolt kinézetű (nem mindenhol, de a Fehérvár-Paks vonal felé eléggé), onnan szerintem inkább elmegy, aki eltud.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!