Társasházban lakók: hány olyan lakás van a házban, amelyben (egy vagy több) dohányzó személy lakik? Szokott bosszúságot okozni nektek, hogy időnként bejön a füstjük a nyitott ablakon?
Itt az idei évtől már nem nagyon lehet ablakot nyitni mert jóeséllyel valaki épp bagózik, ha éppen nem is akkor félórán belül garantáltan be fog dőlni a füst a lakásba.
Kérdésre válaszként, alattam lévő mindhárom szinten bagóznak, pluszban a mellettem lévő lépcsőházban is alattam kettő szélről. Utóbbiakban az a jó hogy csak a szagot érzem meg, nem tódul be olyan töményen a lakásba mint a közvetlen alattam lévő kettőé. Ráadásul valami öreg láncdohányosok költöztek ide, egész nap itthon vannak és félóránként kattan az öngyújtó és dől a füst, köhög is mint állat de nem zavarja ebben. A ráadás meg hogy már éjszaka, éjfél után is folyamat ez van.
Szívás, szó szerint, de ez van. Marad a klíma, és az óvatos rövid szellőztetések.
"LOL, aki este 10 után ér haza, az akkor ne is merjen enni"
Félre magyarázhatod, ettől még elvárható lenne, hogy képes legyen a kulturált együttélés szabályaira. Mint ahogy nem este 10-kor kezd neki más sem fúrni, faragni, ordítani.
Amúgy nekem a kedvencem:
Felszereltek baromi erős elszívó ventilátorokat. Ami szép és jó. Csak éppen a lakók nagy része vagy bele kötött saját elszívót, vagy simán ledugaszolta az évtizedek alatt, így a szükséges levegőmennyiséget a rendszer a maradék pár lakáson át próbálja pótolni.
Ebből nálam az volt, hogy konkrétan fütyült az elszívó a huzattól az ajtót meg 15 centire kinyitva is visszahúzta a huzat. Ha nyitva az ablak még oké, zárt ablaknál a strangokon keresztül felszívja a szomszédok összes bűzét.
Így a megoldás nálam is az lett, hogy lezártam az elszívást, aztán így tök feleslegesen üzemel.
12 Ezzel a hőbörgő, kapásból másikat mocskoló stílussal egyedül te látszol szánalmasnak.
Nem kell szagulnia, be is lehet csukni az ablakot. Gondolom a gyárakhoz is odamész vergődni, hogy ömlik ki a füst a keményekből, na meg az autósokat is számon kéred, mert ők meg a kipufogógázzal szennyezik a levegőt, ami ugyanúgy bemegy az ablakon és a cigi füstnél milliószor egészségtelenebb. Attól még, hogy színtelen-szagtalan, bizony baromi káros.
Ez nem birtokháborítás, a saját otthonában akkor gyújt rá, amikor akar, ha tetszik ez neked, ha nem. Mondom ezt úgy, hogy én sem dohányzom, de semmi jogom (es eszembe sem jutna) a másiknak megszabnom, hogy a saját otthonában rágyújthat. Ilyen alapon minden lehetne birtokháborítás, mert engem meg a szomszéd kölkök idegesítenek, zavarnak a nyugalmamban és az állandó stressznek is bizonyítottan van egészkárosító hatása, akkor lakoltassunk ki minden gyerekest is a panelekből?
Közös a lónak túrós a háta, tisztában kell lenni azzal, hogy nem fog mindenki, mindenben mindenkihez alkalmazkodni. Az egyik reggel 5-kor dübörög fel-alá a lakásban, a másiknak a kutyája ugat, a harmadiknak a kölke vinnyog, a negyediknél a tv bömböl stb stb. Meg kell tanulni alkalmazkodni bizonyos szintig vagy nem kell beköltözni egy olyan helyre, ahol több száz másik ember is lakik, hisz nyilván lesz köztük dohányos is.
Bár családi háznál is megvannak ezek, az egyik állandóan flexel, a másik füvet vág, a harmadik meg éppen grillez és amiatt van füst.
Ha meg lent a panel előtt cigiznek, akkor az alsó szintekre száll fel a füst, akkor meg amiatt megy a nyivákolás.
Keress magadnak, ha ennyire érdekel. Keress olyan gyárat, ami nem szennyezi semmilyen szinten a levegőt, sok sikert.
Az utakon naponta közlekedő több millió autót megtalálod egyedül is, másik ontják ki magukból a kipufogógázt vagy ahhoz is kell segítség?
Szerintem a hozzad hasonló rosszindulatú embereket kéne agyba-főbe szivatni. Semmivel nem vagy több és nincs is több jogod pl a lakásod rendeltetésszerű használatához pusztán amiatt, mert nem cigizel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!