Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hol indítsam be a motort?

Hol indítsam be a motort?

Figyelt kérdés

Woltozok, robogóval. A társasház közös udvarán egy sarokban parkol a robogóm, a másik oldalon szintén egy kollégának parkol az övé. Nincs útban, nem zavar senkit.

Illetve mégis, két idős szomszéd megpróbált kitiltani az udvarból, végül abban egyeztünk meg, hogy én nem indíthatom be az udvaron (a másik srác igen).

Tehát kitolom és az utcán indítom be és járatom 1 percig reggel.

Viszont belváros, sok az üzlet, buszmegálló van a kijáratnál.

Ma egy idős házaspár nekem támadt, hogy őket zavarja a füst, ne indítsam be az utcán, menjek át a benzinkútra (ahol megintcsak tilos elvileg).

Mi a jó megoldás? Komolyan, lassan már az van, hogy tolva kellene közlekedni...

2022. máj. 4. 15:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

10

+1

Sőt, ilyesmi miatt még falunk kertes házaknál is szólnak ha olyan természetűek a szomszédok :D

2022. máj. 4. 19:51
 12/17 anonim ***** válasza:
55%
Figyu, utcán ne zavarjon senkit en azt mondom. Multkor nekem is jött a pali, hogy amig allok allitsam le a kocsit... mondtam kulturaltan neki, hogy nem. Ment a dolgara. (Hidegen indulva 300m-ről indultam felvenni a nagyit, 2 perc varakozas volt)
2022. máj. 4. 20:07
 13/17 anonim válasza:
37%

Pont erről akartam kiírni kérdést, hogy miért szükséges 2-3 percig indítani egy motort, mert nem értem, hogy ez tényleg szükséges, vagy csak a tulaj egy barom itt a közelben, aki rendszeresen hajnali 1-kor berreg, 2-3 percig. Pedig elég modern gép.

Szóval mi az oka ennek? Azt tudom, hogy nagy hidegben nehéz lehet pl. autót beindítani reggel, de éjfélkor, 1-kor egy jó állapotú, csillivilli motort miért?

2022. máj. 6. 13:19
 14/17 anonim válasza:
Egyébként ha forgalmas az út, akkor szerintem is ki kéne tolni valahova a járdára legalább és ott elég jól el tudja nyomni az utca zaja. Belső udvaron kegyetlenül fel tudja nyomni a hangját a fal, visszhang még jobban. Viszont ha nem 5-kor mégy, hanem 7-8-kor pl., akkor még én hangokra érzékenyen is azt mondom, hogy indítsd, ahol tetszik. Nekem speciel nem lenne pofám bent akkor se, de az már tolerálhatóbb az éjszakával ellentétben.
2022. máj. 6. 13:26
 15/17 anonim ***** válasza:
52%

13: a XX. századi régebbi autóknál volt ez szükséges. Hidegben motorolaj sűrűbb, ezért gyorsabb keringetésre lenne szükség az első hideg percekben. A régi autók ilyenre nem voltak képesek, hanem fix tempóban keringették az olajat, ezért védekezésképpen az autótulajdonosok járatták a motort. A mai autók azonban okosabbak: hőmérséklet függvényében állítják a pumpa teljesítményét azt' kész.

Sok ember még a XX. században van leragadva, tőlünk nyugatabbra már büntetik a fölösleges járatást.

Sokan a "turbóra" hivatkoznak hogy így meg úgy kell melegíteni, szerintem ez baromság. Ha nagyon aggódsz akkor maximum ne húzd meg neki egyesben, az amúgy is sokat fogyaszt. Simán motor indít, kuplung 1 és kulturáltan el lehet indulni egyből.

10-el abban az esetben nem értek egyet, ha a gyári kipufogó hangos: sajnos még mindig van hogy olyan hangos dobokat tesznek rá gyárilag. Hiába "legális", ez szerintem egy szörnyű idegesítő szórakozás hogy berregessük az autót-motrot.

2022. máj. 6. 14:10
 16/17 anonim ***** válasza:
69%

13

Télen fűtés miatt, nyáron meg klíma/szellőztetés miatt, meg azért akármilyen modern motor, 1-2 percet azért jó járatni.

Hosszú távon nem tesz jót, ha egyből fel kell venni a forgalom ritmusát full hideg motorral.

Nyilván ez egy kertes háznál nem zavar senkit.

Nem vagyok városi, sose éltem panelban, de egy ilyen belső udvaros házaknál beállnak kocsival az emberek ha van hely ?!

2022. máj. 6. 14:15
 17/17 anonim válasza:

Köszi a magyarázatokat.

A kérdező elvileg mindent megtesz, amit tud, innentől ne zavarjon mások véleménye tényleg. Okkal indulsz akkor, amikor és úgy, ahogyan nem kedvtelésből.

2022. máj. 6. 14:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!