Szerintetek túl sok vizet használunk?
Egy kertes házat bérlünk a párommal. Egy nagyon régi, 120 l-es Hajdu bojler van a fürdőben, ami éjszakai áramról megy és amikor ide költöztünk (december elején), a tulaj mondta, hogy ne vegyük fel, csak ilyen 40 pár fokra a bojlert, mert vízköves lesz (már alapból az volt amúgy szerintem, mert ezer éves, de mindegy..). Viszont így pillanatok alatt elhasználtuk a meleg vizet és amikor ezt mondtuk neki, húzta rá a száját, meg erre is (mint amúgy kb. mindenre, amit felhoztunk neki, mint problémát) azt mondta, hogy előttünk lakott itt egyedül valami nő és annak is jó volt így, akkor nekünk kettőnknek is jónak kell lennie. Végül többször is mondtuk neki és végül nagy kegyesen megengedte, hogy tél közepén felhúzzuk 60°-ig, de így se sokkal jobb a helyzet.
Szerintem alapból nem is melegíti fel 60 fokra a vizet, mert mindketten úgy zuhanyzunk, hogy csak a meleg vizet nyitjuk ki és szerintem nagyon max ilyen 41-42 fokos lehet a víz. Eddig csak én dolgoztam és úgy ÉPPEN elég volt a víz, mert barátom, mivel nem járt dolgozni, néha napokig nem fürdött, hogy nekem legyen meleg víz, mikor hazajövök a munkahelyről, de nem rég ő is talált munkát és hát elég rossz így. Mindketten izzadósabbak vagyunk, szóval reggel/munka előtt is zuhanyzunk (amúgy nem pazaroljuk szerintem feleslegesen a vizet, neki kb. 2 perc az egész zuhany, én meg mindig elzárom a vizet, amíg behabozom magam, szóval én se folyatom csak úgy a nagyvilágba és próbálom gyorsan leöblíteni magam meg minden).
Ha pl. mindketten lezuhanyzunk egymás után, utána már kb. nem is marad meleg víz, ha még hajat akarunk mosni, vagy mosogatni, azt már majdhogynem hideg vízzel tudjuk csak megcsinálni. Ezt is mondtuk neki, de erre csak annyit mondott, hogy hát itt hagytak egy (egyébként szintén elég régi, vízköves, koszos) vízforralót, azt nyugodtan használhatjuk mosogatáshoz :D De ezt nem értem amúgy, hogy kéne elképzelni, hogy a forrásban lévő vizet locsolom az edényekre meg a kezemre?
Ma a barátom ment csak dolgozni, én meg itthon voltam és reggel direkt nem is zuhanyoztam, csak ő zuhanyzott le gyorsan munka előtt, én meg egyszer elmosogattam meg hajat mostam és utána amikor menni akartam kb. egy órája lezuhanyozni, már nem volt meleg víz, pedig elvileg ilyen délután 2-3 körül megint kéne melegítenie vizet..Remélem nem szart be megint.
Pár hete már volt is probléma a vele, elvileg a hőérzékelő vagy mi elromlott benne és a tulaj jött és kicserélte. Barátom már akkor felajánlotta neki, hogy nézegetett neten bojlereket és látta, hogy már viszonylag olcsón lehet venni ilyen modernebb, átfolyós bojlereket, szóval akkor vennénk egyet, neki egy ft-ot nem kéne fizetnie bele és akár még itt is hagynánk, ha elköltözünk, csak nagyon rossz így, hogy folyton választanunk kell aközött, hogy vagy fürdünk vagy pl. meleg vízzel tudunk mosogatni...És nem engedte, annyira ragaszkodik ehhez az ezer éves, nyomorult, vízköves bojleréhez, meg akkor is csak azt hajtogatta, hogy akkor próbáljunk meg spórolni, mert annak a nőnek is elég volt, aki itt lakott előttünk, akkor nem érti, nekünk miért nem elég..
Szerintetek velünk van a baj, hogy nem elég kettőnknek ennyi meleg víz?
Nem értem a számokat.
Tudod mennyi idő, amíg 120 l víz átjön egy boyleren?
Mert ugye ennyi idő alatt fogy el a 120l.
Minimum 12 perc..
Gondban vagyok az általad emlegetett percekkel és kifogyással.
Átfolyós boyler?
Melyik fajtára gondolsz?
120 l-es bojlerünk van és még sose fogyott el a meleg víz. 3-an vagyunk, reggel-este fürdünk.
A bojlert ki kell vízköveztetni.
"Eddig csak én dolgoztam és úgy ÉPPEN elég volt a víz,"
Ez itt elég erős túlzás, 120l víz egyetlen fürdésre?
Hogy a fenébe van ez?
Te biztos nem, de én ellentmondást érzek..
9. Nem egyetlen fürdésre volt elég, de pl. amikor délelőttös voltam, reggel munka előtt lezuhanyoztam meg az első nap hajat is mostam, barátom pedig otthon volt és nap közben elmosogatott és kb. ennyi is volt a meleg víz. Ha ő is le akart zuhanyozni, várnia kellett délutánig.
8. A tulajnak már mondtuk, hogy jó lenne, ha átkötnénk nappali áramra, de erre is csak azt mondta, hogy annak a nőnek egyedül bőven elég volt ennyi meleg víz is, nekünk is elégnek kell lennie, meg amúgy se lehet átkötni, mert az nem szabályos és probléma lesz belőle, ha jönnek leolvasni a villanyórát. Kérdeztük tőle, hogy akkor "legálisan" nem lehet átköttetni? Erre csak ott magyarázott, hogy hát az pénzbe kerül, meg hogy akkor több lenne a villanyszámlánk is, ha folyton menne a bojler, úgyhogy ő szerinte jó nekünk így :D
Attól félek, hogy ha felhoznánk neki a bojler vízkőtlenítését, arra is csak húzná a száját meg biztos megmagyarázná, hogy ez a pár hónap alatt lett MIATTUNK vízköves...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!