Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Az egyetemi kollégium tényleg...

Az egyetemi kollégium tényleg “az életre nevel”?

Figyelt kérdés

A szüleim azt mondják, hogy ne költözzek ki a kollégiumból, és hogy “keményedjek meg”. Nem tudom, hogy milyen élettapasztalatot szerzek:

- 4 óra alvással túlélni egy éjszakàt a zaj miatt

- “Balekkirályt” játszani takarításban mosogatásban — mindenki sunnyog amíg valaki meg nem unja és ki nem takarít mindenki helyett

- Beköltöztetett csajt vagy pasit kerülgetni minden éjszaka

- Minden szrèrt összeveszni

A szüleim szerint ez az élet és ha egész eddigi életemben otthoni burokban éltem, ideje megtanulnom, hogy az élet nem fair, hogy álljak ki magamért, kezeljem a konfliktust, visszaszólni a nagyszájú, sunyi kollégának, mert ilyenek a munkahelyen is elõ fognak fordulni. És gyerek mellett majd alig lesz alvásom

2022. márc. 22. 13:23
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
93%

A kollégium mindenre nevel, csak az életre nem. Én 6 évig voltam koleszos, gimiben és egyetemen is, szóval bőven van tapasztalatom.

Kezdjük ott, hogy az rohadtul nem nevel az életre, hogy a piaci ár 10-15%-áért max. neked van hol laknod, mindez rezsivel és internettel együtt. Ilyen a világon nincsen. Annyi vizet meg áramot használsz, amennyit akarsz, fűtheted az utcát, neked akkor sem kell többet fizetned egy árva forinttal sem, szóval nem látom, ez hol készít fel bárkit is az életre.

Aztán az sem életszerű jobb helyeken, hogy hárman meg négyen laktok egyetlen szobában. Mert az ok, hogy majd a partnereddel, ha lesz együtt alszotok, de nem idegenekkel, akiket rosszabb esetben még csak nem is kedvelsz.

Az, hogy van egy szobád, amit ki kell takarítani, az kisgyerekkorban volt utoljára default, mert ugye a közös helyiségeket takarítók tisztítják, de a szobákban is van nagytakarítás bizonyos időközönként. Na, a lakásodba senki nem fog helyetted kitakarítani semmit, szóval ez sem életszerű.

19 évesen volt 33 éves szobatársam, aki a napot lopta és fél évig nem mosott ágyneműt sem, meg egy megb-szott forintja nem volt sosem, és az illető 12 éve b-szódott egy szaros alapképzéssel. Mivel meguntam, hogy egy igénytelen g.ci, albérletbe költöztem. Akkor lett vége 6 év koleszozásnak. Pár év múlva az illető a plázában hajtogatta a ruhákat egy üzletben, ennyire vitte, pedig gyógytornásznak tanult. Ennyire készítette fel az életre tizenvalahány év masszív koleszozás.

2022. márc. 22. 17:00
 22/25 Metionin ***** válasza:
20. Nem, VÚK Debrecen :D
2022. márc. 22. 20:46
 23/25 anonim ***** válasza:
95%
A kollégium nem nevel semmire, a nevelés a szüleid dolga lett volna. Ha úgy érzik, hogy bármilyen nevelésre szorulsz felnőtt egyetemistaként, az az ő érdemük.
2022. márc. 22. 22:27
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
3 évig kellett elviselnem a koleszt, ebből 2 évig elviselhetetlen szobatársaim voltak: bulik egész éjjel, csicskáztatás, prostitúció, züllés, stb. Ha a szüleid szerint ez az élet, amire nevelni kell, akkor jó nagy barmok a szüleid, már bocs.
2022. márc. 23. 18:43
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom milyen tré koliban laksz. Én 8 évet laktam koliban (gimi + egyetem), de sosem tapasztaltam ilyesmit. Kétágyas szobákban laktam, saját fürdővel. Az emeleti közös konyha az gány volt ez tény, így a kajálást megoldottam máshogy. A szobatársam pasija jött hétvégente, de mindig megkérdezte előtte hogy gond-e. Én meg úgyis hazajártam, szóval nem volt útban. Ha esetleg mégis maradtam hétvégére, akkor nem jött a pasi. Ennyi.
2022. márc. 29. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!