Egyetemistaként lakhatok hajléktalanszállón? Nem kaptam kollégiumot, albérletre nincs pénzem.
Szerintem nem akarsz ott lakni...
Ha nincs pénzed megélhetésre, passzivizálni kell és a jövőben folytatni. Addig is tudod egyedül tanul a tantárgyaidat másoktol kért jegyzetektől,hogy még könyebb legyen a következő féléved.
Tudok egy hajléktalan egyetemistáról aki az ELTE épületében a Hök irodájában aludt évek óta, de nyílván oda is csak kapcsolatokkal került be.
Ha nem tudod megoldani a lakhatást, passzivizáltasd magad!
Nem akarom eladósítani magam. Akkor inkább be sem iratkozok. Annyit nem ér az egyetem
Én is rászoruló vagyok, meg akkor ennyi erővel a hajléktalanok is dolgozhatnának
Szerezz hajléktalanigazolványt és jegyeztesd elő a legjobb, hozzáférhető szállást.
Beszélj a HÖK-kel, hogy feltétlen anyagi támogatásra van szükséged.
Igényelj extra ösztöndíjat.
Béreljetek többen egy albit és dolgozz suli mellett.
Ha ezek közül egyik sem felel meg/nem tudod elintézni, ne menj egyetemre! Nem vagy elég jó problémamegoldó. Az állam csak pocsékolná a pénzt a taníttatásodra.
"Annyit nem ér az egyetem"
Amúgy egy csúnya leírása az egésznek, ami megsérthet pár embert és persze vannak kivételek...
... de ha egyetem mellett tudsz annyit dolgozni az első 2 évben, hogy eltartsd magad akkor az az egyetemi szak tényleg nem ér valami sokat.
Ha egyátalán nem tudod megoldani, akkor valószínűleg megéri az adósságot az egyetem.
8#
Jó, de azért nem ugyan az.
Pl.:
Kőműves:
Agyon dolgozza magát a napon. Jelenleg hiány van ezen a területen, így akár 500 nettót is megkereshet vagy többet, viszont nem lesz így élete végéig. Nem mindig lesz hiányszakma és 40 éves korára már nem is biztos hogy tud dolgozni vagy csak limitáltan.
Rengeteg fizikai munkást leszázalékolnak, mert túl hajtják magukat fiatalon és 40-50 évesen előjönnek a problémák.
Pl.: Mérnökinformatikus - szoftverfejlesztő
Kell neki 3,5 év az egyeterme és kb 2-3 év tapasztalat (ami akár már egyetem közben is elkezdődhet. Tehát kb 5 év alatt jut el a 0ról ha jól csinálja hogy megkeresi az 500 nettót, de neki onnantól csak felfelé van.
Plusz szép, légkodis irodai környezetben dolgozik. Sok modern irodában Xboxtól elkezdve sör csapig minden van.
Vagy akár otthonról dolgozik.
Amikor ez a személy megöregszik ugyan úgy tudja folytatni a munkát és valószínűleg jóval többet keres. Kényelmes élete van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!