Miért lettek ilyen drágák az albérletek Magyarországon? Hogy még több ember lakjon az utcán, vagy a szüleivel, vagy hajléktalanszállón?
Igen, miért ne? megtehetnek bár mit,így is ki fogják venni, ismerősömék azt mondták hogy ott csak lakni lehet nem élni, több olyan embert is ismerek akik fel mentek BP-re aztán fizették az albit és alig tudtak élni, 8 év után sok ismerősöm vissza költözött a szülőkhöz mivel alig tudtak félre rakni, az is igaz hogy volt olyan aki nagy lábon élt pedig alig keresett többet mint ott ahol lakott régen, van olyan is aki gyűjti a pénzt de nagyon lassan haladnak így most úgy döntöttek vissza költöznke, mert az egyikük fizetése csak az albira ment rá, aztán ugye a rezsit is kell fizetni, félre rakni,kaját venni, alig maradt pénzük, szóval aki Pestre akar menni az ne húgyért, szarért mennyen fel, mert akkor csak hónapról-hónapra él, aminek szerintem semmi értelme,akkor legalább keressen 400000 Ft
Fel lehet menni pár évre hogy meg tapasztald milyen ott? de ha csak hónapról-hónapra élsz annak semmi értelme szerintem, ahogy már mondtam olyan munka helyet kell keresni ahol keresel is, akinek van vent lakása, örökölt annak pedig szerencséje van, miért adná olcsón? ha mindenki drágán adja, így is úgy is előbb utóbb ki fogja valaki venni.
Magyarország csak követi az európai tendenciát. Nagyvárosokba sok munkás, diák áramlik, persze mind albérletet keres. Ami nincs ilyen sok. Ezért magas az ár, ezért vannak tömegszállások, az emberek csak szobát bérelnek, és ez már Budapesten is így megy. Csak rosszabb lesz.
A többibe meg törődj bele, munka szempontjából nem rossz, ha az ember mobilis. én 10 év alatt vagy 8-10 különböző albérletben laktam, otthon vidéken, Pesten, jelenleg Londonban, aztán innen is lépek, ha jó ajánlatot kapok.
Persze a saját lakás még jobb lenne, de nincs értelme keseregni meg irigykedni, ha nem elérhető számodra. Hidd el nekem, 10 éves tapasztalatom van, én is így voltam.
Úgy gondolom, hogy ez már a társadalom hibája, mert akiknek van, azok kihasználják azokat, akiknek nincs, vagy nehezen van valamijük. A vezír meg csak elnéz e fölött, hisz nem az ű problémája, neki meg van oldva minden.
Régen, amikor nagy ínség volt egy-egy országban, akkor is voltak albérletek azoknak, akiknek nem volt saját lakjuk, de nem használták ki az emberek ennyire egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!