Ha Budapestre járok egyetemre és nem jutottam be kollégiumba, lakhatok e így hajléktalanszállón?
Nem kell hajléktalanszállón laknod.
Magadat nyilváníttasd hajléktalanná, rögtön kapsz kollégiumi elhelyezést. Akár szeptemberben vagy később is megteheted.
Bevált, kipróbált működő recept. Plusz még az ösztöndíjadat is megemelik kissé.
Zala megyei kis faluból ahol a vonat se jár, nem tudok ingázni
Hát ez érdekesen hangzik.
Bemégy egy okmányirodába, kormány ablakba és kérsz egy hajléktalan lakcím kártyát amin csak a helységnév és egy szám szerepel. beadod az igénylést, az sem számít ha már lejárt a határidő. Nem viccelek, tényleg működik.
A hajléktalanszállóra sem mehetsz csak úgy hogy kipp-kopp kopogok és itt vagyok.
A kollégiumokban mindig vannak üresedések de segítenek akkor is ha pillanatnyilag nincs hely keresnek másik kollégiumban helyet.
Vedd fel a kapcsolatot az EHÖK-tal, szoc. osztály. Tanulmányi osztály.
Kivehetsz szobát azoktól, akik a korona miatt nem tudják tovább turistáknak kiadni a lakásaikat. Emiatt az albidíjak is estek és nagyon megnőtt a választék. Egyébként kolifelvételinél lehet fellebbezni, úgyhogy ne hagyd annyiban. Kérj méltányossági elhelyezést a távolságra, tömegközlekedésre, anyagi helyzetre hivatkozva. Mindenképp kérdezz utána és ne hagyd lerázni magad.
A hajléktalanszállótól még a hajléktalanok is félnek Budapesten, kerülik azzal, hogy tetvesek lesznek, meg a többiek ellopják a cuccaikat, amíg alszanak. Szóval ezt szerintem ne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!