Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit lehet tenni egy ilyen...

Mit lehet tenni egy ilyen idegesítő lakótárs ellen?

Figyelt kérdés

21 éves felnőtt emberről van szó. Egy kollégiumi szobában vagyunk és egyszerűen képtelen tekintettel lenni a másikra. Nem érdekli, hogy a másik tanul, pihen vagy alszik Ő ugyan úgy zörög, csörög, csapkodja az ajtókat(lendületből csapja be), lazán felkapcsolja a villanyt, zenét hallgat. Egész nap otthon döglik, mert a fontosabb tárgyakat bukta. Emellett még igénytelen is, ha rajta múlna, a tanévben max 1-szer takarítanánk fel. Nagy kövér és állandóan tömi a fejét-amivel nem lenne gond, ha tudna kultúráltan enni- és közben csámcsog, szürcsöl, cuppog, fingik meg böfög. Ha elmegy bulizni, éjszaka 2-3 felé berobban a szobába és leszarja, hogy alszok, mert Ő most jól érezte magát és részeg.. Múltkor takaríthattam az előszobánakt hajnali 3-kor(miután felkeltett), mert összeokádta. Mióta bejött a fűtési szezon és hideg van állandóan tárva nyitva az ablakunk, mert neki melege van úgy, hogy nyakig be van takarózva vagy kötött pólóban és nadrágban van. Rendszeresen ébredek fel hajnalban, hogy olyan hideg van a szobánkban, mint kint és emiatt kb. folymatosan meg vagyok fázva. Szóvá tettem már többször is kedvesen.. 1-2 napig betartja, utána viszont mintha elfelejtené és leszarja továbbra is. Rajtam kívül van még két lakótársam, akiket szintén leszar, de szerencséjükre Ők a másik szobában laknak és csak a zaj az ami zavarja őket.

Mit tudnék tenni? Kolit nem akarom ott hagyni, mert szeretem, de ez az ember egyszerűen kibírhatatlan. Én alapvetően egy nagyon türelmes és alkalmazkodó ember vagyok, de ez már túl sok. Tavalyi szobatársammal sose, egyszer se volt ilyen probléma, szóval nem hinném hogy velem lenne a baj...Kommunikálást már próbáltam, de nem vált be vagy csak nagyon rövid távon. Öteltek? Tapsztalatok?

2020. okt. 20. 11:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Tegyél panaszt és kérj másik szobát.

Egyébként én már rég kivertem volna belőle a szart, az tuti. Nem vagyok egy toleráns, nyugodt természetű ember.

2020. okt. 20. 11:58
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet kérvényezni nálatok szobatárscserét?
2020. okt. 20. 15:11
 3/7 A kérdező kommentje:
Lehet, de ki lenne az a balfék aki velem cserélne? Amúgy se nagyon jellemző a mozgás a kollégiumunkban.
2020. okt. 20. 18:01
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha esetleg van a koliban egy másik igénytelen f.ngógép, talán hajlandó vele cserélni. Nem kell annyira finomkodni, ha folyton nyitva hagyja az ablakot, akkor akár óránként szólj, hogy "csukd be, már ezerszer szóltam", nem kell túl udvariasan. Ha részegen összeokádja az előszobát, a hányást belapátolni az ágyába. Ugyanúgy a többi szemetét, amit nem takarít el maga után. Ha gusztustalanul eszik mindig szólj rá, kicsit megszégyenítően. Előbb-utóbb ő fog szobacserét kérni.
2020. okt. 20. 20:23
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk volt a koliban szobatárscsere, annyi ha van ott valaki akivel jóban vagy de szintén nem jön ki a szobatársával megbeszélitek hogy félévtől te vele laksz a szobatársaitok meg egymással. Az igazgatónak kell egy emailt írni hogy kérvényezitek és általában mindig belemennek. Kitartást addig!
2020. okt. 21. 12:24
 6/7 A kérdező kommentje:
Eddig esélytelennek látszik a csere és sajnos egyre kibírhatalan. Megpróbálom túlélni ezt a pár hetet és majd lesz valami remélhetőleg.. :/ Köszi a segítséget, mindenkinek ment a zöld pacsi.
2020. nov. 4. 11:38
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát már digitális oktatás van :/
2020. nov. 9. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!