Aki Svájcba költözött az miért azt választotta? Mennyivel jobb mint egy más nyugat-európai ország? Érvek?
válasz #8nak:
38%
Illetve kijutás...
Angol megfelel,elegendő? XD
nem. bizonyos szektorokban talan (IT leginkabb) de egyebkent sajnos nem.
Meg munkahely ügyileg milyenek?
Ugyanolyan röhej,mint itthon,hogy leejtesz egy tányért pincérként,ezt megcsinálod kétszer fél év alatt,és kirúgnak?Vagy milyen a jellege az ottani embereknek?
Rengetegen akarnak Svajcban elni,nem veletlenul,es ezt a munkaadok is tudjak, ennek ellenere nekem még sosem volt ilyen jellegu problemam, mondjuk komolyabb hibat nem is vetettem. En ugy tapasztaltam,hogy a svajciak imadnak dolgozni, hasonlo pozitiv hozzaallast es terhelhetoseget varnak el toled is.
Meg miféle papírok kellenek,hogy ott élhess?
Tartozkodasi engedely. Turistakent 3 honapot tartozkodhatsz az orszagban.
A penzzel kapcsolatos kerdesedre nehez valaszolni,iszonyuan fugg az adott kantontol es persze a poziciotol is ugyanugy,ahogy a koltsegek.
A sajat peldankat tudom leirni:
3szobas lakas 1400 + aram + net
Betegbiztositas 400/fo
Egyeb koltsegekre 100frankot elkulonitek havonta (tv ado,orvosi szamlak, biztositasok,stb)
Auto: 250
Telefon: 30
Etkezes: 300\fo
a boltban kb 3frank egy 100grammos felvagott, 1,80 egy redbull, 1frank korul van a legolcsobb toastkenyer, mi altalban kulfoldon vasarolunk.
Atlagolva kb 4000 frankot koltunk havonta, es 7000-7500 a bevetelunk.
pl. a kezdetektől nem tudni, hogy ott hogy áll a Covid helyzet
bag.ch. - tessék, kantonokra lebontva vannak a számok, és minden infó naprakészen, mediakonferencia kb minden fontosabb döntésről. Ennyi.
+betegbiztosítás. Anélkül nem kapsz tartózkodási engedélyt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!