Aki Svájcba költözött az miért azt választotta? Mennyivel jobb mint egy más nyugat-európai ország? Érvek?
Nem mennék oda.
Iszonyat drága ország.
Haverom egyszer kihívott magához egy hosszú hétvégére.
Azt mondta rakjunk pénzt, mert nem fogjuk elhinni, milyen árak vannak kinn.
3 nap alatt 150 ezer ft költöttünk,pedig alig vettünk kaját, vagy alig csináltunk valamit.
Aki ott él, még azok is sokalják ezt.
Valószínűleg azért mert ott kapott állás lehetőséget,az az ország tetszik neki,van kint ismerőse aki ki hívta őt,hajtotta a kíváncsiság,úgy érezte ott nagyobb anyagi biztonsága lesz stb..
Eléggé szigorúan veszik és büntetik is ha valaki nem tartja be a szabályokat,ezáltal eléggé biztonságos országnak mondható,sokak azért is nagyon szabály tisztelőek mert ugye a nevelés meg hát nem akarnak sokat fizetni.
#3 Ott is van covid.
Megszavazták hogy nem lesz kötelező az oltást és az összes covid szabályt el törlik.
Klassz ország, tényleg egy külön kis világ. Mocsok drágaság van és sok a fizetni való, viszont az árúk minősége nagyon jó! Szeretek itt élni, kiszámítható,bIttiztos munkám van, ahol megbecsülnek.
A közbiztonság viszont nem tökéletes, gyakoriak a bűntények, én zárok mindent! Itt is ugyanazok a Covid intézkedések voltak êrvényben mint odahaza, hasonlóan zajlott minden.
Elküldtem!
Most törölték a maszkhordást, és lehet menni bárhová enni, sportolni stb. Az emberek?
Face to face kedvesek, előzékenyek, de a közlekedés azért itt is gyorsan bedurvul...az autópályán erőszakosak, főleg Zürich környékén.
Ha épp nem kell mennem sehova elégedett vagyok 🤣🇨🇭
Segít valaki kijutni pár zacskós levesért,és pár kiló krumpliért?
Köszi! XD
Egyébként drága ország...
Mennyi a fizetés átlagban,pl egy kezdőnek,egy pár év tapasztalattal rendelkezőnek?
Mennyi az albi?
Olyan albérlet szindrómás hely?
Pl nem éri meg házat venni.
Mennyibe kerülnek a havi költségek?
Pl 1000 fizu, 400 lakhatás, 400 kaja, marad 200, és mondjuk egy üveg minőségi bor legyen 30-40 között.
Most csak egy példát mondtam,ezért nem írtam pénznemet.
Illetve kijutás...
Angol megfelel,elegendő? XD
Gondolom,hogy a német perfektül,5 különböző akcentussal az alap.
Ja...
Meg munkahely ügyileg milyenek?
Ugyanolyan röhej,mint itthon,hogy leejtesz egy tányért pincérként,ezt megcsinálod kétszer fél év alatt,és kirúgnak?Vagy milyen a jellege az ottani embereknek?
Meg miféle papírok kellenek,hogy ott élhess?
Tehát gondolok itt Anglia példájára,hogy 2 évig kint lehetsz,és hazaküldenek,nagyon nehéz ott megmaradni,elegük van az odavándorlókból,külföldi munkaerő áradatból.
Ott milyen a helyzet?
Én nagyon szeretek Svájcban élni. Ugyanabban a munkakörben amiben otthon 200e-t kerestem, itt átszámítva 2 milliót havonta.
Drága az albérlet és a biztosítások, de az életszínvonal is jóval magasabb. És vannak dolgok amik itt olcsóbbak mint Magyarországon, mert kevesebb az adó rajta.
Jó a közbiztonság, tisztaság van, szuper a tömegközlekedés, jó az oktatás és az egészségügyi ellátás is. A természeti adottságokról gondolom nem kell részletes leírás, mindenki tudja mennyire gyönyörű.
Itt legalább tudok pénzt félretenni bőven, mert habár sok dolog, pl kaja forintba átszámítva és a magyar fizetéshez viszonyítva drága, de az itteni fizetéshez mérten arányaiban sokkal olcsóbban jön ki. Eddig hónap végére sosem sikerült elkölteni a fizetésemet, hiába igyekeztem. Magyarországon az volt a fura ha nem mentem mínuszba a bankszámlámon.
Az emberek szerintem kedvesek, bemész a boltba, az árufeltöltő is köszön, a buszvezető bemondja a hangosba hogy jó hétvégét mindenkinek, udvariasak, ha egy telefont fent hagysz a vonaton, 99,9% hogy vissza kapod. Nincs az a depressziós pesszimizmus ami a magyarokra olyan jellemző, az emberek, még az idősek is kimennek a természetbe, sportolnak. A munkatársaim jó fejek, a svájciak és a nem svájciak is. Nekem nagyon bejön hogy ilyen multikulti az ország.
9. Segíts kimenni,ígérem vigyázok a gyerekedre munka után ingyen!
Felmosok,feltakarítok,mire hazaérsz megfőzöm a kajád.
Utána átemellek a küszöbön,beviszlek a fürdőszobába,odaadom a törölköződ,minden.
Ha megfürödtél,és felöltöztél,beleülsz az ezüst talicskába,én meg eltollak a boltig,meg haza.
Mit kérsz érte,hogy kihozz valahogy?
Adok neked...
Van egy I <3 London-os bögrém! Még kicsi koromban lőttem légpuskával a pálcikát a bucsuba.
Hibátlan,nem törött.
Mondjál egy ajánlatot,kérlek!
Vagy ha tudsz intézni nekem egy meetinget valakivel,aki ezt megtenné,akkor annak is örülnék.
Cserébe lemosom a kocsid ha piszkos lesz,kiporszívózom hetente 3x.
Kösz!
xddddd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!