Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van olyan ország, ahol egész...

Van olyan ország, ahol egész népszerű a magyar nyelv mint választott idegen nyelv vagy akár hobbi szinten sokan próbálkoznak meg vele? Esetleg erről valami infó?

Figyelt kérdés

2021. jún. 15. 20:40
 1/6 anonim válasza:
100%
Szerbiában. Azok a szerbek akiknek van magyar rokonuk tanulják a magyart hogy meg tudják szerezni a magyar állampolgárságot és ki tudjanak menni külföldre :D most nagyon nagy biznisz magyart tanítani Vajdaságban
2021. jún. 15. 21:37
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván a környező országokban többen vannak akik tanulják a magyart, de a youtubon például rengeteg videót szoktam nézni ahol ázsiai, angol, spanyol anyanyelvűek hobbiból szinte tökéletes kiejtéssel beszélnek magyarul.
2021. jún. 15. 21:46
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Külföldi egyetemeken is van magyar szak pl. Kínából vagy az Egyesült Államokból ismerek magyar szakon tanuló hallgatókat.
2021. jún. 15. 21:49
 4/6 anonim ***** válasza:
85%
A japánoknál tudtommal gyakori viszonylag, hogy ha az angol után még akarnak valamilyen nyelven tanulni, akkor a magyarnak állnak neki.
2021. jún. 15. 23:05
 5/6 anonim ***** válasza:
98%
Azoknal akik Itt akarnak letelepedni vagy magyarok a szuleik.
2021. jún. 16. 01:21
 6/6 anonim ***** válasza:
94%

Tökéletes kiejtéssel beszélik a magyart? Miért kell túlozni?

Bocsánat, de akinek nem magyar az anyanyelve, azok közül szerintem 1000ből 1 fog úgy megtanulni magyarul (sok-sok év után!), hogy nem lehet majd érezni az akcentust. De lehet, hogy 1000ből 0.

És most ez nem bántás vagy ilyesmi, ez tény. Én sem fogok a büdös életben tökéletesen beszélni semmilyen bármilyen másik nyelvet és nem is irigylem el az anyanyelven beszélők tudását. De akkor ne jöjjön senki ilyen szöveggel, hogy tanult 2 évig magyarul és tökéletesen beszél. Biliből ki kéne venni...

Direkt megnéztem egy Gianni Annoni videót, hogy mégis hogy beszél magyarul (mint embert, aki nagyon régóta itt van és mint olasz, talán a kiejtés könnyebben mehet neki). Nagyon jól, de megkérdőjelezhetetlen az akcentus. Szóval erről ennyit. Angolszász nyelvterületről érkező ember pedig a két nyelv hatalmas mértékű különbözősége miatt SOHA nem fog jól beszélni magyarul. Lehet lepontozni, de ezek tények. Ugyanemiatt szenved a magyar az angol nyelvvel, mert borzasztóan más logika mentén épül fel az egész, kiejtésről nem is beszélve, szinte semmi közös nincs benne.

Nem vagyok nacionalista, de aki nem használja az anyanyelvét, mert kiköltözik valahova és esetleg külföldi párja lesz, az óriási árulást követ el elsősorban saját maga ellen, mert az angol egy buta nyelv és lebutítja magát arra a szintre, ahelyett, hogy a gyönyörű és választékos anyanyelvét használná, amennyire csak tudná.

Ismertem egy hölgyet, kiment Angliába, férjhez ment, lett 2 gyereke és a gyerekeit nem tanította meg magyarul. Legalja..

2021. júl. 4. 20:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!