Van olyan ország, ahol egész népszerű a magyar nyelv mint választott idegen nyelv vagy akár hobbi szinten sokan próbálkoznak meg vele? Esetleg erről valami infó?
Tökéletes kiejtéssel beszélik a magyart? Miért kell túlozni?
Bocsánat, de akinek nem magyar az anyanyelve, azok közül szerintem 1000ből 1 fog úgy megtanulni magyarul (sok-sok év után!), hogy nem lehet majd érezni az akcentust. De lehet, hogy 1000ből 0.
És most ez nem bántás vagy ilyesmi, ez tény. Én sem fogok a büdös életben tökéletesen beszélni semmilyen bármilyen másik nyelvet és nem is irigylem el az anyanyelven beszélők tudását. De akkor ne jöjjön senki ilyen szöveggel, hogy tanult 2 évig magyarul és tökéletesen beszél. Biliből ki kéne venni...
Direkt megnéztem egy Gianni Annoni videót, hogy mégis hogy beszél magyarul (mint embert, aki nagyon régóta itt van és mint olasz, talán a kiejtés könnyebben mehet neki). Nagyon jól, de megkérdőjelezhetetlen az akcentus. Szóval erről ennyit. Angolszász nyelvterületről érkező ember pedig a két nyelv hatalmas mértékű különbözősége miatt SOHA nem fog jól beszélni magyarul. Lehet lepontozni, de ezek tények. Ugyanemiatt szenved a magyar az angol nyelvvel, mert borzasztóan más logika mentén épül fel az egész, kiejtésről nem is beszélve, szinte semmi közös nincs benne.
Nem vagyok nacionalista, de aki nem használja az anyanyelvét, mert kiköltözik valahova és esetleg külföldi párja lesz, az óriási árulást követ el elsősorban saját maga ellen, mert az angol egy buta nyelv és lebutítja magát arra a szintre, ahelyett, hogy a gyönyörű és választékos anyanyelvét használná, amennyire csak tudná.
Ismertem egy hölgyet, kiment Angliába, férjhez ment, lett 2 gyereke és a gyerekeit nem tanította meg magyarul. Legalja..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!