Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan érdemes a ciril abc-t...

Hogyan érdemes a ciril abc-t elkezdeni tanulni?

Figyelt kérdés

ma 16:51
 1/5 anonim válasza:
Egy csomó helyen fenn van a neten, max egy óra alatt megtanulod.
ma 16:57
 2/5 anonim válasza:
Betunkent, es lehetoleg sorban.
ma 17:03
 3/5 anonim ***** válasza:
52%
Kb fél óra megtanulni gugli a barátod wiki a barátnőd 🤙
ma 17:23
 4/5 anonim ***** válasza:
Letöltöd a duolingot, és ott van egy csomó ciril betűt tanító feladat, ha orosz nyelvet akarsz tanulni. Én is ott tanulom. Megtanítja a kiejtést, a leírást és a kiolvasást. Emellett beírod a keresőbe hogy ciril abc, és lemásolod és tanulgatod. Nem nagy dolog én kb egy óra alatt tanultam meg. Igaz van néhány betű amit néha keverek, de na van ez így.
ma 17:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Így utólag már tényleg nem tűnik bonyolultnak. Nekem például kényelmesebb az oroszt cirill betűkkel olvasni, mint latin betűs átiratban, pedig nagyon ritkán olvasok bármit is oroszul.

Fonetikusabb, és logikusabb, mint a latin betűk. Illetve nem véletlenül a szláv nyelvekre találták ki, mert azokhoz ez illeszkedik jobban.

A konkrét kérdésedre: tényleg nincs jobb recept, csak gyakorolni. Gondolom, most már olyan applikációk is vannak, amik hangosan kiolvassák, tehát egyszerre tudod olvasni és hallgatni, ezáltal rögzül egymáshoz a hangalak, és az íráskép.

ma 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!