Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ciki 30+ évesen is albérletben...

Ciki 30+ évesen is albérletben lakni?

Figyelt kérdés
2022. febr. 15. 14:19
1 2
 11/13 anonim válasza:
Nem ciki. Nem mindenki teheti meg, hogy lakást vegyen fiatalon.
2022. febr. 17. 19:12
 12/13 Meton ***** válasza:
51%
Nagybátyám 80 évesen az USA-ban albérletben él. Jó a nyugdíja, de nem szereti a helyhez kötöttséget.
2022. febr. 20. 11:35
 13/13 anonim ***** válasza:

Válás után 29 évesen visszaköltöztem szüleimhez, az akkor még hiteles lakásomat kiadtam. Ez fedezte a törlesztést és a rezsimet. 4 év után költöztem el szüleimtől, amikor megismertem lelendő második nejemet. Neki is volt egy lakása. Mindkettőt kiadtuk és egy 1 szobás nagyon modernfelújított lakást béreltünk ki barátoktól. Reggeltől estig dolgoztunk két melóhelyen + tovább tanultunk. A kiadás fedezte a rezsinket + félretettünk. Két évig éltünk így amíg nem jött az első baba. Beköltöztünk az egyik lakásunkba. Két évvel később már két gyerek volt, de vettünk még egy lakást. Majd előbb nejem anyukája, majd az enyém is meghalt, így megörököltük testvéreinkkel az ingatlanjaikat, melyeket eladtunk + a félretett pénzükkel kiegészítve, mi vettünk egy nagy penthouses lakást garázzsal, ahonnan fél Budapestet belátni. (azóta dupláját éri) A rezsinket továbbra is fedezik a kiadott lakások és még félre is tudunk tenni. Amíg tudunk hajtunk, de mára közel sem annyira, mint faitalon.

Ötvenesek vagyunk.

Egyszerű alkalmazottak voltunk, kb. 15 éve nejem kényszervállalkozó lett én pedig szabad szellemi foglalkozású. (lényegében oda dolgozom itthonról, ahol régen alkalmazott voltam) Szerintem, igenis megéri saját ingatlant venni! Amit anno vettünk, azok már rég ki vannak fizetve, tehát, hitel és adósságmentesek. Hozzák a havi pénzt értékük pedig csak emelkedik évről évre. Azt se felejtsük el, ha elérjük a nyugdíjas életkort a nyugdíjból nem lehet megélni. Ha addigra nem tesz félre az ember, vagy nincs egyéb bevétele, akkor szép lassan évről évre egyre keservesebben tud majd megélni, ill. tengődni. Fiatalon kell megalapozni az életet, amíg van energia, egészség, életerő!

2022. febr. 23. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!