Muszáj köszönni a szomszédoknak a panelban?
Figyelt kérdés
A magyarok köszönésmániások, bunkónak nézik, aki nem köszön. (Külföldön nincs ilyen.) Az elvem az, hogy amíg nem kerülünk interakcióba, nincs/nem volt valamilyen közös ügyünk, nincs közelebbi kapcsolatunk, addig nem köszönök. A vadidegen, az vadidegen.2021. dec. 23. 16:33
1/23 anonim válasza:
Attól függ, melyik településen élsz.
Bunkófalván nem muszáj, máshol igen.
2/23 anonim válasza:
Nem muszáj, de illik.
Aki nekem nem köszön, azt utána emberszámba sem veszem, szóval hiába pitizik később valamiért...
3/23 anonim válasza:
Külföldön általában köszöntem a lépcsőházban, nekem is mindig köszöntek. Gondolom ez így megy jobb helyeken, ha nem timbuktui vendégmunkások közt laksz.
4/23 anonim válasza:
Komolyan kérdem: meddig tart mondani egy napszaknak megfelelő Jó reggelt-et/Jó napot-ot/Jó estét-et? (urambocsá, ha annyira korodbeliek - nekem is van ilyen, akit soha nem magáznék, nem jön a számra - akkor egy Sziát, egy Hellót, vagy egy Szevaszt?
5/23 anonim válasza:
"Külföldön nincs ilyen."
Dehogy nincs ilyen.
És igen, illik köszönni. Jó nagy paraszt vagy, ha néma csöndbe sétálsz el a másik mellett. Még akkor is köszönsz, ha idegen épületben beszállsz a liftbe. Bár tahóéknál lehet, nem szokás.
6/23 A kérdező kommentje:
Tudtam, hogy nem leszek népszerű ezzel a magyarok közt. Az angolok jóval távolságtartóbbak...
2021. dec. 23. 16:48
7/23 anonim válasza:
Az angolok is köszönnek az angoloknak. A kelet-európai vendégmunkásokat viszont lenézik.
8/23 anonim válasza:
Az angolok rendkívül udvariasak, és náluk kisvárosban még az utcán szembejövő idegennek is kijár egy kedves mosoly és biccentés.
9/23 anonim válasza:
#6 Ja, a hideg angolok sokkal távolságtartóbban, mint a rákkosshh magyarok. XD Pedig ők a keletieket tartják hidegnek és távolságtarónak. Lehet, csak nem vagy szimpatikus nekik. De köszönni azért nem nagy teher, meg jófejség is.
10/23 anonim válasza:
Külföldön élek és köszönnek egymásnak az emberek.
Még az utcán is rám mosolyognak és rám köszönnek vadidegenek.
Sőt mondok szebbet. Udvariassági formula. Intelligens emberek között.
Többieknek nem kell használni. Ebből tudjuk ki az intelligens és ki nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!