Ha csak hallom a szomszédokat, de nem látom, kinek kell köszönni, kell-e egyáltalán?
Lakótelepen nőttem fel, ott egyértelmű volt, hogy ház előtt, lépcsőházban találkozunk köszönünk, akivel olyan a kapcsolat beszélgetünk. Az erkélyekre nem lehetett átlátni, nem köszöntünk egymásnak, ha hallottuk, hogy más is kint van, beszélget.
Kertesben viszont hiába van sövény, mégis valahogy más. Ha kimegyek és kint vannak eleinte köszöntem, de ők nem köszöntek fordított esetben, pedig amúgy utcán, kapunál kedvesek, tehát nem azért mert bunkók. Arra is gondoltam, hogy végül is pont azért van a sövény, hogy védje a privát szférát, még akkor is, ha azért csak látni ha valaki mozog ott van kint. A másik szomédjuk felé nincsen sövényük, ők köszönnek egymásnak a kertben is.
Egy kicsit olyan kellemetlen ez nem akarok se tolakodó, se bunkó lenni.
Nos, én azzal, akivel találkozom, annak köszönök. Ennyi.
Budapest, belvárosi társasház.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!