A szomszédoknak kell köszönni?
Pár hónapja költöztem egy új társasházba egyedül.
Amikor megláttam egy szomszédot köszöntem nekik, ők is nekem, minden rendben ment. Mostanáig.
Találkoztam egy számomra eddig ismeretlen szomszéddal, köszöntem neki lelkesen, erre ő elfordította a fejét (idős mogorva úriember).
Ilyenkor egyébként hogy kell reagálni? Legszívesebben visszavontam volna a köszönést. Esetleg azt kellet volna mondanom, hogy "kapja be"?
Ezentúl egyetlenegy szomszédomnak sem fogok köszönni, még rájuk sem nézek! Ha ők köszönnek nekem ennek ellenére, akkor én visszaköszönök nekik, és kész!
Nem értem a logikádat! Eddig mindenki köszönt meg visszaköszönt, most egy valaki nem, ezért a többivel is elrontod a viszonyodat?????
Mellesleg ILLIK köszönni a szomszédoknak, nem KELL! Ha az adott szomszéd nem köszönt vissza, az lehet, hogy nem tudja, te ki vagy, legközelebb mond meg neki, hogy te a XX lakásban laksz.
Meg az sem kizárt, hogy nem direkt nem köszönt vissza, hanem valami egyéb oka volt.
Bunkó módon semmi esetre se szólj be, mert azzal magad járatod el. A legfrappánsabb megoldást egy ismerösömtöl hallottam, ö aégy többször nem köszönö szomszédra hangosan ráköszönt, utána meg belejelentette,
hogy "most visszaköszönök magamnak a szomszéd helyett" és újra köszönt "magának" - természetesen olyankor, amikor mások is voltak a közelben.
Ezt én sem értem. Nálunk is a házban van egy csomó idős ember akinek, ha köszönök, csak végig mérnek aztán mennek tovább. Pedig már lassan 5 éve itt lakunk. Nem mintha én nem köszönneék,azoknak is,akikről azt gondolom nem laknak a házban. Szerintem alapvető illedelmesség lenne, hogy ha köszön valaki a lépcsőházbanviszonzza azt, egy jó napotba nem fog meghalni végelgyengülésében. :D Amúgy én mindig azt gondoltam,hogy azért nem köszönnek vissza, mert azt hiszik valami betolakodó vagyok,aki most fosztja ki a házat,vagy nem tudom..pedig egy jól szituált fiatal nő vagyok.
Viszont az,hogy ezentúl te nem köszönsz senkinek. Hát nem tudom,akkor meg téged fognak ilyen tuskónak gondolni.Nekem az az elvem,hogy mert más bunkó én nem süllyedek le az ő szintjére. Maximum hangot adok neki,hogy bunkónak gondolom,hogy nem köszönt vissza. Előre nem döntöm el,hogy majd biztos ez a néni is csak felsőbbrendűsködve tovább áll.
Az illemtankönyvek is azt írják, hogy azoknak, akikkel gyakran találkozunk, illik köszönni: fiatal az idősebbnek, férfi a nőnek, alacsonyabb beosztású a főnökének köszön elsőként).
Amint fentebb írták, az is lehet, hogy az idős férfi rosszul hall. Most miatta akarsz bunkó lenni a többi szomszéd előtt? Gondolkozz!
Én köszönteném őt ismét a fenti feltételezett ok miatt. Kérdezz rá a szomszédoktól is, hogy velük is ilyen-e. Megtudhatod róla az igazat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!