Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A szomszédoknak kell köszönni?

A szomszédoknak kell köszönni?

Figyelt kérdés

Pár hónapja költöztem egy új társasházba egyedül.

Amikor megláttam egy szomszédot köszöntem nekik, ők is nekem, minden rendben ment. Mostanáig.

Találkoztam egy számomra eddig ismeretlen szomszéddal, köszöntem neki lelkesen, erre ő elfordította a fejét (idős mogorva úriember).

Ilyenkor egyébként hogy kell reagálni? Legszívesebben visszavontam volna a köszönést. Esetleg azt kellet volna mondanom, hogy "kapja be"?

Ezentúl egyetlenegy szomszédomnak sem fogok köszönni, még rájuk sem nézek! Ha ők köszönnek nekem ennek ellenére, akkor én visszaköszönök nekik, és kész!

2020. okt. 14. 19:21
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
57%
Nekem volt egy szomszédom, 10 évig köszöntem neki, de rám sem nézett, nem volt semmi baja, csak egy gyökér volt. :D Már elköltözött. El sem köszönt. :(
2020. okt. 14. 23:24
 22/24 anonim ***** válasza:
31%
Esetleg ilyen esetekben csak annyit kérdezz még: Süket vagy te b.uzi? és közben kérdőn nézz a szemébe.
2020. okt. 15. 11:06
 23/24 anonim ***** válasza:
82%
És mivan ha tényleg süket? Vagy hallás problémái vannak.
2020. okt. 15. 12:23
 24/24 anonim ***** válasza:
Kertes házban élek, de a szomszédoknak, gyakran még a 2. szomszédnak is mindig köszönök, ha látom. Ilyen esetben érdemes mindig köszönni neki, hátha észreveszi magát, aztán egyszer majd csak visszaköszön, amikor már nagyon cringe lenne neki a helyzet, hogy folyton köszönsz neki, ő meg nem. Ha meg süket, akkor meg nem mindegy? csak a lépcsőkorlát hallja rajtad kívül, hogy köszönsz.
2020. okt. 26. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!