A szomszédoknak kell köszönni?
Pár hónapja költöztem egy új társasházba egyedül.
Amikor megláttam egy szomszédot köszöntem nekik, ők is nekem, minden rendben ment. Mostanáig.
Találkoztam egy számomra eddig ismeretlen szomszéddal, köszöntem neki lelkesen, erre ő elfordította a fejét (idős mogorva úriember).
Ilyenkor egyébként hogy kell reagálni? Legszívesebben visszavontam volna a köszönést. Esetleg azt kellet volna mondanom, hogy "kapja be"?
Ezentúl egyetlenegy szomszédomnak sem fogok köszönni, még rájuk sem nézek! Ha ők köszönnek nekem ennek ellenére, akkor én visszaköszönök nekik, és kész!
igen, pont a #8-asról kell példát venni... 0 kultúra. Mondjuk a válaszoló reakciója után én biztosra veszem, hogy ez egy troll kérdés.
Mármint ennyire idióta nem lehet senki.
Én nem szivesen köszönök a szomszédoknak. Szerintem annyira hülye szokás ez. Mi a túrónak idegen embereknek köszönni. De mivel bevett szokás itt Magyarországon, emiatt szoktam nekik köszönni. De szivem szerint nem tenném. Csak a normák miatt teszem. Fél évig azt sem tudtam kb kik laknak mellettem. Attól h egy házban élünk teljesen idegenek vagyunk egymásnak. Nincs meg arra energiám h velük is jópofizzak. Egy idős nénit már 2szer is leoltottam emiatt.
Állandóan azt kérdezgeti hanyadikon lakunk. Most úgy őszintén. Mi a f..sz köze van hozzá?! Egy idő utan elegem lett.. mondtam neki mindegy hanyadikon lakunk, menjen egyedül a lifttel. Persze udvariasan...mert hátnehogy megsértődjön h más életébe belemászna.
Attól hogy egy ember nem akar ismeretlennekkel csacsogni azért még nem kell rá haragudni.
Meg ilyesmi dolgokon egyáltalán nem érdemes túrázni.
#17 valamit nagyon félreértettél, szó sem volt ilyesmiről.
Nem tudom hol olvastad az anyázást... egyszerűen a kultúráltsághoz hozzátartozik az, hogy köszönünk egymásnak a lépcsőházban. Az hisztériázik, aki szerint ez fáradtság.
ÉN még csevegni is szoktam a lakókkal, akik vevők rá, akik nem azokkal persze nem. De az, hogy ne is köszönjünk.... ok h individualista társadalomban élünk, de azért ennyire már ne legyünk elidegenedve mindentől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!