Anglia egy élettelen, pénzmániás rideg hely?
1
Angliában élsz? Miért jobb szerinted Anglia? Mármint az anyagiakat, fizetést leszámítva? Az embereket ott leszarnak, senkit nem érdekelsz, meg is halhatsz senki nem fog egy szemernyi sajnálatot érezni.
3
De ha nem Londonban élsz nem nagyon találkozol külföldiekkel, csak angolokkal. Az angol meg talán a legkevésbé rendes faj.
Miért, itt milyenek az emberek? Itthon az a jellemző, hogy belerúgnak a földönfekvőbe.
Nemrég a metrón ülve meghalt egy ember és senki nem vette észre.
6
Ez egy eset. De Magyarországon pont, hogy kíváncsiak a másik emberre. De még ha Magyarország nem is a csúcs emberség szempontjából az angolokat simán veri. Az angolok hagynak meghalni például sürgősségen ha nem a protokol szerint jársz el miközben haldokolsz. Náluk a protokol mindenek felett, még az élet felett is. Nagyon brutális…
Nagyon sok időt töltöttem el Angliában (elsősorban Suffolk, Cheshire, Essex, Sussex és Dorset megyékben, de minden nagyobb és jelentősebb városban is voltam, például London, Manchester, Cambridge és Oxford) és egyáltalán nem ezt tapasztaltam, sőt, épp az ellenkezőjét.
Persze, nem olyan nyitottak, mint például az olaszok vagy horvátok, de amíg udvarias és nyitott vagy, kifejezetten barátságos nép az angol. Két kezemen nem tudom megszámolni, hányszor hívtak meg minket idegen fogadósok, csak mert egy jót beszélgettek velünk (persze elsősorban vidéken igaz ez, ahol nagyon ritkák a nem-angolok). Tipikusan az a nép, ami úgy bánik veled, ahogy te bánsz velük: ha te úgy mész Angliába (pláne hosszabb időre), hogy nyitott és érdeklődő vagy, ismered a helyi kultúrát, udvariasan és emberségesen viselkedsz, akkor ők is ilyenek lesznek veled.
Ironikus módon a legbunkóbb emberek akikkel Londonban találkoztam egy magyar család volt, akik a London Eye kezelőjével kiabáltak magyarul (!), amiért sokat kell várni. El nem tudom mondani, hogy mennyire szégyelltem, hogy értem őket.
Nekem nagyon jó tapasztalataim voltak és vannak a mai napig az angolokkal. Pár éve költöztem el Magyarországról, igaz nem Angliába, hanem Skóciában, és mai napig életem legjobb döntésének tartom. Nyilván több rossz tapasztalatom van a magyarokkal, mint bármelyik másik néppel, hiszen magyarok között éltem a legtöbbet, de számomra minden szempontból szimpatikusabbak az angolszász népek, mint a magyarok.
26/N
"De Magyarországon pont, hogy kíváncsiak a másik emberre."
Túlságosan is. :) És pont ez a baj. A másik életébe pofáznak bele, mindent is jobban tudnak, holott észből nekik se sok jutott. Ahelyett, hogy a saját életükkel foglalkoznának, másokat cseszegetnek. Ja, és emellett ha neked kicsivel is jobban megy a sorod (akár anyagilag, akár a magánéletben), már köpködnek rád és ott tesznek keresztbe ahol tudnak, hogy nehogy merészeld jól érezni magad a bőrödben. Ha valamiben sikeres vagy, egyből megy a fintorgás és próbálnak visszahúzni. És sajnos rengeteg ilyen van a magyarok között, elképesztő mértékű az irigység.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!