Panelben élők, hogy oldjátok meg a ruhaszárítást, vagy a porzsák ürítést, én ezeket mindig a kertben végzem, el se tudom képzelni a lakásban?
Téglalalásban élek, itt sem szokás csak úgy kibaszkodni a szemetet a közös udvarra. Létezik kuka és falra szerelhető szárogató. Sosem szerettem putrisan élni és az udvarra önteni a mocskot vagy hagyni a tiszta ruhát bekoszolódni kinn. Laktam kertesházban, utáltam minden pillanatát egyébként, mert sokkal mocskosabb volt, mint egy lakás, pedig minden szabadidőm ráment arra, hogy ne legyen hányás a kert.
Én voltam az, aki ott is naponta sétáltatta a kutyát és úgy nevelte, hogy ne végezze semmilyen dolgát a kertbe. Az is egy undorító szokás vidéken.
Óvatosan. Picit visszaporzik, mikor az ember a szemetes felett próbál tisztogtni. Egyébként a legtöbb piszkos munkát (bármi) az ember úgy oldja meg, hogy lakásban eleve ki se talál magának mindenféle áltevékenységet. Meggondolja mire nincs szükség. Komolyabb munkákat pedig a telken szokás végezni, anno az is volt a panelokhoz... Ha más nem, akkor szőnyegporoló a társasházi udvaron, régen nem szégyelltek oda lejárni. Tyúkot is levágták a gangon...
Ruhaszárítást? Radiátoron. Inkább attól kérdezném, mit csinál, akinek nincs radiátora, mert konvektoron, kályhán nem szabad szárítani.
Mivel alacsony a páratartalom és meleg van, így pikk-pakk megszáradnak a ruhák, a törülközőket/ágyneműket meg szárítógépben szoktam. A porszívó porzsák nélküli, néha kompresszort használunk és kész, télen a kutyát se érdekli, ha egy pici por kimegy az ablakon, főleg ahogy a kertes házaktól jön a mindent elégetünk féle füst.
Előtte kertes házban laktam, nem gondolom, hogy bármi egyszerűbb lett volna akkor.
Mekkora porszívótok van nektek, hogy félévente cseréltek porzsákot, vagy egy-két év, mire megtelik?? :D
Két, nagyon max három porszívózás után megy a (cserélhető) porzsák a kukába, mert tele van.
Egyébként eredeti kérdésre reagálva, szerintem kertes házban is prosztó dolog a porszívóból az udvarra rázni a dzsuvát, szóval én ott is ugyanúgy cserélhető porzsákot használnék. Az álló porszívóból meg simán ki lehet önteni a kukába, a szűrőt el lehet mosni.
A ruhaszárító pedig csodás találmány, ami a lakásban is működik.
Ruhaszárítás: (tadamm!) ruhaszárítón. Annyira száraz a levegő és meleg van (télen-nyáron) hogy fél nap alatt száraz a ruha... De nagyon maximum 1 nap. Addig el lehet viselni a lakásban egy szárítót. Pedig 40 m2.
Tesóm 30 m2-en lakik a pasijával ők is szárítóra teregetnek...
A porszívó tartályát meg beleöntöm egy kukazsákba és megy le a szemétbe. A szűrőt pedig nem kirázom (miaf...nak??) hanem kimosom kézzel, néha meg kézi mosás után a szűrőkkel és a szőnyegekkel, portörlő ronggyal, felmosófejjel együtt megy a mosógépbe és fulltiszta lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!