Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Normális, hogy porzsák nélküli...

Normális, hogy porzsák nélküli porszívó ilyen gyorsan elveszíti az erejét?

Figyelt kérdés

Vettem egy Ariete álló porszívót, ami porzsák nélküli. Nem egy bonyolult szerkezet, egy hepa filter, motor, azon ilyen habszivacs szűrő és kb ennyi.

Azt írta HEPA nem mosható, de úgy voltam nem baj, évente veszek másikat.

Kb 6-7 porszívózás után teljesen elment a szívóerő.

Fura, mert fej nélkül ha a csőhöz teszem a kezem szív, fejjel egyáltalán nem, de nincs eltömődve a fej.

Ha rajta a fej, két perc után kikapcsol túlmelegedés miatt.

Ha nincs rajta, akkor nem, de tökéletesen átjárható a fej, bármit átdugok rajta, akkor a levegő hogy nem megy át rajta?

Úgy szívott 1 hónapja, hogy a linót felszedte, most meg ezt csinálja.

Tönkremehet a hepa ilyen gyorsan?

Havonta kéne cserélni 6000ért?

Sose volt előtte porzsák nélkülim. Mit csinálok rosszul?

2021. jún. 27. 16:43
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Én egy £40 nevenincs semmit használtam másfél évig mire elvesztette a szívóerejét. A tiéd feleennyibe került. Szerintem csodát ne várj tőle.
2021. jún. 27. 16:53
 2/20 A kérdező kommentje:

Hát azért jó lett volna egy hónapnál tovább használni.

Csupa jó értékelése van árukeresőn, ezért esett rá a választás. Nincs állatszőr se semmi.

Nem értem.

2021. jún. 27. 17:08
 3/20 A kérdező kommentje:
Lehet, meg kellene reklamálni?
2021. jún. 27. 17:09
 4/20 anonim ***** válasza:
90%

"Ha rajta a fej, két perc után kikapcsol túlmelegedés miatt."

Ezeknél az olcsó porszívóknál a hűtést is a szívó légáram biztosítja. Azért kapcsol ki, mert nincs átáramló levegő, mint ahogy írod, nem szív. Azért ebből a pár alkatrészből nem lehet olyan nehéz megállapítani, hogy melyik van eltömődve.

2021. jún. 27. 17:11
 5/20 anonim ***** válasza:
54%
Írd már le, hogy milyen porszívóról van szó.
2021. jún. 27. 17:11
 6/20 Szirty ***** válasza:
88%

"Kb 6-7 porszívózás után teljesen elment a szívóerő."

Minden porszívózás után takarítani kell a szűrőt.

2021. jún. 27. 17:15
 7/20 A kérdező kommentje:

Atomjaira szedtem, a motor körüli szivacs teljesen tiszta. Hepa nagyon poros volt, bár nem mosható elvileg, a csap alá nyomtam, kitettem a napra, nagyobb baja már nem lesz alapon.

Rendeltem egy újat is kiváncsiságból, hogy tényleg ennyi múlik e ezen.

Azt esetleg tudja valaki ha az elvileg nem mosható szűrőt(ilyen papír szerű valami) kimostam, megszárítom és visszateszem, az kárt tehet a készülékben?

2021. jún. 27. 17:17
 8/20 A kérdező kommentje:

Ariete Handy force 2761

Kirázni szoktam, de az nem segített.

Most jól megmostam.

2021. jún. 27. 17:19
 9/20 anonim ***** válasza:

AEG-Elektrolux-om volt olyan, hogy fúrtam a falba egy lyukat és már attól eltömődött az a finomlyukú fémhálós szűrő ami benne volt.

Amitől különben elmegy az ereje az az, hogy ezekben eldugul az a szűrő ami olyan mint a kocsikban a sportlégszűrő, azt kitakarítva, kimosva, vagy cserélve megint jól fog szívni.

2021. jún. 27. 17:22
 10/20 anonim ***** válasza:
58%
Jah kérem, ez egy ipari hulladék. Azt hittem rendes porszívóról van szó, nem ilyen kézi vacakról.
2021. jún. 27. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!