Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Normális, hogy porzsák nélküli...

Normális, hogy porzsák nélküli porszívó ilyen gyorsan elveszíti az erejét?

Figyelt kérdés

Vettem egy Ariete álló porszívót, ami porzsák nélküli. Nem egy bonyolult szerkezet, egy hepa filter, motor, azon ilyen habszivacs szűrő és kb ennyi.

Azt írta HEPA nem mosható, de úgy voltam nem baj, évente veszek másikat.

Kb 6-7 porszívózás után teljesen elment a szívóerő.

Fura, mert fej nélkül ha a csőhöz teszem a kezem szív, fejjel egyáltalán nem, de nincs eltömődve a fej.

Ha rajta a fej, két perc után kikapcsol túlmelegedés miatt.

Ha nincs rajta, akkor nem, de tökéletesen átjárható a fej, bármit átdugok rajta, akkor a levegő hogy nem megy át rajta?

Úgy szívott 1 hónapja, hogy a linót felszedte, most meg ezt csinálja.

Tönkremehet a hepa ilyen gyorsan?

Havonta kéne cserélni 6000ért?

Sose volt előtte porzsák nélkülim. Mit csinálok rosszul?

2021. jún. 27. 16:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
80%

6-7 porszívózás eredményét aszalod a gépben? :D Te állat! Ne csodálkozz, hogy megadja magát! Hát mi terem meg abban a gépben... talán még T-Rex is! :D Minden porszívózás után illő lenne kitakarítani!!

Az meg hogy át tudsz dugni valamit valahol még nem jelent semmit. Lehet, hogy egy porcicán átdugot a töltőtollat, de attól a levegő még nem fog áthatolni

Ha a fej fent van és nem szív és a fej nincs fent és szív akkor egyértelműen a fejben van valami gebasz! Szivasd meg ellentétes irányban!

A porszívó minden alkatrészét illik és kell tisztítani, különben nem fog rendesen üzemelni!

A fejet csöveket, gégecsövet, portartályt, szűrőket, ki kell mosni!

2021. jún. 27. 17:39
 12/20 anonim ***** válasza:
41%
jaaa én azt hittem rendes porszívóról beszéltél amivel az egész lakáson végig lehet menni. ez kb morzsaszívó
2021. jún. 27. 17:42
 13/20 A kérdező kommentje:

Ürítem én minden porszívózás után meg szárazon átkefélem belülről, hogy ne retkesen tegyem el, félreértés ne essék, nem termesztek benne palántákat 😀

Csak új nekem eddig ez a technológia. Régiben kicséreltem a papírzsákot ha megtelt és kész, az 15 évig szívott mint at atom.

Nem gondoltam, hogy ennek ennyire ápolni kell a lelkét, vagy nem dolgozik 🤷‍♀️

A fejen egy rongyot is át tudok húzni, nem vágom hogyan lehet eldugulva, de most már bosszant.

2021. jún. 27. 17:48
 14/20 A kérdező kommentje:
Nem morzsaszívó, újonnan felszedte a linóleumot a konyhában, nem tudtam ott használni, úgy szív(ott) mint a fene.
2021. jún. 27. 17:49
 15/20 anonim ***** válasza:

Azt a papírszűrőt vagy mi az,, simán vagy tíz éven keresztül ahelyett,hogy ujjat vettem volna, simán kimostam csap alatt..

Nem mállik szét,nem rohad szét,olyan lesz mint új korában.

Füldugóval kell porszívózni,mert süvít a levegő mint a huzat..

2021. jún. 27. 18:24
 16/20 anonim ***** válasza:
51%
#15 Tényleg olyan lesz kinézetre, csak nem fogja szűrni a nagyon apró részecskéket, mert a mosással tönkreteszed a szerkezetét. Mielőtt hülyeséget tanácsolsz, legalább nézz utána.
2021. jún. 27. 18:26
 17/20 anonim ***** válasza:

Max hamarabb porosodik vissza a szoba !

De egy új Karcher papírzsákkossal is ez a helyzet..

Viszont már egy gagyi vízszűrős is sokkal jobb mint ezek.

2021. jún. 27. 18:31
 18/20 anonim ***** válasza:
#16 Én is kimostam, semmi baja nem lett.
2021. jún. 27. 20:08
 19/20 anonim ***** válasza:
Tisztában vagyok vele, hogy semmi baja nem lesz, de a szerkezete megváltozik, ezt kéne megérteni. Gondolom nincs mikroszkópod, hogy ilyen nagy bizonyossággal állítod, hogy nem lett semmi baja.
2021. jún. 27. 20:23
 20/20 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nem tudom ennek mi baja, de nekem egy Samsungom van, ami 20ezer Ft. volt és az volt az értékelésben a legtöbb pozitív szempont, hogy halk, csupa jó értékelést kapott mindenhol, ezért vettem meg. Kb. 2 hónap után elkezdett hörgő hangot kiadni, a szívóereje is csökkent, néha helyreállt, de random csinálta ezt, senki sem tudta miért, pedig minden tisztítva volt benne, eldugulva nem volt. Észrevettem, hogy a porszívó gégecső bemenetnél kilátszik egy fólia darab, mintha úgy lett volna összeszerelve, de nem lehetett kiszedni, szétcsavaroztam és kiszedtem, azóta ritkábban csinál ilyet, illetve ha hörögni is kezd, akkor pár mp-en belül abbahagyja, de így már a halk porszívó nem ér semmit. Az is lehet, hogy használatból adódóan az illesztések nem jók és az áramlási rendszer már nem igazán 100%-os. Ebben is van papír szűrő, ami nagyon koszos volt, én is kimostam vízzel, tudod ki fog hozzá venni állandóan ilyet, nekem ahogy elnézem havonta kellene cserélni, bírja amíg bírja.
2021. jún. 27. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!