Szemben lakót, akitől csak egy kisköz választ el, és állandóan bámul hozzánk befelé, kötelezni lehet, hogy legalább függönyt rakjon?
"Egyedülálló, vagy elvált középkorú nő, két macskával ráadásul. Mint egy bolond..."
Hát persze, attól lesz bolond valaki, hogy van két macskája. Nem attól, hogy nem képes egy nyomorult függönyt felrakni az ablakára, ha nem akarja, hogy belássanak :D
Az egy irányba átlátszó fóliánál villanyfénynél belátni. Jobb a tejüveg vagy katedrálüveg vagy homályosító fólia.
A szomszédot nem kötelezheted arra, hogy ő tegyen fel függönyt, ez abszurd, ráadásul függöny mögül jobban tud leskelődni. Te tegyél meg mindent, hogy levédd a privát szférátokat, ennyi.
De ha ő tesz fel függönyt, attól mások még belátnak hozzátok.
Ez nem zavar?
Nem is értelek.
Nálunk 4 ablak néz az utcára. Napközven nem lehet belátni, mert tükröződik az ablak.
Estére le kell húzni a redőnyt, mert ha fény van a szobában, akkor belátnak.
25 éve fel-le a redőny minden nap.
Kérdező!
Ha nem bámulnád egész nap a szomszédodat, akkor nem látnád, hogy bámul.
Vagyis te pont ugyanazt csinálod!!
24.: Mindkettő társasház kétszintes. Ez a két lakás néz egyedül szembe egymással. Így van kialakítva, a többi lakás keresztben helyezkedik el.
25.: Nálam ott a konyhapult, akaratlanul is látom.
Macskásoktól meg elnézést, nem a macskával van a bajom, hanem a nő gülü szemeivel. Bámul mozdulatlanul, mint egy bolond, így értettem.
Köszi a válaszaitokat, bár a tejüveg-megoldással, meg fóliás függönnyel nem jutottam előbbre, én már alkalmazkodtam. Bunkóbb válaszokra számítottam, de szerencsére a sötét vagyok-kal megúsztam.
Aki meg azt írta: szóljak, ha ennyire zavar, lepontoztátok.
Mindenki válaszát zöld pipával értékeltem. De még mindig ott tartok, ahol a part szakad. Eddig nyugalmunk volt, most meg itt ez a nő... Baromira idegesítő.
Zárjuk le, kösz mindenkinek!
Egyébként a miért nem tesz fel függönyt ő kérdéshez: sanszosan a macskák miatt. Mióta macskáink vannak, nálunk sincs függöny az ablakon, mert az ablak alatt van a macskavár, és amúgy is folyton a radiátoron meg az ablakpárkányon korzóznak.
Van helyette redőny, amit este sötétedés után lehúzunk.
Szerencsére nálunk messzebb van a szembeszomszéd, nem közvetlenül bámuljuk egymást. De ha valaki be akar bámulni, hadd tegye, sose legyen nagyobb öröme az életben.
"Ez a két lakás néz egyedül szembe egymással."
Ha nem tévedek, akkor ez már akkor is így volt amikor megvettétek a lakást.
Aki élni is szeretne egy lakásban és nem csak lakni, az nem csak azt nézi egy lakásvásárlásnál, hogy megy-e a laminált padló színe a wc deszkához, hanem azt is, hogy milyen a panoráma az ablakból.
Van akinek a lakása egy parkra néz, a Dunára, vagy a budai hegyekre.
A tiétek a szomszédra.
Vagyis a mondás szerint, ki milyen virágot ültet, olyant legel...
Nem jól olvastad az általam leírtakat. Mi itt lakunk tíz éve, a nő jött pár hónapja. Neki 2 terasza van, nekünk egy. Ez már inkább kötekedés, amit most leírtál. Nem gond, csak elolvashattad volna az eddigieket. A mondás sem stimmel, mert amilyet ültet,olyat szagol...
Hát ez így ebben a formában most nem jött össze.
Fikázást nem kérek, nem is szeretek kérdést feltenni,mert előbb-utóbb jönnek a megmondóemberek, akik a kérdést sem olvassák végig. Hagyjuk inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!