Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szemben lakót, akitől csak...

Szemben lakót, akitől csak egy kisköz választ el, és állandóan bámul hozzánk befelé, kötelezni lehet, hogy legalább függönyt rakjon?

Figyelt kérdés
Egy-két hónapja költözött ide, pont egy szintben állnak az ablakaink. Miért nekem kell állandóan takargatni magunkat függönnyel, redőnnyel? Állandóan nyitva van az ablaka, míg jó idő van-volt, de nagyon idegesítő, hogy nem lehet egy nyugodt percünk a konyhában, mert állandóan minket les. Mit lehet ilyen helyzetben csinálni? Mondjam neki, hogy ne bámulj vazze'? Az nem megoldás, mert nem akarom, hogy elmérgesedjen a helyzet. Idegesítő, mert a bukóra hagyott ablaknál a vécénkben nyáron egy normálisat nem lehet fingani, mert minden áthallatszik. (Társasház mindkettő.) Előző lakóval nem volt soha gond.

2021. nov. 2. 13:01
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Kösz az eddigi válaszokat. Van függöny, pedig régen csak felül volt dekorfüggöny 20-30 centis, két szélén pedig díszsötétítő. Miért én alkalmazkodjak, de most komolyan? Ennyit megtettem, de így is állandóan bámul. Olyan környéken lakunk, ahol 50 millánál kezdődik egy ilyen lakás. Nem nagyzolásból írom, csak tényeket közlök. Valaki írta, hogy fogadjunk, hogy X megye. Most pont nem látom. Nem. Gy-M-S megye. Kérdés szempontjából szerintem tökmindegy.
2021. nov. 2. 13:59
 12/35 A kérdező kommentje:

7., Két erkélye van, egyik az egyik utcára néz, a másik a másikra. Bámulgasson ott kedvére. Próbálnátok ki, majd megtudnátok, milyen az, amikor állandóan arra kíváncsi, hogy villanyfénynél kora este mit csinálok. Tényleg én bástyázzam mindig be magam?

Nem tartom fair-nek.

2021. nov. 2. 14:05
 13/35 A kérdező kommentje:
6., Lehet, hogy ezt kéne csinálnom, de nekem nem megy.
2021. nov. 2. 14:08
 14/35 anonim ***** válasza:
86%

"Miért én alkalmazkodjak, de most komolyan?"

Nagyon sötét vagy!

Leírták mások: azért, mert TÉGED zavar.

Mindenkinek joga van kinézni a saját ablakán, és azt sem korlátozhatod, hogy ezt mennyi ideig csinálja.

2021. nov. 2. 14:10
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy nálunk van pl. nejlonfüggöny. Világosban, ill. ha nem kapcsolunk lámpát, ez megakadályozza, hogy kintről belássanak. Ha pedig a kinti sötét miatt lámpát kapcsolunk, akkor behúzzuk a sötétítő függönyt.

Teljesen mindegy, hogy nézi-e valaki az ablakunkat vagy sem.

2021. nov. 2. 14:12
 16/35 anonim ***** válasza:
87%
Mégis hogyan képzelnéd el? Meg kellene határozni, hogy valaki mikor nézhet ki az ablakán, mennyi ideig tartózkodhat az ablaknál meg ilyenek?
2021. nov. 2. 14:13
 17/35 anonim ***** válasza:
48%
Hát pedig, ha szóba hoznád neki hogy, zavaró az állandó bámulása, lehet megoldódnának a dolgok. Viszont aki ennyire beképzelt, illetve kisebbségi komplexusa van, hogy befeszítve, gyilkosan bámulnia kell a másikat, annak tényleg hiába mondod. Tegyél ki dolgokat amik szem magasságban a szemébe verik a napfényt. Valószínűsítem hogy nagy sörhasa van. Tegyél ki képeket, szobrokat, amik a nemi szerv nagyságára utalnak, vagy valami izmos férfi szobrot. De amúgy tényleg te is alkalmazkodj. Hogy mások hallják hogyan székelsz, ahhoz meg szokj hozzá, ez van. Ha van pénzetek amúgy meg ezt is meg tudnátok oldani. Hang érzékelős valamit felszereltek, és amikor fingasz, a szerkezet valami hangot ad ki.
2021. nov. 2. 14:20
 18/35 anonim ***** válasza:
30%
A megye csak érdekesség kép írtam csak szolnokon láttam eddig ilyen csőves megoldást, azt hittem Szolnoki jelenség
2021. nov. 2. 14:48
 19/35 anonim ***** válasza:
89%

Tegyél egy papirt az ablakba, jo nagy "Ne bámulj bazzeg" felirattal.

:)))))

2021. nov. 2. 15:29
 20/35 A kérdező kommentje:

19.: Gondolkodtam már rajta. De mivel sokan közlekednek itt, én égetném magam, mert jóval többen ismernek bennünket, 10 éve itt lakunk.

Goldmund73.: Utánanézek ennek a függönynek.

És igen, engem zavar. Azt gondoltuk a hideg beálltával legalább függönyt rak ő is, én már megtettem a magamét. Hát ő nem. Eskü félelmetes. Sajna kicsi a távolság.

Egyedülálló, vagy elvált középkorú nő, két macskával ráadásul. Mint egy bolond...

De most komolyan mindig mi legyünk tekintettel rá, én sötétítsek mindig, mert a gülü szemeivel hótra idegesít a bámulásával?

2021. nov. 2. 16:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!