Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Introvertált embernek jobb...

Introvertált embernek jobb inkább a vidéki élet, mint a főváros?

Figyelt kérdés

2021. okt. 3. 18:10
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
0%
Akkor költözzél haza a fatornyos faludba és tanulj szakmàt. Amúgy tudod,hogy a vàllalkozas nehéz?
2021. okt. 4. 18:15
 32/37 A kérdező kommentje:

Hát inkább, mint hogy nyomorogjak a panelban és a kizsákmányoló lakástulajnak fizessem a lakbért

Nem mondtam, hogy vállalkozó akarok lenni

2021. okt. 4. 19:41
 33/37 anonim ***** válasza:
0%
Falun nőttem fel. Most középkorú vagyok. Néha hazajarok. A falu a legmaganyosabb hely ha nincs rokonsagod, baráti korod ott. Az emberek magas keritesek mögött élik az életüket. Sokan aludni mennek haza. Autóval. Reggel kinyitja a kaput, kihajt, este vissza. Nincs a buszon traccsparti mint régen,mert alig járnak busszal. A fiatalabbak boltba is kocsival mennek vagy egyáltalán nem a helyi - általában méreg drága- boltba vásárolnak. A gyerekeket sokféle viszik oviba, iskolába. Simán lehet, hogy az egy utcával arrébb lakó gyerekek meg sem ismerik egymást.Talan a nyugdíjasok tudnak a legkönnyebben ismerkedni mert nekik van klub. Költözött oda egy idősebb házaspár az első dolguk volt beiratkozni, hogy ismerkedni tudjanak. A tv-ben látott falusi közegben játszódó filmeken csak amulok-bamulok. Az az idealizált falusi élet. Alig beteszi a lábát az idegen máris tíz embert megismert. Na persze. Meg mesebeli "Marika" néni akivel állandóan lehet beszélgetni. Úgy kb. 20 évvel ezelőtt lehetett úgy, ahogy itt a többség elkepzeli a falut.
2021. okt. 4. 21:39
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

nem feltétlenül.

Utáltam Bpt, amikor ott laktam a fősuli alatt, de utálom a pár ezres kisvárosomat is, ahova visszaköltöztem.

Egy kb. 50000 lelkes kisváros lenne talán jó nekem. Bpn utáltam a tömeget, itt meg rohadt idegesítő, hogy sokan simán megkérdeznek olyanokat, hogy „mikor házasodsz, miért biciklizel annyit arra?” stb.

Ja, és itt simán megbámulnak sokszor a hosszú hajammal, rózsaszín sapkámmal (férfi vagyok), nagyobb városban senkit sem érdekel, hogyan öltözködöm.

az utolsónak meg igaza van: sokan sztem nem is tudják, manapság milyen egy vidéki falu. Az én városom is hivatalosan város, de inkább egy falu.

Az én magányérzésemet csak mélyíti ez a hely. Gyakorlatilag mindenki autóval megy mindenhova, fiatalok alig vannak. Szombat délután kihalt minden stb.

2021. okt. 6. 14:16
 35/37 anonim ***** válasza:
51%
Nálam határozottan igen. Van összehasonlítási alapom. Éltem Budapesten, de mindig utáltam és vidékre szerettem volna költözni. Később laktam kisvárosban és vidéken hosszabb ideig. Tökéletes volt! Sajnos vissza kellett költöznöm a fővárosba és majdnem megőrülök itt, alig várom, hogy vissza tudjak költözni vidékre. Nem járok itt ki sehová, mindent online intézek. társaságba, bulizni se járok már. Csak zsúfoltság van, tömeg és zaj. Borzalmas. Nagyon hiányzik a kert, a nyugalom, ahol békében ellehetek.
2021. okt. 18. 18:27
 36/37 anonim ***** válasza:
0%

Meglepődtem, hogy egyetlen ember sincs, aki felvilágosítaná a kérdezőt, hogy Pesten nemcsak szűk panel és creepy bérház van. Vannak szép külvárosi kerületek, ahonnan fél óra a belváros, és 1 óra alatt el ehet jutni bárhová az egész városon belül. Ugyanolyan csendes, kellemes, mint vidéken élni, csak ott van egy köpésre minden lehetőség, de kb. 10 percet kell sétálnom és már erdő is van.

Pestszentlőrinc kertvárosi részén nőttem fel, szóval tapasztalatból beszélek. Ugyanez a véleménye a falun felnőtt páromnak is, szeret itt lakni.

2021. okt. 26. 21:24
 37/37 anonim ***** válasza:

36:

Pestszentlőrincről hogyan jutsz be reggeli csúcsidőben a belvárosba fél óra alatt? Teleportod van?

2021. okt. 27. 06:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!