Budapestiek! Kerületek közt tényleg órákat kell utazni?
Figyelt kérdés
Bocsánat előre is a buta kérdés miatt!☺ De ha például a 10 kerből a 18kerbe kell utazni, vagy 2kerből a 7kerbe mennyi idő kb?2021. júl. 2. 10:51
1/28 anonim válasza:
Google maps útvonaltervező. Még azt is beállíthatod, hogy mikor érdekel a közlekedés (tehát pl. hétfőn reggel 7-kor indulsz vagy 8-ra kell a célba érned).
2/28 anonim válasza:
Változó. Kerületen belül sem mindegy honnan - hova.Mondjuk a XVIII. és a X. határos egymással, úgyhogy egy perc alatt is át lehet menni. :-D De mondjuk Újpéritelepről kimenni a Kozma utcai temetőbe autóval kb. 20 perc, tömegközlekedéssel kb. 55 perc. De pld. a III. ker. Hadriánus utcából a XXIII. kerület Forgalmas utcába autóval több mint 1 óra ( dugóban inkább 2), BKK-val szintén kb. 2 óra.
3/28 anonim válasza:
Ez nagyon változó, van, ahol jobb a tömegközlekedés, és van, ahol nincs, van, ahol nagy a dugó, van, ahol meg gyorsan lehet haladni, még kerületeken belül is vannak jobb és rosszabb környékek ilyen téren. Nem mindegy az sem, hogy szomszédos kerületbe kell átmenni kerülethatáron vagy távolabb.
4/28 anonim válasza:
Persze, simán lehet, nekem most olyan 45-50 perc az irodától a csatlakozásomat elérni városon belül. Egyetemen 35-40 percet utaztam az albérlettől a suliba, pedig nem volt messze és átszállnom se kellett.
5/28 anonim válasza:
Én Pestről a budai munkahelyemre 3x-i átszállással több mint másfél óra alatt jutottam el, ha minden pontosan jött és a budai buszra nem kellett félórát várni. Mert ha igen, akkor volt az 2 óra is.
6/28 anonim válasza:
Attól függ, hogy honnan hova mesz. Nekem a rekordom másfél óra volt (Kelenföld metró -> Rákoshegy) - igaz, beleszámoltam a várakozási időt is.
7/28 anonim válasza:
A várakozási idő is az útidő része a tömegközlekedésnél, ahogy az autónál is a dugóban ücsörgés. Szóval, jól számoltál.
8/28 anonim válasza:
A belvárosi kerületek között még egész jó a közlekedés. Amit felhoztál egyik példának (2. ker-7.ker) még egész jó, mert a 4-es 6-os villamos azon az útvonalon jár. A perem kerületekbe viszont könnyen lehet másfél órás a menetidő.
Én a 2. kerület bel-budai részén élek, és a 9. kerületben a Nagyvárad tér közelében van a munakhelyem. Oda jó a közlekedés. Jelenleg ajtótól ajtóig 40 perc a menetidőm (metró és metrópótló).
9/28 anonim válasza:
Egyik kerület sem 1 nm. Beírod a megfelelő kalkulátorba és kiderül.
10/28 anonim válasza:
Persze. Pl. most mentem 19. kerületből a 2. kerületbe oltatni. Kicsivel több, mint 1 óra volt az út. Azt is bele kell számolni, hogy valamit mindig felújítanak, bár szerintem 40 fokban akkor sem mentem volna a klímátlan 3-as metróval, ha lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!