Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Introvertált embernek jobb...

Introvertált embernek jobb inkább a vidéki élet, mint a főváros?

Figyelt kérdés

2021. okt. 3. 18:10
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%

Én is introvertált vagyok, fővárosban lakom. Faluban én nem bírnék lakni, mert mindenki ismer mindenkit, minden lépésemet figyelik, mindenki tud mindent, engem idegesítene, hogy nem tudnék úgy kimenni az utcára, hogy ne találkozzak össze valakivel, ne álljon meg valaki velem beszélni stb.

Az viszont előnyösebb lehet, hogy nyugisabb, kevesebb az ember, nincs tömeg.

2021. okt. 3. 21:43
 22/37 anonim ***** válasza:
Amúgy nem gondoltad végig mi vàr ràd amikor Pestre költöztél?
2021. okt. 4. 05:59
 23/37 A kérdező kommentje:

Írtam, hogy csak itt indult az a szak, ami tetszett.

Az igaz, hogy nem gondoltam át elég alaposan… De hát csak egy naív fiatal voltam. Mit tudhattam én a rideg valóságról?!

2021. okt. 4. 12:46
 24/37 anonim ***** válasza:
82%
Introvertáltként sokkal jobban szeretek Budapesten élni, mint korábban vidéken. Azért, mert itt semmi sem kötelező, nem néznek ki, ha nem keresed adott esetben a társaságot, illetve akkor sem, ha különc vagy. Sokkal kevesebbet foglalkoznak egymással az emberek.
2021. okt. 4. 14:39
 25/37 A kérdező kommentje:

De az albérlet nagyon félelmetes, a lakótársak irritálnak és tragédiaként élem meg, hogy rengeteg pénzt el kell költeni lakbérre.

Azt a pénzt magamra is fordíthatnám

2021. okt. 4. 15:31
 26/37 anonim ***** válasza:
Javasoltàk màr költözz haza.
2021. okt. 4. 15:32
 27/37 anonim ***** válasza:

Ezt a pénzt is magadra költöd!

Nem más albérletét fizeted, hanem a sajátodat.

Ugyanúgy egy befektetés része, mint maga az iskola.

A lehetőség viszont 100-szor több, mint bárhol máshol az országban, úgyhogy évek alatt amíg az egyetem tart, orientálódhatsz, kialakíthatsz kapcsolatokat, építheted a jövődet, hogy hosszú távon nyereséges legyen ez a befektetés.

Ez szimpla matek.

Az ingatlan se azért kerül jóval többe, mint máshol az országban, mert jobban lehet bulizni a fővárosban (ezt arra mondom, hogy szerinted ez az előnye, hogy Pesten laksz)

hanem mert több a lehetőség, és magasabbak a bérek!

2021. okt. 4. 16:06
 28/37 anonim ***** válasza:

Egyébként, ha már itt tartunk...

A problémád meg a tanulás része. Ezt hívják úgy, hogy az élet iskolája.

Persze, hogy jobb volt otthon.

Abban az otthonban, a szüleid életének a munkája volt.

Ahol most laksz, valószínűleg azt is a szüleid fizetik, ha neked kéne, még nyomorúságosabb körülmények lennének, vagy valószínűbb, egyetemre se tudnál járni.

Most tanulod meg értékelni a teljesítményt. Meg hogy az élet ezerszer keményebb annál, mint amit eddig láttál belőle.

Ez már csak ilyen...

Majd ha lediplomázol, elhelyezkedsz, kiharcolsz magadnak egy egzisztenciát, évekkel később elkezdesz értelmes pénzt keresni, kialakítasz egy neked tetsző életet, lesznek gyerekeid, te is ebbe a szépen kialakított életbe fogod őket felnevelni.

És majd ha próbálnak saját lábra állni, ők is akkor fognak igazán rádöbbenni, mekkora küzdelem és teljesítmény kell ehhez.

Hacsak addig nem nyersz a lottón, vagy nyúlsz bele egy ilyen Mészáros féle remek partiba. :D

Szóval csak azt akarom mondani, hogy ha a családod nem milliárdos, hogy álom életet tudjon neked biztosítani, akkor ennél azért kicsit keményebbnek kell lenned!

Meg kell tanulni félretenni ezeket a depresszív, negatív érzelmeket, mert rámegy a teljesítményedre. Kicsit olyannak kell lenni, mint a robotzsaru.

Végezd a dolgod, ne foglalkozz a körülményekkel, mert ilyen hozzáállással az élet megrág és kiköp.

Én pl. rengeteg olyan embert, szakmájában jó szakembert ismerek, aki emiatt nem tudott érvényesülni külföldön. Pláne aki nem ismerte a nyelvet, és hozzászólni se nagyon tudott senkihez. Nem bírták. Pedig szükségük lett volna pénzre, szóval volt tétje a dolognak.

Amúgy meg mindig egy kicsit jobb. Egyre jobban meg fogod szokni.

2021. okt. 4. 16:26
 29/37 A kérdező kommentje:

"A lehetőség viszont 100-szor több, mint bárhol máshol az országban, úgyhogy évek alatt amíg az egyetem tart, orientálódhatsz, kialakíthatsz kapcsolatokat, építheted a jövődet, hogy hosszú távon nyereséges legyen ez a befektetés."

Csakhogy diplomázás után nem fogok Pesten maradni. Így meg nem megyek semmire az itteni kapcsolataimmal.

"Most tanulod meg értékelni a teljesítményt. Meg hogy az élet ezerszer keményebb annál, mint amit eddig láttál belőle."

Inkább csak rossz utat választottam. Van a faluban egy gyerek, ő nem ment Pestre, hanem szakmát tanult és most 23 éves korára már vett magának egy saját házat a faluban.

2021. okt. 4. 17:03
 30/37 A kérdező kommentje:
Én nem elégszem meg annyival, hogy egy szűk panelban meg bérházban szorongjak. Nekem kell a saját családi ház, udvarral. Úgy kell, mint fény meg a nap.
2021. okt. 4. 17:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!