Rászóltam a lakótársamra, hogy ha lehet akkor ne aludjon itt mindennap a párja, majd miután ezt megbeszéltül és jó fogadta, nagyon rosszul érzem magam. Szerintetek?
Engem is zavarna.
Ha ennyit ott van,akkor mehetne a lakbér és a rezsi 3 felé.
Albérletbe akkor aludna nálam bárki,ha pl lekéste a buszt és vészhelyzet van.
Vagy mondjuk meglátogat egy távoli rokon barát, ismerős és mondjuk marad pár napot,de ilyenkor már illőnek érezném megkérdezni a lakótársam,hogy nem gond e és hogy legalább a rezsibe többet adok.
7 napból menyi??? Havonta 1 alkalom amiért cserébe minimum 2-3 takarítást átvállal a lakótársad és mellé hálásan megköszöni hogy mekkora jófej vagyok és idegen kiscsajra dolgozok.
Ha egy lakás 100 000 Ft és 50 000 Ft rezsit csináltok akkor az két főre 50+25 ezer, 3 főre 33+25 ezer. Nem mindegy a komfortérzetnek, hogy 3 felnőtt vagy 2 felnőtt van egy lakásban, te két emberes lakást fizetsz 3 embereset viselsz el és fizetsz többet. Példánál maradva 50 000 bérlet és 32 500 rezsi(3 ember rezsit feleztek)
Miért nem a lakótársad vagy a lakótársad barátnője emészti magát hogy ez nem korrekt? Ne legyél gazdatest!
Egyetem alatt én is sokat jártam a páromhoz az albiba, igaz ők többen laktak 1 lakásban. Már az elején megkérdeztük őket, hogy zavarja-e, de azt mondták, hogy nem. Főleg hétvégéken voltam ott, amikor mindenki hazament, a párom meg csak 3 havonta utazott a távolság miatt, így tényleg nem zavartunk senkit. De ha zavartuk volna őket találtunk volna más megoldást.
Ebben nincs semmi rossz, hogy szóvá tetted, sőt a legtöbb bérleti szerződés általában kimondja, hogy vendéget lehet fogadni, de "beköltöztetni" nem.
Jól tetted, hogy tisztáztad a kérdést, és azok is jól beszélnek, akik X nap felett már harmadolnák a rezsit. De hogy heti egy nap vagy havi egy nap? Persze, a csóró vidéki csak maradjon csöndben, nyögje az albérlet fizetését és normális párkapcsolatban ne is gondolkozzon.
Heti 2-3 alkalmat illik szerintem adni. De viszont mivel látod hogy mindenkinek más az ingerküszöbe, ezért beköltözésnél már érdemes úgy lakótársat keresni és a tulajnak is szólni, hogy pároddal szeretnél ilyen-olyan gyakorisággal együtt aludni. Az a legjobb ha el tudjátok intézni váltóban az alvásokat. Heti kétszer jön ő, heti kétszer te hozzá, és akkor a rezsi is kiegyenlítve, illetve a lakótársnak is lesznek békés, magányos napjai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!