Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért van az, hogy az emberek...

Miért van az, hogy az emberek vita esetén szinte egyből letiltják a másik felet, esélyt sem adva annak, hogy megbeszéljék a dolgokat?

Figyelt kérdés
Főleg a huszonéves fiataloknál vettem észre, hogy ha az egójukat sértő dolgot mondok, egyből tiltanak. Olyanok is, akik előtte barátnak mondták magukat. Én meg ezt rühellem. Nyílt, őszinte megbeszélésre, tiszteletre, egymás véleményének meghallgatására és ütköztetésére úgy látszik igény sincs.

2021. szept. 12. 09:24
 1/8 anonim ***** válasza:
68%
Írhattál volna egy konkrét példát.
2021. szept. 12. 09:56
 2/8 anonim ***** válasza:
70%

Tisztelet a kivételnek, de azt vettem észre, hogy mostanában a korosztályom (huszonévesek) nagyon sértődékeny, és nem kommunikál túl jól. Ahelyett, hogy megbeszélné a dolgokat és esetleg szembenézne a hibáival, valamint az esetleges konfliktussal, inkább elmenekül ettől és rögtön tiltás jön. Közben viszont van bennük a felsőbbségérzés is, ami megint nehezít egyet a dolgokon.

Tudják, hogy valamit elrontottak és ezért valaki beolvasna nekik/szembesítené őket a hibáikkal, inkább tiltják az illetőt, hogy neki esélye se legyen erre.

Meg igazából az is lehet, hogy nincsen jó vitakezelő képességük.

2021. szept. 12. 11:14
 3/8 anonim ***** válasza:
60%
Mert manapság már nem lehet vitatkozni, csak veszekedni. Mivel a legtöbb embernek sérti az egóját, ha bármi kritika éri, vagy a véleménye nem kompatibilis a másikéval. Ennek talán az általános fejletlen érzelmi intelligencia lehet az oka.
2021. szept. 12. 11:43
 4/8 anonim ***** válasza:
89%
Mert nincsenek felkészülve a vitákra, legegyszerűbb ezt tenni.
2021. szept. 12. 11:50
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy én például sose vitatkozom. Hogy miért? Mert csináltam és totál felesleges. Én alapvetően mindig tényekkel vitáztam, egyértelműen. Nem szoptam ki semmit kisujjból. És tények ellen szopás vitatkozni, szóval esélyük nem volt, így pár mondat után csak azt tudták felhozni indoklásnak, hogy rohadjak meg. A végére mi lett? Behisztizett és okosabb lett? Nem, ugyanúgy megmaradt a hülyeségében. Úgyhogy én nem vitatkozom senkivel, nagyjából soha. Maximum egyszer leírom a véleményem és mindig kapok értesítést, hogy jönnek rá válaszok, de meg se nézem őket. Ha ő nekik nem tetszik, mást gondolnak, akkor tegyenek úgy, engem meg nem érdekel az ő véleményük. Mindenkinek joga van abban hinni, amiben szeretne és ennyi. Csak akkor vagyok hajlandó vitatkozni, ha az ember megkér rá, hogy világosítsam fel, tehát eleve nyitott a tanulásra. Akkor elmondok neki mindent, meghallgatom, stb. De alapból soha, teljesen felesleges.
2021. szept. 12. 12:45
 6/8 anonim ***** válasza:
65%

Én sem tudom megérteni az ilyeneket. És ami szomorú, hogy nem csak a fiatal korosztályra jellemző ez.

Amit az ötös ír, az meg a legbosszantóbb. Nem hajlandó beszélni, vitázni amíg nem értik meg, hogy neki van igaza. Mert tisztára ez olvasható ki az írásából. Hogy csak az lehet igaz amit ő tart annak.

Értem, tények, értem...

2021. szept. 12. 12:58
 7/8 moozygoo ***** válasza:
100%
könnyen talál másikat, ennyit ért neki a kapcsolat
2021. szept. 12. 13:56
 8/8 anonim válasza:
Sajnos én is így jártam.Barátnőm tùlgondolt dolgokat,én meg szerettem volna beszélni vele,hogy nem úgy van ahogy gondolja.Semmi reagálás.Egy idő után elborult az agyam és éppen rossz paszba voltam,és nem szép dolgokat írtam neki.Inkább letiltott mint megbeszéljük.Pedig úgy gondoltam hogy neki is olyan fontos a barátságunk mint nekem.Inkább a könnyebbik utat választotta.
2021. szept. 13. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!