Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogyan viszonyuljak a lakótárs...

Hogyan viszonyuljak a lakótársamhoz, ha már kellemetlenül érzem magam emiatt?

Figyelt kérdés

Ismeretlenekként költöztünk össze, tehát semmit nem tudtunk a másikról és a beköltözés alkalmával találkoztunk először. Akkor sem volt túl beszédes, de igazából nem is foglalkoztam vele, mert mindketten azzal voltunk elfoglalva, hogy szerződés, fizetés, pakolás, vásárlás stb., és gondoltam majd úgyis lesz alkalmunk bőven megismerni egymást. Viszont azóta egyetlen egy szót nem beszéltünk a kötelezőn kívül (azt is inkább csak a neten keresztül, ott is gyorsan, egy-két szóban és tényleg csak amit muszáj), nagyon keveset találkozunk és már olyan érzésem van mintha direkt kerülne, mintha zavarnám és kellemetlenül érzem magam emiatt. Többször előfordult, hogy mikor megérkeztem ő bement a szobájába, magára csukta az ajtót és nem is jött ki onnan vagy a reggeli/esti készülődés is így zajlik, felváltva járunk ki, hogy még véletlenül se találkozzunk. Az elején még nyitva hagytam az ajtómat és kiültem a nappaliba is, de ő mindig bezárkózott, nem jött ki amíg ott voltam és már nem szoktam emiatt. Vagy például én mindig szoktam köszönni és szeretek szólni is a másiknak, hogy mikor érkezem/megyek haza, mert szerintem ezt jó, ha tudja az ember (pl. most is csomószor előfordul, hogy bent felejti a kulcsát a zárban és nem tudok bemenni, de gyakorlatilag bármi adódhat ami miatt ezt jó tudni), de erre nem szokott reagálni, néha meg sem nézi az üzeneteimet és ő soha nem beszél meg velem ilyeneket, köszönni sem köszön mindig.

Nem azt vártam, hogy legjobb barátnők leszünk és nyilván számítottam arra is, hogy más szakon tanulva más lesz az időbeosztásunk, mindkettőnknek megvannak a maga barátai stb., stb. Laktam már együtt több emberrel és ezekkel tisztában vagyok. Viszont ilyen kapcsolatom még egy lakót/szobatársammal sem volt, mert legalább mindig köszöntünk egymásnak, váltottunk pár szót mikor éppen ráértünk és összefutottunk a lakás egy pontján (pl. reggelinél), legalább alap dolgokat tudtunk egymásról, szóltunk egymásnak mikor megérkeztünk/hazamentünk vagy nem kerülgettük egymást a lakásban. Nekem ez így nagyon furcsa és kellemetlen is.

2021. szept. 22. 15:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
69%

Beszélj vele erről, valamit tenned kell a helyzet megváltoztatása érdekében, mert ez így tarthatatlan. Aztán az ő reakciója függvényében jöhet a következő lépés.

7-es, de bizony: Valakin keresztülnézni, levegőnek nézni, a létezéséről tudomást nem venni az bizony bántalmazás. Nem fizikai, hanem lelki. Durva sértés. Bizonyos közegben, ahol van némi tér és távolság, ezt meg lehet tenni, de egyazon lakásban élő lakótársakkal nem.

2021. szept. 23. 17:24
 12/20 anonim ***** válasza:
En meg tudom erteni, szerintem nem szereti az embereket, csak nem tud egyedul fentartani egy alberletet
2021. szept. 23. 18:37
 13/20 anonim ***** válasza:
Leírta a kérdező, hogy élénk társasági életet él. Csak vele bunkózik. Amúgy meg szereti-nem szereti, társadalomban él, nem az őserdőben, az együttélés szabályait be kell tartania. Szeresse meg. Semmi fájdalmasat nem kíván tőle a kérdező, csak köszönést és napi 2 mondat szóbaállást látványos elvonulás nélkül.
2021. szept. 23. 18:41
 14/20 anonim ***** válasza:

Azóta változott a helyzet?

Érdekes mivel én is hasonló helyzetben vagyok csak pont a másik oldalon. Én idén lakok először albérletben és eddig csak egy hónapja de egyre rosszabb a helyzet. Eleinte minden nap váltottunk pár szót, sőt olyan 10-15 percet beszélgettünk. Az utóbbi időben pedig csak annyit beszélünk h köszönünk egymásnak. Néha néha pár szót beszélünk.

Én is olyan vagyok hogy amikor ő a nappaliban van én nem megyek oda. Nem azért mert bunkó akarok vele lenni vagy ő az lenne velem. Nem akarom direkt kerülni mégis nem tudok ezzel a helyzettel megbarátkozni. Sőt enni is a szobámban eszek. Igen, ez probléma. Viszont az o lakása én csak jöttem oda lakni és kicsit úgy érzem mintha nem lenne nekem helyem ott. O meg olyan h beül a nappaliba és ott van egész nap. Kicsit zavar egyébként és sokkal egyszerűbb lenne ha odamennek én is. Vagy akar a konyhába. De nem szeretek mások előtt enni sőt nagyon nehezen nyílok meg mások előtt. Egyszerűen én ilyen vagyok. Viszont már kicsit zavar hogy mostanában már o sem nagyon kezdeményez és mind a ketten ülünk a szobában vagy o a nappaliban és kerüljük egymást.

2021. okt. 6. 18:41
 15/20 A kérdező kommentje:
Nem változott semmi :(
2021. okt. 7. 10:22
 16/20 anonim ***** válasza:
Keress masik lakast vagy lakotarsat
2021. okt. 7. 19:33
 17/20 A kérdező kommentje:
Ez nem jöhet szóba.
2021. okt. 7. 20:11
 18/20 anonim ***** válasza:
Miert?
2021. okt. 7. 20:21
 19/20 A kérdező kommentje:
A szerződés miatt. Én semmiképpen sem költöznék, mert elég sok pénzt veszítenék vele (nem kapnám vissza a kauciót, ami több százezer forint) és valószínűleg nem találnék ugyanilyen ár-érték arányú lakást sem. Őt pedig nem küldhetem el csupán erre hivatkozva.
2021. okt. 7. 20:36
 20/20 anonim ***** válasza:
Akkor mexox vagy mexöx
2021. okt. 8. 00:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!