Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Házavatón illik dicsérni...

Házavatón illik dicsérni akkor is az új házat, ha az egész hitelből van, és nem tett bele a tulajdonos semmit sem, csak felvette a hiteleket, és bevállalta előre a 3 gyereket?

Figyelt kérdés

2021. aug. 13. 06:25
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
0%

Értékelő vélemény, illetve ennek elmondása egy személy vagy alkotás rossz vagy jó tulajdonságairól személyes megítélés alapján; bírálat.

vsak segítek mindkettőtöknek...

2021. aug. 13. 15:45
 32/39 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem neked nem ezzel a hitel dologgal van a bajod, hanem alapbol nem is birod oket.
2021. aug. 13. 15:46
 33/39 anonim ***** válasza:
58%

„ abnormális más pénzére 3 gyereket vállalni. Nem szégyen hitelből indulni, de az ilyen azért módfelett nagy túlzás. Ilyenkor mindenki elfelejteni a klasszikus mondást, mely szerint addig nyújtózkodj még a takaród ér…“

Ezt írtam. Ez a pénzügyi tudatosság és a szülői felelősség kritikája. A hitelfelvétel óriási kockázattal jár. A gyereknevelés pedig hatalmas feladat, úgy anyagi, úgy társadalmi felelősséget tekintve. 1-2 gyerek is nagy kihívás nevelést és anyagiakat tekintve. Nem még 3. Ráadásul ilyen kockázatos környezetben.

Ez mitől lenne irigykedés?:D

2021. aug. 13. 16:43
 34/39 Metionin ***** válasza:
35%
Ha ilyen véleménnyel vagy róluk, egyszerűen ne menj el a házavatóra. Nekem is van ilyen a családomban, a csajt először a szülei tartották ki, tettek alá lakást, utána a pasijai, most meg a férje. Nemsokára költöznek egy nagy házba, amit a férj anyja, a babaváró meg a csok finanszíroz. Lesz persze nagy buli de nem izgat és nem irigységből. Nem tudok irigy lenni olyan emberekre, akik semmit nem értek el a maguk erejével, arra meg pláne nem aki a p1nájával biztosította be magát. Persze lenéznek, mert nekem még nincs házam de sajnos sokkal több idő az ember eszével összegyűjteni az önrészt, mint p1nával :)
2021. aug. 13. 17:06
 35/39 anonim ***** válasza:
60%

"szülei tartották ki, tettek alá lakást, utána a pasijai, most meg a férje."

Itt egy újabb irigykedő. Akinek nincsenek szerető, dolgos szülei, akiknek az az első, hogy segítik a gyereket elindítani az életben, se párja, ezért akinek van, az máris apuci kedvence stb. Szánalmasak az ilyen irigy emberek

2021. aug. 13. 17:32
 36/39 Metionin ***** válasza:
44%
35. Képzeld vannak szüleim, de sajnos nem tehették meg hogy támogassanak bármiben. Párom is van de valahogy nem jutott eszembe direkt gazdagot vagy gazdag szülőkkel rendelkezőt választani. Nem az a gáz ha valaki szerencsés helyre született vagy szerencsés helyre házasodik, hanem az hogy úgy tesz mintha ezt maga érte volna el és láthatóan lenézi azt, akinek nem adatott meg. Maga a szituáció egyáltalán nem izgat, az ő életük, ha a csajnak ez volt az életcélja akkor hajrá. De ne szólogasson be lenézően másoknak, az minden esetben bunkóság, akkor is az lenne ha ő maga dolgozott volna a házért.
2021. aug. 13. 17:41
 37/39 anonim ***** válasza:
88%
Èn 1 böröndel felutaztam pestre. kollègiumba laktam.a hónap vègèn nem tudtam mit fogok enni. Tanultam, gàlyàztam. Suliból melóba, meloból suliba. Osztàlyelsőkènt vègeztem. A legjobb vizsga az enyèm volt. most kèt helyen dolgozok, 400 at hozok haza az asszony 250 et. Felvettük a babavàrót, volt önerőnk.Ès azt mondod hogy ingyenèlők vagyunk...hàt elmondom hogy nem. Ha az asszony szülni fog egyedül eltartom őket, fizetem a hitelt... nem a pun..iàval keresi a betevőt... Ezzel mi is a gond? nekünk így megfelelel, meet megtehetjük.... ha van egy gyerek akkor csak a 10m. fizetjük vissza... nem kell a 3... azzal nem kell visszafizetni. 1 el meg visszafizetjük a felvett összeget... ennyi...
2021. aug. 13. 17:49
 38/39 anonim ***** válasza:
31%

10 pontos kérdés:):)!

Jogos:):)!

Én lehet, hogy egyszer, ha ilyen alkalmam adódna, kihúznám a gyufát.

2021. aug. 13. 20:11
 39/39 anonim ***** válasza:
100%

Mi már kb 12 éve gyűjtünk lakásra (előtakarékossági és Fundamenta) de loszarra sem mentünk vele… nekunk van már 2 gyerekünk és pár évvel ezelőttig (2) én is büszkén vállaltam, hogy semmi ilyen szaporodos hitelt nem vettem fel (pedig felvehettuk vna a kicsire 19 őszén a babavarot).

Mivel szerettünk volna alapbol meg egy gyereket megváltozott a velemenyunk.

Nem vagyunk fogyatékosok, főleg nem magunk ellenségei, hogy ne éljünk a lehetőséggel ha már van ilyen... így mi is vettünk fel csokhitelt és babavarot is most nem régen a harmadikra és abból veszünk magunknak egy szép nagy lakast.

Persze tudom, szerinted meg a magadfajta irigy szar szerint jobb lett volna, ha még maradunk további 10evet a lepukkant albinkban a 2 vagy 3 gyerekunkkel és sír a pofank, hogy bezzeg a sok paraszt felveszi a csokot és halomra szüli a gyereket, de nem tettük.

Mi élünk tovább becsuletesen dolgozva és lakbér helyett a hitelt fizetjük.

2021. aug. 15. 06:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!