Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szerettek/szerettetek Pesten...

Szerettek/szerettetek Pesten élni?

Figyelt kérdés
Előny-Hátrány?Akik elköltöztetek valami okból kifolyólag visszaköltöznétek? Ismerőseitek szeretik?

2021. júl. 18. 17:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
Előnyei vannak csak. Gyorsan kiér a mentő, sűrű egészségügyi lefedettség, több munkaalkalom, jó közlekedés, sok iskola, rendőri ellátottság. Ezek egy faluban mind hiányoznak.
2021. júl. 18. 17:29
 2/12 anonim ***** válasza:
54%
Tedd hozza h szar a levego, sok a csovi, haz helyett valszeg lakasban elsz. Persze ha kertvarosi resz meg csaladi haz akkor mas a helyzet.
2021. júl. 18. 17:34
 3/12 anonim ***** válasza:
75%
#1 te most a városi életmód előnyeit írtad le. Én azért vitatkoznék mennyire élhető Budapest. Mondjuk egy másik magyar nagyvároshoz képest vagy akár más fővarosokhoz képest miért lenne jobb éppen Budapest? Szerintem azért nem akkora durranás az a város. És máshol ugyanúgy megvannak azok a feltételek amiket felsoroltál
2021. júl. 18. 17:39
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

És mi baj a lakással? Én speciel jobban szeretek bérelt garzonban lakni mint kertesházban. Utóbbival túl sok a macera.

De hogy a kérdésre is válaszoljak, szeretem, hogy sok a szórakozási, munka, oktatási és bevásárlási lehetőség is.

2021. júl. 18. 17:39
 5/12 anonim ***** válasza:
93%

Budapest akkora, hogy továbbra sem lehet ennyire általánosítani, annyira különböző kerületek, azon belül környékek vannak.

Én most a XI. kerületben lakom, szeretek itt, minden tekintetben.

Két bajom van vele, lakótelepi rész, tehát lakásban lakom, nincs kertes ház a környéken, nincs garázs, privátszféra a lakáson kívül és rohamtempóban épülnek az újabb lakóparkok. Rövid időn belül nagyon zsúfolt lesz a környék, az infrastruktúra nem fogja elbírni.

Ha lenne rá pénzem, akkor a környéken, kicsit kijjebb vennék telket/kertes házat. Viszont így marad az agglomeráció

2021. júl. 18. 17:55
 6/12 A kérdező kommentje:

#1 Nyilván jobb, mint a falu ha ezt nézzük :D Én inkább arra vagyok kíváncsi, hogy egy megyeszékhelyhez vagy valami nagyobb városhoz képest milyen előnyöket hátrányokat tudtok mondani.

Köszi az eddigi válaszokat!

2021. júl. 18. 17:55
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
14 éves koromig egy kisebb városban szinte faluban laktam és rohadtul untam. Úgyhogy a 9.-et kollégiumban, Pesten kezdtem. Sok új dolog volt de én azóta is itt élek, mostmár egyetemista vagyok. Akármit akarsz minden viszonylag könnyeb elérhető közelségben van, nagy részben jó a tömegközlekedés is. Sok munkahely, iskola, szórakozóhely van. Ha nem kertvárosi részén laksz akkor tényleg csak lakások vannak, viszont ez engem egyáltalán nem zavart soha. Majd egyszer szeretnék egy kertes házat de most egyetem mellett vagy pályakezdőként más sem hiányozna minthogy még a kerttel is foglalkoznom kelljen. De ezek a városi dolgok szeringem a nagyobb városokban mind így vannak, nem csak Pesten. A levegő tisztasága tényleg nem a legjobb de külföldön sok helyen sokkal rosszabb. A jövőben szeretnék külföldre költözni de biztos vagyok benne hogy ott is a fővárosban vagy egy nagyobb városban fogok élni, nekem nagyon nem jön be a falusi életmód. De persze megértem ha valakinek meg pont az tetszik, nem vagyunk egyformák
2021. júl. 18. 17:58
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Budapesten (Pesten) nőttem fel, mindig is fővárosban laktam.

Alapvetően szeretem Budapestet, de Budán szívesebben laknék valami jó környéken. Pesten sem lakom rossz környéken, a mi környékünk viszonylag csendes és rendezett, de ahogy az ember arrébb megy pár utcával, már nem olyan szép. Valahogy nekem Buda összességében tisztábbnak tűnik.

A falusi életmód nekem sem jön be, illetve kertesházban sem nagyon szeretnék élni, nem vágyom rá, mert a kertet gondozni kell, én meg ehhez nem értek és nem is érdekel. Még esetleg egy kisebb városban tudnám elképzelni az életem, de olyanban, ahol van minden, amire a hétköznapok során szükség van (bolt, gyógyszertár, bank, posta), viszont ott kevesebb a munkalehetőség, alacsonyabbak a fizetések, illetve én még tanulok, a fővárosban van erre a legtöbb lehetőségem.

Szeretem azt, hogy minden van, amire az embernek szüksége van, megközelíthető távolságon belül. Nem feltétlen kell, hogy legyen autód, mert gyalog vagy tömegközlekedéssel el lehet jutni a városon belül bárhová. A boltok, üzletek sokáig nyitva vannak. Van orvos, kórház a közelben, ha ne adj isten valami baj lenne. Fiatalként, diákként több a tanulási lehetőség, diákmunka lehetőség, szórakozási lehetőség.

Hátrány az, hogy néha már kezd eléggé zsúfolt lenni, főleg csúcsidőben és főleg akkor, amikor valamit feltúrnak, felújítanak és emiatt még komplikáltabbak a dolgok, pl. most a 3-as metró felújítása miatt kell szívnom. Autóm nincs, még jogsim sincs, de a szüleim mindig panaszkodtak a parkolásra, hogy szinte lehetetlen parkolóhelyet találni. Meg ha az ember olyan utcában lakik, akkor elég zajos lehet, de én csendes környéken lakom és belső kertre néz az ablak. Ja, meg a fővárosban van mindig a legtöbb idióta, hajléktalan, plusz alapvetően az emberek is sokszor bunkóbbak.

2021. júl. 18. 18:09
 9/12 anonim ***** válasza:
Én full intro vagyok, nem járok sehova sem, így ez elég nekem.
2021. júl. 18. 18:34
 10/12 A kérdező kommentje:
Egyébként nagyrésze amiket írtok tényleg igaz a nagyobb városokra is. ( >50.000 fő) Munkahelyekkel kapcsolatban viszont igazatok van, vidéken nehezebb találni jóval és a fizetések sincsenek az egekben, de 150-200 ezerrel többet (ami albérletre kell) nem biztos, hogy kap az ember. Akkor biztosan megéri ha van ott saját lakása, de anélkül nem tudom.
2021. júl. 18. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!