Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Eredményt hozna, ha a közös...

Eredményt hozna, ha a közös képviselővel beszélnék?

Figyelt kérdés

Lakik mellettünk egy család. Mindkettőnk egyik szobája a szemétledobó mellett van, de hozzánk közelebb van egy kicsit a cső. Mivel mi azt a szobát használjuk hálószobának, nagyon zavaró, amikor ledobják a szemetet. Kértük (szépen is, csúnyán is), hogy reggel 9 előtt (hétvégén 10) és este 7 után ne dobjanak le szemetet, de nem igazán tartják be. Ráadásul nem tudom mit dobnak le, de sokszor nagyon hangos. A minap szombat reggel nyolckor majd kiestünk az ágyból olyan dübörgéssel dobtak le valamit. Ráadásul be is szorulhatott, mert párszor ki-benyitogatták az ajtót, jól odacsapva a csőhöz.

Velük nem jutunk semmire. A házirendet átnéztem már, abban semmi nincs írva erről. A közös képviselőre gondoltam, hogy ő odapiríthat-e nekik így ,hogy a házirend nem tér ki erre?

2021. jún. 22. 09:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
79%

Én is sokszor késő estig dolgozom, mégsem jut eszembe rászólni a szomszédra, hogy ne szombaton reggel 8-kor kezdje a fűnyírást. Nehogy már mindenki hozzátok alkalmazkodjon!

Az meg, hogy a nőnek mire van ideje napközben és mire nincs, majd ő eldönti. Jó, hogy nem osztod be az idejét basszus. :D

2021. jún. 22. 11:02
 12/22 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező!

Aki mondjuk éjszakás és nappal alszik, az elvárná, hogy az egész ház élete leálljon?

Amellett, ha a férjed későn jár haza, akkor milyen marhaság ez "az este 7 után már nem dobhatnak le semmit" figura?

2021. jún. 22. 11:02
 13/22 anonim ***** válasza:
36%
Aki tényleg fáradt, az alszik.
2021. jún. 22. 11:04
 14/22 anonim ***** válasza:
85%

Életem során azt vettem észre, hogy az aki eltudja magát foglalni, mindig van mit csinálnia teljesen lesz-rja az ilyen dolgokat.

Mondok egy példát.

1. emeleten laktam egy nagy társasházban alattam lévő nő folyamatosan feljött, hogy hagyjam abba a bútorok huzogatását, mert nem hallja a TV-t tőle és lehetetlen a lakásában az élet amióta beköltöztem.

Nekem ötletem sem volt miről beszélt, de még az első pár alkalommal komolyan vettem és arra gondoltam, hogy biztosan úgy adok ki furcsa hangokat valamivel, hogy észre sem veszem.

Majd későbbiekben egyszer ordibálva jött fel, hogy ő ezt már nem bírja, szürreális ami itt folyik stb...

Én meg félálomban nyitottam ki az ajtót és elmagyaráztam neki, hogy az elmúlt pár órában aludtam (napközben) és ebben a pillanatban meghallotta a nyikorgó hangot a folyosón.

Mint kiderült a felettem lévő lakásból jött mindez, viszont engem annyira hidegen hagyott, hogy észre sem vettem a jelenséget, mert mindig volt mit csinálnom, amikor aludtam meg aludtam, mert kifáradtam.

Viszont egyel alattam lévő lakásban a nő valószínűleg unatkozott, nem volt szociális élete, munka után bekapcsolta a TV-t és ennyiből állt a napja így volt ideje ezen szorongani.

Itt nem panelről van szó, hanem egy Budapesti (kisebb bemagasságú) épületről a belvárosban. Tehát amik a nő alattam hallott valószínűleg én annak a 10 szeresét hallottam.

Ezen után már hogy felvírta rá a figyelmemet feltünt, hogy "áhhh lehet már én is hallottam", de kb rá 1 napra megint elfeledkezdtem a történtekről és egyátalán nem érdekelt.

A nálatok történő dolgok sem olyan durvák. Elhiszem, hogy hangos és hogy pár naponta reggel vagy este nem tetszik a hang, de ez olyan kicsi probléma ami miatt ká Karenkedni.

A közöképviselő nem fog semmit sem tenni, csak elkönyvelitek magatokat problémásnak a szemében. Ugyan ez a szomszédokkal is.

Inkább kezdjetek valamit az életetekkel, hogy ne az legyen napotok fénypontja vagy elrontója, hogy a szomszéd hogy használja a szemétledobót, mert ez a jelenlegi formában szánalmas.

2021. jún. 22. 11:22
 15/22 anonim ***** válasza:
63%
Belefogalmazható a házirendbe. Beszélj a képviselővel.
2021. jún. 22. 11:31
 16/22 A kérdező kommentje:
Megpróbálom a lakó gyűlést. Az esetleg nyomhat valamit a latban, hogy én tulajdonos vagyok, ők még csak albérlők?
2021. jún. 22. 12:14
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem fog nyomni a latban, mert a bérleti díjjal teljes jogú használói a lakásnak,...és a szemétledobónak.

Annyi legfeljebb, hogy ők nem mehetnek a közgyűlésre szavazni, viszont a bérbeadó tulajdonosuk igen és ha jók a bérlői, nem fogja ezt neked megszavazni.

2021. jún. 22. 12:36
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Simán mehetnek ők is a közgyűlésre, nálunk is meghatalmazást írt hozzá a tulaj, mert ő tök őszintén megmondta, hogy nem érdekli a kétórás veszekedés azon, hogy ki mennyit mehet ki az udvarra (itt ez a gumicsont), de minket esetleg érinthet, elvégre mi lakunk itt.

Úgyhogy nyugi, kedves kérdező, simán lehetnek ugyanolyan jogai a bérlőknek, mint neked. ;)

2021. jún. 22. 13:10
 19/22 anonim ***** válasza:
13%

Teljesen normális, ha valaki délelőtt 10 körülis is pihenne még. Én délután 1 előtt nem kelek fel, akkor én is abnormális vagyok? És csomó ismerősöm is? Egyszerűen mi nem tudunk elaludni hajnali 3-4 előtt, és kell a 10-12 óra pihenő, mint minden normális embernek.

Szerintem nem nagy kérés, hogy ne hangoskodjanak délelőtt az emberek.

2021. jún. 22. 13:53
 20/22 anonim ***** válasza:
78%
Akkor kelsz amikor akarsz. De ne várd el, hogy mások alkalmazkodjanak a te életmódodhoz! Pláne úgy, hogy nem hajnali 6-kor zajong, hanem 8-kor, amikor már lehet is.
2021. jún. 22. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!