Eredményt hozna, ha a közös képviselővel beszélnék?
Lakik mellettünk egy család. Mindkettőnk egyik szobája a szemétledobó mellett van, de hozzánk közelebb van egy kicsit a cső. Mivel mi azt a szobát használjuk hálószobának, nagyon zavaró, amikor ledobják a szemetet. Kértük (szépen is, csúnyán is), hogy reggel 9 előtt (hétvégén 10) és este 7 után ne dobjanak le szemetet, de nem igazán tartják be. Ráadásul nem tudom mit dobnak le, de sokszor nagyon hangos. A minap szombat reggel nyolckor majd kiestünk az ágyból olyan dübörgéssel dobtak le valamit. Ráadásul be is szorulhatott, mert párszor ki-benyitogatták az ajtót, jól odacsapva a csőhöz.
Velük nem jutunk semmire. A házirendet átnéztem már, abban semmi nincs írva erről. A közös képviselőre gondoltam, hogy ő odapiríthat-e nekik így ,hogy a házirend nem tér ki erre?
Túlzás az elvárásotok. Reggel 9,hétvégén 10?? Normàl háztartásban szombat reggel 10-kor már nagyban megy az élet, nem addig pihennek a hálóban.
Szerintem az este 8, reggel 7 a maximum ami megérthető. A maximum. De ha nincs a házirendben erről semmi, a közös képviselő sem engedheti meg magának, hogy odapirítson bárkinek is, amiért délelőtt fél 9-kor kidobja a szemetet.
Ezzel jár a társasház.
3! Kertesben sem jobb a helyzet annak, aki nem tud másokhoz alkalmazkodni. Itt is flexelnek, nyírják a füvet, vannak bulik is.
Mi nem szólunk a szomszédoknak, cserébe ők se nekünk, elfogadtuk egymás hülyeségeit.
A szemetet meg akkor dobja le a ledobón amikor akarja, a reggel 8 órás időpont teljesen rendben van.
Rendezzétek át a lakást, ne azon a falon legyen az ágy, vagy akár teljesen, ahogy nekik, nektek se az legyen a háló.
A reális elvárás az lehet, hogy reggel 7 (hétvégén mondjuk 8) előtt ne dobáljanak, és este 10 után se.
Amit te akarsz, irreális, hogy se reggel, se este ne használhassák.
Lehet, hogy te épp nem dolgozol, és ráérsz a szomszédra fülelni, de reggel 9kor egy átlag ember már rég nincs otthon. :D Este 7ig meg épp hazaér, nemhogy még házimunkát csináljon.
A férjem késő éjjel végez a munkával, reggel szeretne pihenni. Mivel én megvárom, amíg hazaér, szintén későn fekszem. De én sem dobálom le a szemetet este 11-kor, hiába én még ébren vagyok.
Amúgy is lenne idejük napközben ledobni. Az asszony egész nap otthon ücsörög. A gyerek oviban van (még most, nyáron is!), az asszonyka meg otthon pihenget mert várja a következőt és jajj ő nem dolgozhat. Szóval csak a nemtörődömség áll a háttérben. Mert ugye nekik nem a hálószoba van ott, így könnyen rántják meg a vállukat.
Teljesen mindegy, reggel 8 és este 10 között azt csinál, amit akar, gyanítom, a társasházi szabályzatban is hasonló időpontok szerepelnek a zajongásra vonatkozóan.
Attól, hogy ti az átlagtól eltérően éltek, nem fog mindenki hozzátok alkalmazkodni.
Ha akarod, a következő közgyűlésen dobd be témának, hogy hozzanak rá szabályt. De ott sem te fogod meghatározni, hogy 10ig álljon az élet, mert te aludni akarsz.
Kérdező!
Ha ezt feldobod közgyűlésen és mások megszavazzák, akkor támaszthatsz ilyen igényeket.
Egyébként - már 1000x le lett itt írva - a közös képviselő nem ház csendőre-rendőre, senkinek nincs joga "odapirítani", aki fizeti a kötelező költségeket és a házirend szerint él.
Mert a szomszédaid aszerint élnek.
Legközelebb ne a szemétledobó mellett vegyél lakást!
A szemétledobónak nincs időkorlátja, ha éjjel dobná le a szemetet akkor sem szólhatnál.
Mellesleg sok helyen már lezárták a csótányok miatt és leviszik a szemetüket a kukába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!