Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Eredményt hozna, ha a közös...

Eredményt hozna, ha a közös képviselővel beszélnék?

Figyelt kérdés

Lakik mellettünk egy család. Mindkettőnk egyik szobája a szemétledobó mellett van, de hozzánk közelebb van egy kicsit a cső. Mivel mi azt a szobát használjuk hálószobának, nagyon zavaró, amikor ledobják a szemetet. Kértük (szépen is, csúnyán is), hogy reggel 9 előtt (hétvégén 10) és este 7 után ne dobjanak le szemetet, de nem igazán tartják be. Ráadásul nem tudom mit dobnak le, de sokszor nagyon hangos. A minap szombat reggel nyolckor majd kiestünk az ágyból olyan dübörgéssel dobtak le valamit. Ráadásul be is szorulhatott, mert párszor ki-benyitogatták az ajtót, jól odacsapva a csőhöz.

Velük nem jutunk semmire. A házirendet átnéztem már, abban semmi nincs írva erről. A közös képviselőre gondoltam, hogy ő odapiríthat-e nekik így ,hogy a házirend nem tér ki erre?

2021. jún. 22. 09:47
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha a házirend nem tér ki erre akkor a közös képviselő sem tehet semmit. Kérheted, hogy lakógyűlésen legyen téma, ott esetleg meglehet szavazni egy időrendet
2021. jún. 22. 09:58
 2/22 anonim ***** válasza:
93%

Túlzás az elvárásotok. Reggel 9,hétvégén 10?? Normàl háztartásban szombat reggel 10-kor már nagyban megy az élet, nem addig pihennek a hálóban.

Szerintem az este 8, reggel 7 a maximum ami megérthető. A maximum. De ha nincs a házirendben erről semmi, a közös képviselő sem engedheti meg magának, hogy odapirítson bárkinek is, amiért délelőtt fél 9-kor kidobja a szemetet.

Ezzel jár a társasház.

2021. jún. 22. 10:00
 3/22 anonim ***** válasza:
72%
Ha képtelenek vagytok normális időben felkelni, arról senki sem tehet. Költözzetek kertes házba.
2021. jún. 22. 10:01
 4/22 anonim ***** válasza:
64%

3! Kertesben sem jobb a helyzet annak, aki nem tud másokhoz alkalmazkodni. Itt is flexelnek, nyírják a füvet, vannak bulik is.

Mi nem szólunk a szomszédoknak, cserébe ők se nekünk, elfogadtuk egymás hülyeségeit.

A szemetet meg akkor dobja le a ledobón amikor akarja, a reggel 8 órás időpont teljesen rendben van.

2021. jún. 22. 10:23
 5/22 anonim ***** válasza:
64%

Rendezzétek át a lakást, ne azon a falon legyen az ágy, vagy akár teljesen, ahogy nekik, nektek se az legyen a háló.

A reális elvárás az lehet, hogy reggel 7 (hétvégén mondjuk 8) előtt ne dobáljanak, és este 10 után se.

Amit te akarsz, irreális, hogy se reggel, se este ne használhassák.

Lehet, hogy te épp nem dolgozol, és ráérsz a szomszédra fülelni, de reggel 9kor egy átlag ember már rég nincs otthon. :D Este 7ig meg épp hazaér, nemhogy még házimunkát csináljon.

2021. jún. 22. 10:30
 6/22 A kérdező kommentje:

A férjem késő éjjel végez a munkával, reggel szeretne pihenni. Mivel én megvárom, amíg hazaér, szintén későn fekszem. De én sem dobálom le a szemetet este 11-kor, hiába én még ébren vagyok.

Amúgy is lenne idejük napközben ledobni. Az asszony egész nap otthon ücsörög. A gyerek oviban van (még most, nyáron is!), az asszonyka meg otthon pihenget mert várja a következőt és jajj ő nem dolgozhat. Szóval csak a nemtörődömség áll a háttérben. Mert ugye nekik nem a hálószoba van ott, így könnyen rántják meg a vállukat.

2021. jún. 22. 10:34
 7/22 anonim ***** válasza:
86%

Teljesen mindegy, reggel 8 és este 10 között azt csinál, amit akar, gyanítom, a társasházi szabályzatban is hasonló időpontok szerepelnek a zajongásra vonatkozóan.

Attól, hogy ti az átlagtól eltérően éltek, nem fog mindenki hozzátok alkalmazkodni.

Ha akarod, a következő közgyűlésen dobd be témának, hogy hozzanak rá szabályt. De ott sem te fogod meghatározni, hogy 10ig álljon az élet, mert te aludni akarsz.

2021. jún. 22. 10:46
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Ha ezt feldobod közgyűlésen és mások megszavazzák, akkor támaszthatsz ilyen igényeket.

Egyébként - már 1000x le lett itt írva - a közös képviselő nem ház csendőre-rendőre, senkinek nincs joga "odapirítani", aki fizeti a kötelező költségeket és a házirend szerint él.

Mert a szomszédaid aszerint élnek.

2021. jún. 22. 10:48
 9/22 anonim ***** válasza:
89%

Legközelebb ne a szemétledobó mellett vegyél lakást!

A szemétledobónak nincs időkorlátja, ha éjjel dobná le a szemetet akkor sem szólhatnál.

Mellesleg sok helyen már lezárták a csótányok miatt és leviszik a szemetüket a kukába.

2021. jún. 22. 10:52
 10/22 anonim ***** válasza:
63%
Nem értem, mi a problémád. Azért mert képtelenek vagytok időben felkelni, majd mindenki hozzátok alkalmazkodjon? Felejtsd el.
2021. jún. 22. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!