Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Milyen az élet, ha valaki...

Milyen az élet, ha valaki faluba, kisközségre születik? Nem vágytok városba?

Figyelt kérdés
Én budapesti vagyok, a szüleim is. Nézegettem a térképet és azon gondolkodtam, hogy aki pl.Püspökladányba születik, nem vágyik nagyobb városba? Nem érzi úgy, hogy el van zárva dolgoktól? Nincs bajom Püspökladánnyal, félreértés ne essék, nem erre gondoltam. De pl. Debrecen meg Budapest között szerintem nincs olyan nagy különbség lehetőségekben, mint Püspökladány és Bp./Debrecen között.

2021. ápr. 19. 13:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én nagyon szerettem faluban élni. Gimis koromban költöztem városba. Szerettem, hogy ismertem mindenkit, hogy az utcába nem hajtottak be az autók és a szomszéd gyerekekkel tollasozhattunk, rollerezhettünk egész nap. Gyerekként szuper volt. Később persze, kiamaszként, hétvégente amikor nem a koliban voltam, hiányoztak az élmények, de azok a tipikus falusi zajok, a kutyaugatás és igen - a flexelés is - továbbra is olyan otthonos hangok maradtak számomra. Már felőttem és jelenleg egy kisváros agglomerációjában élek. A főutca olyan városias tele társasházakkal és boltokkal, de én egy kis zsákutcában lakom, ahol kertesházak vannak. A város pedig 10 perc busszal, szóval nem vagyok elzárva a világtól. Örülök, hogy majd a gyerekeim is kint tollasozhatnak és labdázhatnak majd az utcán a szomszéd gyerekekkel.
2021. ápr. 20. 00:16
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Én kisvárosba születtem (Tata), majd egy faluba költöztünk mikor 6 éves voltam. Csendes, nyugodt, ha kellett el lehetett menni a közeli nagyvárosokba (Bp, Győr egy óra, de Tatabányán is van pl pláza). Egyetemre Győrbe jártam, persze jó volt hogy viszonylag egy helyen volt minden, de a falusi csendet, hosszú erdei kirándulásokat semmi sem tudja pótolni, hisz valljuk be normális ember a szabadidejét nem csak vásárlással tölti. Cukrászda, mozi, színház Tatán elérhető.

5 éves lakom Budapesten, nem szeretem. Kizárólag a munka miatt lakom itt, de már néhányszor eltöprengtem, hogy inkább hazaköltözöm (akár a szüleimhez, akár ott albérletbe) és bevállalom a 1,5-1,5 óra napi utazás, mert vidéken munka után csend van, nincsnek egymás hegyén hátán az emberek.

2021. ápr. 20. 09:33
 13/14 A kérdező kommentje:

Budapesten itt van a Normafa, 20 perc kocsival a gödöllői arborétum, aki szeretne, múzeumbe is mehet (Nemzeti, Szépművészeti), itt a Nemzeti Színház, a Müpa, a Zeneakadémia. Kb. fél óra kocsival a Dunakanyar. Ti azt hiszitek, hogy a fővárosiak nem járnak erdőbe túrázni? Nekem még messzire sem kell menni, 3 utcányira van tőlem :) Miért él az a sztereotípia Budapestről, hogy az itteniek nem járnak a természetbe meg nincs is hová?

Elsősorban a fentebb felsoroltakra gondoltam. Itt mondjuk van vagy 10 egyetem és itt a legkisebb a munkanélküliség. Azért ez csak jelent valamit.

2021. ápr. 20. 14:47
 14/14 anonim ***** válasza:
Mondjuk a Normafa elég messze van a természettől...nem az kimondott "érintetlen vadon". De ettől függetlenül én nagyon jókat túráztam amikor Bp en laktam. De a 13 év elég volt a fővárosból nekem is...
2021. ápr. 22. 05:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!