Pár száz milliós nyereménynél meddig érdemes az embernek nyújtózkodnia költözés,megélhetés terén?
Egy komolyabb ház,majdnem 50-100 millió, hozzá egy kicsit jobb autó és máris nem maradt semmi.
Kirándulást még nem is írtam.
Ekkora összegből érdemes vidékre menni, csendes kis faluba,átlag autót venni, majd hitelre már nem lesz probléma.
Többit félrerakni, és ugyanúgy dolgozni mellette mintha mi sem történt volna?
Ha 50 millióért veszel egy házat/lakást, a maradékból veszel állampapírt, akkor 5%-os hozammal számolva évi 2.5 milliód, vagyis 200e-d lesz életed végéig (ha részvényekbe fektetsz, akkor még az infláció fölött is még kijön ugyanez az összeg).
Ha valami extrábbat is akarsz csinálni, a rengeteg szabadidőddel, akkor kell dolgozni mellette, de egy 4 órás meló már elég mellé.
200 milliós nyereménnyel meg már el is mehetsz nyugdíjba.
én voltam hasonló helyzetben, csak nem nyereménnyel, hanem sajnos örökséggel, igaz ott az ingatlan "csak" 150milliót ért
hasonló dilemmában voltam, végül egy kisebb, de modern, fillérekből fenntartható családi ház mellett döntöttem, ami megújuló energiát használ, erre elment jó pár éve 80m vettem egy elektromos autót 10m, hozzá kialakítottam a gyorstöltést napelemről, az 1,5-2 körül volt
a maradék pénzből 1 budapesti lakást vettem csak 30ért, ami azóta is ki van adva 120+rezsiért, és durván a maradék 25milliót befektettem részvénybe, állampapírba stb...
továbbra is dolgozom, persze nem idegeskedek, stresszelek, ha kirúgnak, akkor is van egy házam, aminek minimális a rezsije, kocsit ingyen "tankolom", és van 120ezer ft jövedelmem, meg mostmár durváb 32-33m ft vésztartalékom
Mindenki azt hiszi ,ha szerencséje lesz, megoldódik minden.Luxusautók, utazgatás, semmi munka élete végéig.
Nos ez nem igaz!
Kezdeti sokk után ha leül az ember számolgatni, majdnem olyan mintha alig jutott volna valamihez.
Vesz ezt meg azt és máris sehol nincs a lové.
Szóval nem egyszerű.
És ebben még semmi rongyrázás nem volt, mint ahogy sokan elképzelik ha rájuk mosolyog a szerencse, csak alapos tervezgetés eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!