Kötelességem tűrni hogy a szomszéd kutyája ugat engem a saját kertemben agresszívan?
Amíg nem történi személyi sérülés nem lesz belőle ügy.
Ha kárt tesz a kerítésben, pl. meghajlik, akkor az kártérítési per.
De van egy tök egyszerű megoldás.
Megmondod a szomszédnak, hogy félsz, hogy átszakítja és persze zavar is, mert a kertedben nyugodtan akarod eltölteni az időt.
Mi lenne, ha áthívna, összehaverkodnál a kutyájával, adnál neki enni, játszanál vele és akkor nem ugatna meg többet.
Semmilyen okod nincs a jelentgetésre. A kutya nem érti, hogy az a te kerted, csak annyit lát, hogy közel vagy hozzá és ezért potenciális fenyegetés lehetsz számára.
Most én is jelentsem fel az összes szomszédomat, akik kutyája megugat, amikor elmegyek előttük az utcán?
A szomszédoddal beszélj (normálisan!), hogy elvihetné kutyasuliba vagy csak rászólhatna, ha sokáig ok nélkül hangos, valamint a kerítést a te oldaladról megerősíthetnéd, de ennyi. Nincs okod bárkit feljelenteni.
Én úgy tudom az önkormanyzatnal lehet "feljelentest tenni", mivel ez kb zajszennyezes kategoria.
Elsőre tuti semmi nem fog törtenni, de ha kitartóan ujra es ujra megteszed kötelezhetik a szitu megszüntetesere.
Ezzel garantaltan meglesz a joviszony...
Ha zavar akkor huzzatok fel egy műkő keritest, szerintem embersegesebb megoldás.
1-es, egy elembeteg, agresszív kutyával haverkodhatna az idők végzetéig, másnapra pontosan ugyanolyan barom módon ugatná.
Pontosan ugyanez van nálunk is, idióta vizsla, szabadon, őrjöng idegbeteg módon mindenre.
Nehogy már ne a gazdika legyen a hunyó, mert szrik a bunkó kutyájára.
Jegyző, birtokvédelem, ha nem vezet eredményre, akkor polgári peres birtokvédelem. Majd amíg nem szünteti meg az állapotot, mehet a feljelentés napi szinten, nem kevés pénzbírsággal.
Mindenkinek joga van a békéhez, meg a nyugalomhoz!
A kutyat a teruletorzes miatt tartja.
Akkor is ugatni fog ,ha szeret es ismer a kutya.
Nalunk is hiaba haverkodik a szomszed a kutyaval,ha bejonne a lakasba,a kutya a kuszob atlepese utan szettepne a teruletorzes miatt.
Huzz fel meg egy keritest,de akkor is ugatni fog a kutya,mint ahogy minden kutya ugatna ilyen esetben. Barmely haz kertjehez odamesz a kerites melle,ugatni fog a kutya. A szomszedod nem kulonleges eset.
En meg soha nem jartam olyan keritesnel,ahol nem ugatott a kutya.
Szerintem el kene koltoznod egy tanyara,ahol csak a sajat allataid laknak.
#6:
Ezt a költözztanyára-lemezt a büdös életbe nem fogjátok levenni, ti barmok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!