Miért van az, hogy a társasházakban/tömbházakban ki vannak akadva az emberek az olyan dolgokon, hogy a szomszéd kalapácsol vagy hangosan zenét hallgat, falun meg az se érdekel senkit ha az utcában 4-en vágják a fát asztali körfűrésszel?
Az sem utolsó szempont, hogy "falun" egy fokkal kezelhetőbb a konfliktus. Vagy nem, és akkor egy-két szomszéd pokollá teszi az életed.
Társasháznál viszont nincs igazán kivel beszélni. Sok albérletező, egyetemista, többször váltják egymást a lakók. Azt sem tudod mikor kitől jön a zaj.
Meg egyszerűen a nagy számok törvénye alapján minden napra, estére jut zaj. És mire az egyik megszűnik, jön a következő.
Nappal fúrnak-faragnak, aztán mire vége lenne már jön a következő akinek centrifugál a gépe, este ordít a TV aztán mire lefeküdnének jön valaki aki az utcán ordít, majd az éjszaka buliból haza térők. Reggel meg a kis iskolások üvöltenek a ház előtt. Majd a munkába menők melegítik a motort az ablakod alatt és szívod a szmogot.
És a vicc, hogy még mindig jobban ki tudom pihenni magam a panelban, mint vidéken ahol egész este vinnyogó hangon ugat a szomszéd kutyája.
Én régóta panelban lakom. Igaz, nincs körülöttem extrém hangos szomszéd, de szerintem simán élhető. Persze, hallom én is, ha lehúzzák a wc-t, vagy zenét hallgatnak, tv-znek, fúrnak, ugat a kutyájuk, stb. Nyilván ők is hallanak minket. Ez ilyen. Mikor fent vagyunk, mindig szól a zene, így nem arra figyelek, milyen zajok vannak körülöttem.
Falun az éjszaka ugató, vonyító kutyáktól idegbajt kapnék.
"Mikor fent vagyunk, mindig szól a zene"
Mások meg tőled!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!