Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ilyen nettó bérrel ennyi...

Ilyen nettó bérrel ennyi hitelt bevállalnátok egy jó környékért?

Figyelt kérdés
420 a nettóm jelenleg +31.000 cafetéria, illetve 3 havonta bónusz, ami a 3 havi fizetésem 8%-a (nem fix, de 4 év alatt csak 2x nem sikerült eléreni hozzá az eredményeket). 138 ezer lenne a hitel törlesztője biztosítással együtt, de cserében egy megyeszékhely (Debrecen) egyik legjobb kertvárosi részén élhetnék. 7 millió Ft megtakarításom van, aminek egy része örökségből van. Kicsit félek belevágni, de lassan 30 éves vagyok és már nagyon pocséklásnak érzem az albérletet. A családom próbál meggyőzni, hogy amíg nincs férjem/gyerek(ek) addig ne ugorjak ekkora hitelbe, vegyek inkább minimális hitellel egy garzont, ha saját otthonra vágyok. Nekem viszont mindig is nagyon tetszett ez a környék és a kinézett ingatlan áron alul eladó (igényes bútorzattal, háztartási gépekkel). Ti hogyan döntenétek?
2021. jan. 21. 20:36
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
42%

Itt nem is a hitellel meg a saját házzal van gond elsősorban. Hanem azzal, hogy említetted, nincs gyerek és férj.

Nem a közös kassza pártján állok, de képzeld el, hogy berendezkedsz az új házadba, felújitod, hitelt veszel fel rá stb. Megismersz egy férfit, aki lehet teljesen máshol lakik. Vagy máshol képzeli el a jövőjét, esetleg közösen a saját jövőtöket. Van egy házad hitellel, felújítva, saját képedre szabva. Egy komoly férfi nem fogja azt megengedni magának, hogy ő költözzön oda egy nőhöz, lehet ez akármekkora szerelem. Mindig kellemetlenül fogja magát érezni a te házadban, mert neki úgymond nincs része benne a köteléken kívül.

Úgyhogy amíg egyedül vagy, maximum egy jóállapotú és jó helyen lévő lakást vennék, amit egy esetleges közös költözés után meg is tarthattok és kiadhatjátok bérbe, amiből fizetitek az új ház hitelét.

Lehet most le fogtok pontozni meg túl patriarchálisnak fogtok hinni, de ez a véleményem erről a helyzetről.

2021. jan. 21. 21:02
 12/27 anonim ***** válasza:
36%

#11-nek:

Az imádott házát is kiadhatja, vagy el is adhatja, ha jön a költözni nem akaró nagy szerelem, de legalább addig is olyan házban élhetett, amilyenre vágyott, és emellett meg is engedhetett magának.

2021. jan. 21. 21:05
 13/27 A kérdező kommentje:
#7 Most 85E +rezsi, de márciustól emelni szeretne a tulaj, még nem egyeztünk meg, hogy pontosan mennyit.
2021. jan. 21. 21:06
 14/27 anonim ***** válasza:
84%
Ilyen bérleti díj mellett, ami várhatóan nem százezerre fog emelkedni, én gondolkodás nélkül a kinézett házat választanám.
2021. jan. 21. 21:08
 15/27 A kérdező kommentje:
#11 Nem pontozlak le, teljesen jogos, amit írsz. Viszont ezen a környéken magas áron vannak kiadó családi házak, így befektetés szempontjából is jobban járnék, mint egy olcsóbb lakással.
2021. jan. 21. 21:09
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Én azt mondom, ne várj senkire, férj vagy lesz vagy nem. Ha kész, akkor szuper, hogy van saját házatok!

Én évekig fizettem albérletet ugyanezen indokból, ma már sajnálom, kidobott pénz volt, fizettem volna a sajátomat.

A fizud jó, de a ház témához annyit teszek hozzá, hogy férfi nélkül egy házat nehéz karbantartani. Saját tapasztalat szintén, hogy egy háznál mindig kell valamit javítani, vagy füvet nyírni, stb. Ezt kalkuláld bele.

2021. jan. 21. 21:25
 17/27 anonim ***** válasza:
84%

Vedd meg szerintem. Nem azon múlik hogy van-e férj vagy gyerek...

Légy boldog.

2021. jan. 21. 21:46
 18/27 anonim ***** válasza:
36 éve debreceni vagyok, melyik környékről van szó? :)
2021. jan. 21. 21:49
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
A ház fenntartása mennyivel lenne több, mint most az albérlet? Munkába járást miben változtatná?
2021. jan. 21. 22:10
 20/27 A kérdező kommentje:

#18 Gerébytelep, messze esik a belvárostól, de nem tömegközlekedem és egyedi hangulatú részéről van szó (Szabó Pál u.)

A fenntartása biztos, hogy jóval drágább lenne még úgy is, hogy nem egy nagy méretű házról van szó. A munkába járást nem befolyásolja, igazából elhanyagolható a távolság.

2021. jan. 21. 22:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!