Ilyen nettó bérrel ennyi hitelt bevállalnátok egy jó környékért?
Itt nem is a hitellel meg a saját házzal van gond elsősorban. Hanem azzal, hogy említetted, nincs gyerek és férj.
Nem a közös kassza pártján állok, de képzeld el, hogy berendezkedsz az új házadba, felújitod, hitelt veszel fel rá stb. Megismersz egy férfit, aki lehet teljesen máshol lakik. Vagy máshol képzeli el a jövőjét, esetleg közösen a saját jövőtöket. Van egy házad hitellel, felújítva, saját képedre szabva. Egy komoly férfi nem fogja azt megengedni magának, hogy ő költözzön oda egy nőhöz, lehet ez akármekkora szerelem. Mindig kellemetlenül fogja magát érezni a te házadban, mert neki úgymond nincs része benne a köteléken kívül.
Úgyhogy amíg egyedül vagy, maximum egy jóállapotú és jó helyen lévő lakást vennék, amit egy esetleges közös költözés után meg is tarthattok és kiadhatjátok bérbe, amiből fizetitek az új ház hitelét.
Lehet most le fogtok pontozni meg túl patriarchálisnak fogtok hinni, de ez a véleményem erről a helyzetről.
#11-nek:
Az imádott házát is kiadhatja, vagy el is adhatja, ha jön a költözni nem akaró nagy szerelem, de legalább addig is olyan házban élhetett, amilyenre vágyott, és emellett meg is engedhetett magának.
Én azt mondom, ne várj senkire, férj vagy lesz vagy nem. Ha kész, akkor szuper, hogy van saját házatok!
Én évekig fizettem albérletet ugyanezen indokból, ma már sajnálom, kidobott pénz volt, fizettem volna a sajátomat.
A fizud jó, de a ház témához annyit teszek hozzá, hogy férfi nélkül egy házat nehéz karbantartani. Saját tapasztalat szintén, hogy egy háznál mindig kell valamit javítani, vagy füvet nyírni, stb. Ezt kalkuláld bele.
Vedd meg szerintem. Nem azon múlik hogy van-e férj vagy gyerek...
Légy boldog.
#18 Gerébytelep, messze esik a belvárostól, de nem tömegközlekedem és egyedi hangulatú részéről van szó (Szabó Pál u.)
A fenntartása biztos, hogy jóval drágább lenne még úgy is, hogy nem egy nagy méretű házról van szó. A munkába járást nem befolyásolja, igazából elhanyagolható a távolság.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!