Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Húszonévesek ti hol laktok...

Húszonévesek ti hol laktok most,Ti is nyomorogtok hiàba dolgoztok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kívàncsi lennék a húszonéves kortàrsaim most hol tartanak az életben. Én hiàba keresek 250ezret egy panel albérletben élek és esélyem sincs hogy 60 èves korom előtt legyen a nevemen egy lakàs/hàz. Szüleim lesz*rnak ,nem tàmogatnak anyagilag sem. Sehogyan. Azt mondjàk,hogy nekik se segített senki. Hordjam össze magamnak. 250et keresek amiből 115ezer a bérleti díj. Rezsi 25. Budapest bérlet 10ezer. Lakàstakarék minden hónapban 20ezer. Marad 80 ezrem kajàra,ruhàzkodàsra. Szórakozni nem jàrok,sem étterembe. Az a kikapcsolódàsom és életem nagy öröme,hogy elmegyek túràzni meg legalàbb ingyen van.

Elszomorít a helyzet és minden nap eszembe jut ,hogy minek születtem meg. Tudom,tudom valakinek sokkal rosszabb ennél a helyzete.

Budapesten élek,32négyzetméteren.

Ti hogy oldjàtok meg? Mik a kilàtàsok a jövőben?

2020. okt. 18. 14:35
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Én megyeszékhelyen élek, a spórolt pénzemből már vettem egy telket falun, házba bele se merek gondolni.

Dolgozom, havi 310 nettó, otthon lakom igyekszem minél többet félretenni, aztán majd csak lesz valami.

Aki huszonévesen jól él, általában jómódú családban nőtt fel és jól megtolták a startnál. Mint az egyetemista lányt az előbb.

Pesten egyedül+albérletben meg kb csak nyomorogni lehet. Én a helyedben nyugatra mennék.

2020. okt. 18. 18:20
 22/29 anonim ***** válasza:
81%

Nem muszáj pont Salgótarjánra vagy Ózdra költözni, a mondanivalóm lényege, hogy olcsóbb helyet kell nézni Pesttől, nyilván ez a két város a másik véglet, nem véletlenl olyan olcsó az ingatlan.

Meg kell nézni, hol tudnád kérdező a végzettségedet, tapasztalatodat kamatoztatni, melyik másik városban tudnál elhelyezkedni hasonló fizetésért. Azért ezt a 250-et máshol sem lehetetlen elérni.

2020. okt. 18. 19:11
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Én is egy 32 nm-es albérletben lakom egyedül, de az I. ker.-ben, és fixen 110-et fizetek havonta (szerencsére ismerősöktől bérlem a lakást, nagyon jófejek, lehetett velük alkudni). Piaci áron esélytelen lett volna kivenni a lakást, mivel kemény 160 a kezdő fizetésem... Szóval nagyon necces, de spórolni jól tudok. Bár ha felmerülne valami rendkívüli kiadás, nem tudom, hogy oldanám meg... Annyi, hogy szüleim vidékről néha támogatnak, de ez hosszútávon nyilván nem oldja meg a helyzetet. Fogalmam nincs, lesz-e valaha saját lakásom, per pillanat nagyon nem úgy tűnik. Szeretnék váltani másik melóra, ami nem szakmai, de legalább tisztességes fizetést kapnék a munkámért, mert ezt, hiába vág a szakmámba, elég méltatlannak érzem. Viszont mással/másokkal összeköltözni nem szeretnék, legfeljebb majd a párommal, már ha lesz egyáltalán. 29/F
2020. okt. 18. 19:27
 24/29 anonim ***** válasza:
74%

Én is így voltam ezzel..De kijöttem Németországba. Lett egy feleségem, és van egy négyéves kislányom. Főkönyvelő vagyok, összesen keresünk havi 6000 eurót , a háromszobás lakás havi 1500, ha mindent beleszámolunk, 2000-t költünk, 2500-t félreteszünk. Itt tartok, 29 éves vagyok.

Külföldre költözést javaslom neked is. Magyarországon ez végig így fog menni, ott már egy átlag embernek nincs jövője....

2020. okt. 18. 21:10
 25/29 anonim ***** válasza:
7%

Szerinted itthon nem kereshet egy "átlag" ember akár egyedül is ennyit?

A fogorvos édesanyámnak a legrosszabb hónapja is bőven veri (Sopron, Színház u.) a kettőtök összkeresetét.

A párom most alapított mérnöki irodát, a 2. év tiszta hasznát szintúgy bőven 72 000€ fölé várjuk majd.

Átlagos emberek vagyunk, mikrovállalkozók, nem Mészárosok meg hasonlók.

Elhiszem, hogy neked nagy előrelépés 2 főre a 6000€, de ettől még ne beszélj mások nevében, mikor kiköltözésre bíztatod!

2020. okt. 18. 22:24
 26/29 anonim ***** válasza:
83%
#25 egy 20-30 éve pályán lévő fogorvos, meg egy mérnök vállalkozó had mondjam hogy keresne Németországban:D itt Mo-n is van jövő, de külföldön 100X jobb. A 24-es átlag ember alatt gondolom a, szakmunkásokra gondolt, akinek nincs diplomája.
2020. okt. 18. 22:53
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Igen, rájuk gondoltam. Megnézném hol keres valaki MO-n átlag alkalmazottként, 0 tapasztalattal havi 1,4M forintot(3900€)....
2020. okt. 18. 22:58
 28/29 anonim ***** válasza:
36%

Magyarországon (JÓ) szakmunkásként szerintem több, mint el lehet boldogulni.

Mit nevezünk jövőnek? Mi fiatal mérnök páros vagyunk, itthon élünk, jól keresünk, van megtakarításunk, van jővőképünk, vannak terveink. Tisztában vagyok vele, hogy "egy házzal odébb" ennek sokszorosát is megkereshetnénk, de szeretek az anyanyelvemen beszélni, szeretem, hogy közel vannak a barátaim és a család is max 1,5 órára él tőlünk. Szóval van értelme mégtöbb pénzért ezt becserélni? Nekünk nincs. Másnak lehet más az értékrendje, de nem szeretem azt az általánosítást, hogy itthon nem lehet boldogulni, mert ez nem igaz.

Hol tartok? 25 évesen kezdtem pályakezdőként tragikus bérért. Lakótárssal laktam egy panel lakásban, ami egyébként nem volt rossz, mivel ismerőssel költöztem össze. Elég jól elszeparált szobák voltak, így ha nem akartunk, nem is találkoztunk gyakorlatilag. Arra pont jó volt, hogy a lakhatásra nem kellett sokat fizetnem, így a tragikus fizetésem mellett is tudtam picit félretenni mindig. Aztán a fizum roham léptekben nőni kezdett és megismertem a páromat, aki mostmár a férjem. Egy idő után összetettük a minimális önerőt a megtakarításainkból és vettünk egy lakást. Ma már egyben kitudnánk fizetni a hátralévő tőkét, de egyéb okokból nem akarjuk. Mindkettőnknek céges autója van, viszonylag új lakásban élünk, új bútorokkal, mindenre jut úgy, hogy marad is. Szóval kényelmesen elvagyunk, de mondjuk 4 éve ezt még nem mondhattam volna el.

Mára már önerőből (a férjem nélkül, hitellel) is tartanék a saját lakásnál, de kétségtelen, hogy párban könnyebb a helyzet.

2020. okt. 19. 09:51
 29/29 anonim ***** válasza:

Szüleim messze laknak, de az itthoni házukban élek. Élvezem ezt így, egyelőre még tanulok, ezerrel keresek melót, de nem kapok. A vírus miatt most pláne nehéz. Eleve Borsodról van szó, szóval itt eleve nincs munka, hát még most...

Jó szakmát tanulok, bízom benne, hogy suli után lesz munkám, hamarosan végzek. Hamarosan vizsgázom egyébként, a cél az lenne, hogy összegyűjsek annyi pénzt, hogy teljen egyetemre. Nyelvet is tanulok. a gimit már befejeztem. Hát, egyelőre nem vittem túl sokra.

2020. nov. 1. 00:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!