Ki mit csinálna ilyen helyzetben? Illetve ezt már mondhatjuk zaklatásnak?
Másfél éve költöztünk ide. A szomszéd asszony úgy indított, hogy becsörtetett szó nélkül amikor költöztünk, hogy a tulajt keresi (akitől megvettük), holott tudta, hogy mi vagyunk az új tulaj.
Most rá egy évre felújítottunk. Elkezdődött az irigykedés. A munkásoknak beszélt ki, honnan lehet ennyi pénzünk, meg milyenek vagyunk, velünk szemben pedig adja a kedves öregasszonyt, holott tudjuk, hogy kibeszélt minket és nem csak a munkásoknak, hanem szerintem mindenkinek aki az útjába került. (Amúgy mindenkit kibeszél és mindenkivel színészkedik. Azzal van éppen jóban akivel éppen beszél.) Ráadásul barátnője annak a nőnek akivel nem vagyunk jóban itt a lakóházban, mert az meg mindenbe belénk kötött abba is már, hogy kb levegőt merünk venni és már nem szólunk hozzá jó ideje. De a szomszéd öregasszonnyal sem akarok jópofázni, mert kétszínű. Vette is a lapot, hogy bajunk van vele és a minap el is kezdte mentegetni magát nekem.
Na a lényeg ebben a sztoriban az egyrészt, hogy nem tudom hány emberrel csinálja, de már velünk előfordult, hogy be akart jönni semmi kopogás nélkül, csak nyomta le a kilincset. De én mindig bezárom az ajtót pont mert már betrappolt egyszer kérdés nélkül és az alsó "kedves" szomszéd is. Most meg hogy a falakat csináljuk és nincs függöny éppen fent, redőny ha le is van húzva félig, ez lehajol és két kézzel rátapad az ablakra és nézi mi van bent! Körültekintően vizslatta tegnap is, hogy mi van bent nálunk. És nem zavarja ha ott állsz közben az sem! És ez rendszeres amikor első körben sem volt függöny, most éppen megint nincs, beles hozzánk! Ők cseszegetnek minket, össze fogott a 2 öregasszony ellenünk a közgyűlésen is, kibeszél, előadja hogy kedvel minket és így néz be. Hát hol nézek én be így hozzá vagy bárkihez? Milyen dolog ez???
Most ezt lehet nevezni zaklatásnak, hogy feltapad útközben az ablakunkra? Levideózzam amit csinál? Mert ők mindenért megszólnak, amihez semmi közük, persze ők a tökéletesek akiken nem lehet fogást találni vagy nézzük már el neki, hogy orditva telefonál a szomszédban, mert ő süket. Igaz, hogy hallókészüléket csináltatott, de azt arra használja, hogy kihallgasson másokat mert a tv is ordít nála ha nézi. Ha éppen az utcán vagyunk lent és ott beszélünk, rohan lesni minket. Rendesen akkor is kiáll az erkélyre ha arra megyünk. Ha hátra fele indulunk el, átszalad a függőfolyosóra, hogy onnan lássa meg hallja mi történik. Már amikor úgy gondolja most aztán hallhat valami izgalmasat... Vagy valami neki idegennel beszélünk. Amikor költöztünk, premier plánba kiült lent a padra, hogy lássa miket viszünk be...
Ti mit csinálnátok a helyünkben? Hogy kezelnétek a dolgot?
Nem bírom, amikor ennyire hülyének néznek mint ez a nő. Állandóan velünk foglalkozik, mert nincs élete, mert unja magát.
Legközelebb, amikor leskelődik az ablaknál, csinálj úgy, mintha nem vennéd észre, aztán használj egy ilyet:
1: Szólsz a gyerekeinek, hogy nem normális az anyjuk.
2: lejelented valami hivatalba (nem jut eszembe a neve), hogy az öregasszony bolond, helyezzék be idősek otthonába, ehhez kell bizonyíték is.
3: veszed lapot. Mihelyt leskelődik, vagy pattog paprika sprével szét fujjod az arcát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!