Ausztria/Németország/Svájc közül ha választhatnál hova mennél legszívesebben dolgozni? Többi lent.
Mivel elég komplex sok tényező miatt úgyhiszem nem lehet összehasonlítani. De arra lennék kíváncsi, hogy ami úgy egyből jön érzés pozitívat negatívat összevetve puff pl Ausztria.
Amire ez a kérdés leginkább ki van hegyezve, hogy merre induljak. Ausztria jó biztonságos élhető, nincsenek elszállva az árak. Németországban kicsit gyengébb a fizetés és talán megélhetés szempontjából is ha a lakást/élelmiszerárakat nézem itt lehet kijönni a legjobban. Tudom helyfüggő, de átlagban értem.
Svájcban még nem voltam, lenne lehetőségem, de olyan idegen egy kicsit és még a magas fizetés ellenére is sok minden olyan drága, egy kicsit olyan zárt világ, lik luk faluk stb..
Bocs' de a halálig eladósodást te írtad és arra reagáltam.
"Aztán építek házat belőle, és fizethetem életem végéig..."
de nem is ez a lényeg.
Akinek van valami jó szakmája és nem csak mosogatásra jó külföldön, annak érdemes azt tenni amit írtam, mert az itthon is tud vállalkozni. Akár egy határszéli zsákfaluban is, mert a munkavégzés nem helyhez kötött.
Egy ekkorka országban mint a miénk, nem gond egy jó kocsival 150 km-t menni egy jó munkáért, máris szinte az ország túl felén vagy és most itt nem egy vízcsapbőrözésről beszélek.
Ezek csak általánosságok amiket írtam, mérnökben is van, aki nem munkahelyhez kötött, Makovecz Imre se járt intézménybe dolgozni.
Minden ember, minden életkörülmény, minden munka és minden munkakörülmény más.
Én csak a saját és családi példákból kiindulva tudom ezt véleményezni, mivel a mi köreinkben szóba sem jöhetett a kitelepülésnek még a gondolata sem, viszont a külföldi munkavégzés jó opció volt az egzisztencia teremtésben.
A pénz megszokása?
Ez is relatív. A nagyságát a vásárlóértéke dönti el és ha itthon a negyedén/nyolcadán megveszed azt az autót, vagy ingatlant,mint külföldön, akkor a sok nullának nem sok értelme van. Erről leginkább a külföldön szerényebben élő nyugdíjasok a példa, akik vissza- vagy idetelepültek és az ottani kis nyugdíjuk itt vagyonnak számít.
Svájc tekintetében egyetértünk, magam is ezt írtam az előzményekben.
“ "Aztán építek házat belőle, és fizethetem életem végéig..."
Az ingatlanadót. :)
Ott volt az is csak túlbonyolítottam a körmondataimat.
Hát autót pont annyival olcsóbban veszek amennyi a regadó magyarországon. Alkatrészügyileg otthon nem is érdemes kérdezni. Kuplung Ami itt 229 euró volt, otthon 120 ezer. Ezek az apróságok amiK kicsit ellesúlyozzák az ingatlanadót, a tv adót, amit akkor is fizetsz ha csak hétközben alszol kint wmés tv-d sincs. Ha már azt a luxust megengeded magadnak hogy kutyád legyen, azt is megadóztatják. Nem tudom a svájcban vannak e ilyenek, amennyire tudom ausztriában igen. Jah, majd’ elfelejtettem. Ha törvénytisztelő ember vagy és nem akarsz 4-5 évig magyar rendszámos autóval elsunnyogni, akkor a biztosítás is többszörös. Mondjuk cserében nem igen bújnak ki a felelősség alól.
"Nem tudom a svájcban vannak e ilyenek..."
Hogyne lennének!?
16: biztos ott is meg van a kiskapu. Németeknél pl minijob címen heti 20 órát dolgoztathatnak 450 euróért. Szinte az összes boltba így keresnek kisegítőt. Vállalsz 2 ilyet mert mondjuk más nincs, akkor 900-az kaptál, hol van az a 8,5 € minimálbértől? (Ez lenne az a kb 1300)
És ekkor már gazdag kuláknak számítasz, esélyed sincs csakádi egészségbiztosításra családtag után.
16: Genfben nem élsz meg 1,3 millából! 4200 Frank ott semmire se elég. A legdrágább város Europában. 4200 bruttó.
Levonod a szociális pénztárt marad 3700. Abból a betegbiztositás, marad 3200.
- adó marad 2800. - lakás marad 800.- havijegy marad 550.
Szóval 550 marad amiböl éhenhalsz. Mert egy Kilo hús 60 Frank. 100 gr.szalámi 5 Frank. Egy kávézóban egy kávé 7,50.
Ausztria,Sissi miatt
A másik 2ben semmi rajongásom
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!