Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » 15 hónapos a kisfiam. 3...

15 hónapos a kisfiam. 3 hónapja lakunk itt... Egy panel 3. Emeleti lakásban. Gyámüggyel fenyegetőzik az alsó szomszéd, mert este 9kor sétál a gyerek, és ő nem hallja a meccset.?

Figyelt kérdés

Zavarja, hogy futkos esténként, miért nem altatom el időben, 8kor már kuss legyen, bezzeg az ő gyerekei már 1 évesen tudták mi a rend, nem hangoskodtak, nem kapcsolták be a music centert... (nincs is olyanunk)... Nincs egy helye ennek a gyereknek ahova berakja?? Le kellene fárasztani, most is miért babakocsiban ül? Tegye le hadd menjen itt a parkolóban!!! Ne hagyja délután aludni, ezért nem alszik este! Mi itt idős emberek vagyunk, reggel kelek és dolgozok stb stb.

Egyébként a fiam mindig 9 és 10 között alszik el. 8kor fürdik. Még én bomlasszam fel a napunkat? Ami nekünk kényelmes és jó így? Mert 9 órakor sétál a gyerek?? Kihívja ránk a gyámhatóságot? És?? Mit tudnak csinálni??

Folyamatosan felkopogtat esténként és már odáig jutottunk, hogy reggel 7 8 körül is kopog fel, hogy keljünk!! Mi a sz*rt csinálnál a helyemben? Üdv 🥴

2020. szept. 8. 23:26
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
73%

Bár nem nekem kívántad a 3gyereket, de 😂😂 ez kb minősít is téged.

Lehet a másik kommentelonek esetleg több esze lesz megnevelni a gyereket, vagy nem szül panelbe, ha nem tud kompromisszumokat kötni. De ez csak egy tipp.

Vagy mindenkit leszolsz, aki nem veled ért egyet?

2020. szept. 9. 00:29
 22/54 A kérdező kommentje:

Leírom újra, nem panelbe szültem, (nem mintha ehhez bármi köze lenne bárkinek) kényszer helyzet miatt lakunk itt most. Lehet, h engem minősít, de tényleg... azok akik remek tanácsokat osztogatnak a gyermeknevelésről, vagy nagyon rég volt kis gyerekük, vagy soha nem is volt.

Ezért tudhatja az akinek van, hogy nem minden úgy működik, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Mert bizony sír, elesik, megint sír, dacol, hisztizik, nem akarja... Jön a foga... Stb. és ezzel a Jóisten sem tud mit csinálni akkor sem, ha agyonveri szegény gyereket 😅

Nálunk nincs este 8-kor kuss, ő nem az a fajta személyiség lesz úgy néz ki.

Próbáltam én lefárasztani... Ide vinni oda vinni.... Megbuherálni a napirendjét... Legyél jó kisfiú aludj este 8kor. HÁT NEM JÖTT BE.

De én most nem is nevelési tanácsokat szerettem volna kérni.

Egyébként, azt kihagytam a sztoriból, hogy 3 hónap alatt amióta itt lakunk, ennek a szomszédnak minden baja velünk, még az is, ha 5 centivel arrébb parkol az autó, vagy ha 10 km/h-val közlekedünk, nem pedig 5-tel, ahogy ő azt szeretné.

Az nem számít, ha ő a többi szomszéddal ha olyan kedve van esténként lent söröznek az ablak alatt, vihognak mint a hiéna, a garázsban bográcsozás és üvöltő Kossuth rádió. 🤷‍♀️

De én nem szólhatok, mert csak egy szaros albérlő vagyok 29 évesen mit tudhatok az életről. 🙄 Unom már, hogy mindig én alázkodjak meg, mert ott a degradáló "kedves anyuka" jelző. Lehet rólam bármit gondolni... A gyerekemet viszont anyatigrisként védem, és jah... 10ig van fent.

Gyámüggyel fenyegetőzni viszont szerintem több, mint erős túlzás.

2020. szept. 9. 00:45
 23/54 A kérdező kommentje:

Azt még hozzá tenném, és ezzel a témát be is fejezném... A párom sokszor éjszaka dolgozik, nappal aludna, ez se érdekel egy szomszédot se, se senkit. Csak az ember aki nappal dolgozik.

Ja, és az én napirendem? Az kit érdekel? Nekem tökjó, hogy nem kel hajnalban a gyerek és csak 10kor alszik. Miért változzak? Miért áll pacsirtáknak a világ? Ki mondta h ez a normális? Kinek mi a normális... Relatív. Egy péknek hajnalban kezdődik a nap, ám aki akkor ér haza, annak csak délben. Ez lenne a lényeg, hogy viseljük el egymást szó nélkül, ne sárdobálózzunk már, hogy ki kit zavar könyörgöm. Meddő vita...

2020. szept. 9. 01:27
 24/54 Carragher_x ***** válasza:
32%

Erre van egy nagyon jó módszer. Szépen lemész hozzá, bekopogsz és elküldött a jó édes k*va anyjába azzal, hogy ha még egyszer alkalmatlankodik veszel egy fúrót és meglepetésszerűen fogod ki-be kapcsolgatni, csak hogy érezze a törődést.

Aki társasházba költözik, az igenis fogadja el, hogy a többi lakó nem az ő kedve szerint éli az életét, ergo alap hogy a mások életével járó hangok miatt tényleg csak extrém esetekben emelünk szót. Aki síri csendre vágyik az takarodjon tanyára, ennyire egyszerű.

2020. szept. 9. 02:30
 25/54 Carragher_x ***** válasza:
61%

"Gyámüggyel fenyegetőzni viszont szerintem több, mint erős túlzás."

Fenyegetőzzön, hülyét csinál vele saját magából, simán kiröhögném, ha vki azzal "fenyegetne", hogy feljelent a gyámügynél azzal az indokkal, hogy a gyerek 9kor nem alszik :D

2020. szept. 9. 02:32
 26/54 anonim ***** válasza:
27%

2 nagy dogo canario kell. Aranyosan jatszanak (hangosan duborognek😂😂) es tavoltartjak a kivancsiskodokat. Futkosnak birkoznak. A gyereked meg se fogjak hallani. Meg a gyerekkel is jol eljatszanak. Imadni fogjak egymast.

Az ilyen szemetladak leszallnak rolatok.

A gyamhatosag se akar majd odamenni a kutyamiatt. De meg a baratok meg a postas se.

2020. szept. 9. 03:24
 27/54 anonim ***** válasza:
41%

Kérdező fel ne vedd ezektől a baromságot.

A "neveld meg a gyereked" brigádnak: társasházban lakunk, felettünk, és mellettünk is gyerekes család lakik, akik futkosnak, sírnak, visitoznak már vagy 3 éve.

Ha tetszik, ha nem, ez a normális egy gyerektől, nem pedig az, ha délután 4től este 9ig ül a tv előtt, vagy kussban színezi a színezőt, csak azért, mert a szomszédok idegbetegek.

Meg lehet szokni, mert meg kell szokni. Felnőtt is ugyanúgy zajong, csak az más módokon. Pl van egy vénember nálunk, aki max hangerőn hallgatja a rádiót már reggel 6kor, van, aki mindig felujit valamit a lakásán, egy másik szomszéd meg rendszeresen esik haza hajnalban, amivel felveri a fél házat (a nagy vasajto mellett van a hálószobám, kitalalod, hogy miért vagyok most ébren?👀) és sorolhatnám.

Ez a velejárója annak, ha valaki társasházban/panelben él. Békés zen nyugalmat várni egy panelban olyan szinten naiv elképzelés, hogy már-már elküldeném pszichológushoz azt, aki ezt várja.

Egy tucatnyi ember él egymástól köpésnyire, aminek a velejárója a zaj. Pont.

Ennek ismeretében pedig vagy megszoksz vagy megszöksz.

2020. szept. 9. 04:27
 28/54 anonim ***** válasza:
69%
9kor már nem tentulni kellene a gyereknek?
2020. szept. 9. 07:47
 29/54 anonim ***** válasza:
60%
A jelek arra utalnak, hogy kifogtál egy olyan szomszédot, aki nem rajong a kisgyerekek zajongásáért. A gyámügy maximum mosolyog egy jót a te eseteden, - nem azzal van a probléma (a jelek szerint), hogy nem gondoskodsz a gyerek(ek)ről. Ellenben neked is jó lenne, ha megpróbálnál keresni valamilyen kompromisszumos megoldást. Olyan apróságokon múlik a béke sokszor, hogy leterítesz egy subát oda, ahol szem előtt van a gyerek és nem engeded, hogy az esti órákban beton cipőben csinálja a coopert, amerre csak kedve tartja. Lehet, hogy gonosznak gondolsz, de sajnos tényleg sokat tennél a békétekért azzal is, ha hetente két-három alkalommal levinnéd a gyerek(ek)et egy órára a játszótérre, - az a tér kifejezetten arra épül, hogy kitombolhassa magát az örökmozgó korát élő bármelyik gyerek, - ott kedvére futkoshat, ordíthat, nevetgélhet úgy, hogy a lőtéri kutya nem szólhat rá (NAP KÖZBEN). Sokan lusták erre, aztán csodálkoznak, hogy nem bírnak a gyerek(ek(kel. Nem is lehet bírni egy olyan gyerekkel, aki csak elnyomva van, ill. soha nem adják meg neki az esélyt arra, hogy leadja a "felesleges gőzt". Olyan nincs, hogy erre nincs időd! - Minden embernek arra van ideje, amire akarja, hogy jusson! (A gyereknevelésnek ez is a része, nem csak a mosolygós rész!) A lányom burkoltan panaszkodott, hogy megőrül a három gyerekkel. Gondoltam, de nem mondtam neki, hogy nem én csináltam őket felelőtlenül a semmire, ellenben vettem a fáradtságot ebben a kritikus időszakban, hogy az unokáimmal lementem egy-egy órára a játszótérre - és az egy óra ténylegesen az ő idejük volt azzal a kettő feltétellel, hogy nem hagyják el a játszótér területét, ill, nem erőszakoskodnak más gyerekekkel. Az anyjuk azt hitte ezt követően, hogy "agymosáson estek át" a gyerekei, - annyival kezelhetőbbé váltak. Nem csak követelni kell a gyerektől, hanem esélyt is kell adni számára bizonyos élethelyzetekben, - amikor kiteljesedhet következmények nélkül. Helytelen gondolatnak vélem, ha valaki úgy véli, erre kiváló terep egy lakótelepi lakás. Lehet kényelmesként megélni a kifogások gyártását, de hosszútávon nem az a megoldás. Ha békét akarsz, vívd meg a hossztávon békét hozó kis csatáidat!
2020. szept. 9. 08:32
 30/54 anonim ***** válasza:
73%
De gondolom, kedves kérdező, te leszel a legjobban kiakadva, ha a gyereked iskolás korú lesz és nem tud 8-9kor lefeküdni, mert a szomszéd este 10-kor is zajong.
2020. szept. 9. 09:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!