Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Lakásbérlésnél mik az igényeitek?

Lakásbérlésnél mik az igényeitek?

Figyelt kérdés

Milyen szempont alapján kerestek lakást? Szeretném kiadni a 7.kerületi lakásomat.

Szeretném ha a bérlők elégedettek lennének.

Van légkondi, erkély, új műanyag ablakok és új konyhabútor. Teljesen bútorozott, de tv nincs benne.

Mi tenné számotokra vonzóvá a lakásomat (esetleg extrák)

Fontos nektek hogy számlaképes legyen az albérlet?

Fontos közjegyzői szerződést írni? (Ezt olvastam)

2020. aug. 17. 11:55
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Előbb a lakást add ki, ajánld fel vele plusz pénzért a garázst, aztán ha nem kell a bérlőnek, akkor add ki külön.
2020. aug. 17. 12:39
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Előny a garázs, igen. Nekem fontos szempont lenne a gigabites internet, lehetőleg DIGI.
2020. aug. 17. 13:13
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Hűtő, mosógép p, mikró jó, ha van a TV nem létszükséglet. Ráadásul ha visz magával a tiédet csak kerülgeti vagy neked kell megoldani a tárolását.

Az internetből Tv-ből, jó ha több szolgáltató bent van a házban, de majd az albérlő eldönti milyet köttet magának.

Nálunk pl a nem lettek átiratva az órák, a vizet, a villanyt, a gázt minden hónapban lefotózzuk és a tulaj diktálja, az alapján jön a számla, amit az albi díjjal együtt fizetünk neki. Egyedül a net és a tv van a nevünkön.

2020. aug. 17. 14:10
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Ami nekem fontos:

Minden egyértelműen lepapírozva, jogilag hiteles szerződéssel.

Hosszú távra meg tudjunk egyezni.

Ne akarjon a bérbeadóm a barátom lenni. Nekem abszolút nem hiányzik ez a bemutatkozó levél írás meg a kérdezősködés, nagyon unom már az olyan anyukákat, akik kiszemelnek és a szomszédokkal figyeltetnek meg a tanulmányaimról érdeklődnek.

Ne legyen a hirdetésben az "egyedülálló egyetemista lány" kifejezés, ha lehet. Megfelelek az egyedülálló kivételével mindegyiknek, de komolyan azt játsszuk, hogy a nemem és a hallgatói jogviszonyom beszél a pénz helyett?

Nekem fontos lenne, hogy mehessen kisállat. Abban is bennevagyok, hogy ha bármilyen kárt okozok az albérletben vagy nem tartom olyan állapotban, ahogy kaptam, azonnal felmondható legyen a szerződés. Felőlem havonta ellenőrizhetjük, hogy tisztaság és jó illat van-e.

Számomra előny, ha bútorozott.

Hallani nem akarok a természetben fizetés lehetőségéről. Mikor anno albérletet kerestem, sokan ajánlgatták, azóta is undorodom.

Legyen tisztaság, különösen a konyha és a fürdőszoba területén. Igényes vagyok, rendben tartom más otthonát, de akkor ne nézzen velem szembe a fekete penész meg a rácsra égetett étel...

A bútorozott állapot előny, de ne csináljuk azt, amit anyósom, hogy úgy adta ki az albérletet, hogy az anyja szarjait kerülgette a bérlő.

A garázs nagy előny, nem csak kocsinak, hanem ha például valaki bútorokkal költözik, le tudja rakni megbízható helyre. Már ha külön zárható a garázs. Ha nem, akkor nem szóltam. :)

A jó net nekem is fontos a munkám miatt.

Alapvetően nem értem azokat az igényeket, hogy valaki x időpontban ne legyen a lakásban, magyarul csak este aludni menjen haza és az egyetemista példánál maradva nyaranta fel se nézzen. Nem azért fizetek, hogy valaki megszabja, mikor lehetek otthon.

Sajnálom, ha kicsit negatívra sikerült, nem feltételezem rólad, hogy te is ilyen vagy, csak nagyon sok a rossz tapasztalatom. Jelenleg nem is keresek albérletet, inkább csak próbáltam visszaemlékezni.

2020. aug. 17. 14:48
 15/23 anonim ***** válasza:
72%
Ja igen, az lemaradt, hogy előny lenne, ha nem lenne padlószőnyeg. Sajnos porallergiás vagyok és eddig nem sok szőnyeges szobában éreztem magam jól. Fontos lenne még a hőszigetelés is, hogy ne csilliókba kerüljön kifűteni a lakást.
2020. aug. 17. 14:50
 16/23 anonim ***** válasza:

Ár, jó tömegközlekedés, bevásárlási lehetőség a közelben, milyen a szomszédság, lehessen háziállatot vinni/tartani, milyen internetszolgáltatók vannak, melyik van bekötve esetleg, ha már van egy szerződés a lakáson.

Tévé szálláshelyeknél lehet érdekes, albérletnél a bérlő megoldja, ha kell neki, van, akinek nem is fontos.

Diákoknak fontos lehet egyetem/főiskola közelsége is, vagy hogy könnyen el lehessen oda jutni.

2020. aug. 17. 15:46
 17/23 anonim ***** válasza:
Ha külön zárható garázs van, az bringával közlekedőknek is jó lehet, nem csak autóval, mert akkor ott tudja tárolni és nem kell a lakásban. Viszont legyél rugalmas, ha esetleg nem tart rá igényt a bérlő, úgy könnyebben ki tudod adni mindkettőt, ha nem ragaszkodsz hozzá, hogy csak együtt.
2020. aug. 17. 15:50
 18/23 A kérdező kommentje:

Sajnos nincs külön garázs, hanem egy autóbeállónyi részem van a közös garázsban.

Szuper dolgokat írtok.

Az jutott még eszembe, hogy a nappaliban új (szép) parketta van, szerintetek vegyek a kanapéhoz illő szőnyeget?

Nálatok előny ha a kanapé előtt van egy 2-3 négyzetméteres szőnyeg?

Illetve legyen a falon kép? (Sok albérlet hirdetésnél látok modern képet a falon, például hegyvonulatról)

Vagy ez lényegtelen?

2020. aug. 17. 16:02
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell szőnyeg, ez megint csak olyan, mint a tévé, ha a bérlőnek kell, akkor vegyen olyat, ami neki megfelel, tetszik, de például egy allergiásnak hátrány, hogy az is szívja magába a port.

Képek sem kellenek, de legyen lehetősége saját képet kitenni. Igazából még a plusz polcok sem fontosak a falra, de legyen lehetősége a bérlőnek polcot feltenni, ha szüksége lesz rá. Abban segítheted, hogy hova ne tegyen semmiképpen, hol futnak kábelek, amiket nem szerencsés megfúrni. :-)

2020. aug. 17. 16:10
 20/23 anonim válasza:

Ha megteheted akkor jó a szőnyeg otthonosabb lesz tőle a lakás. Nem tudom mi a stílus de mostanában nagyon népszerűek az ilyen képek.

[link]

2020. aug. 17. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!