Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tegyek, ha megbüntettek...

Mit tegyek, ha megbüntettek azért, mert kerítésfelújítás közben levettem az utcanévtáblát?

Figyelt kérdés

Sarokház vagyok, a sarkon a kerítésnél az egyik oldalon van egy utcanévtábla, amit pár éve rakatott ki az önkormányzat. Eddig oké..

De mi felújítottuk a kerítést, és amíg azt a részt bontottuk én lecsavaroztam és levettem. Az arra járó járőr lefotózott és pár hét múlva jött is a csekk 100e Ftról közterület rongálás miatt..

Szerintem eléggé nyílvánvaló volt, hogy építkezés zajlik. A kerítés fele hiányzik, a ház még csak sárga porotherm téglákból van, tető sincs rajta.

A kb 50 éves kerítésről levettem az utcanévtáblát, amit 1 óra múlva már vissza is raktam az új kerítésre.

az utca másik oldalán ott van a másik utcanévtábla.

2020. jún. 22. 12:55
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
86%
Fellebbezel.
2020. jún. 22. 13:07
 2/25 A kérdező kommentje:
Mégis mire? Ez bünti, nem vád..
2020. jún. 22. 13:23
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem létezik, hogy pont abban az 1 órában, pont abban az utcában, pont arra nézett egy járőr és pont észre is vette, hogy levetted. Van egy jóakaród, aki felnyomott, és itt ugye nagyban függ a továbbiaktól, hogy mennyi a jardon a kapcsolata. Méltányosságot kérve fellebbezz, és reménykedj, hogy csak a járőr volt a cimbije, feljebb senki. Ha elutasítják, hozd nyilvánosságra az esetedet, ahol csak tudod.
2020. jún. 22. 13:25
 4/25 A kérdező kommentje:
Nagyon gyakran jár ebben a körzetben járőr. 100%, hogy nem egy titkos hódolóm volt, mert napi szinten látom.
2020. jún. 22. 13:34
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Btk. 371. § Rongálás

371. § (1) Aki idegen vagyontárgy megsemmisítésével vagy megrongálásával kárt okoz, rongálást követ el.

Az elkövetési magatartás a megrongálás, illetve a megsemmisítés. A megrongálás fogalma a dolog állagának olyan károsítását jelenti, amelynek következtében a vagyontárgy értékcsökkenést szenved. A bűncselekmény megállapításához nem szükséges, hogy a vagyontárgy használhatósága megszűnjön vagy korlátozottá váljon. A megsemmisítés következtében a vagyontárgy eredeti állapotába nem állítható helyre.

A rongálás materiális bűncselekmény. Akkor befejezett, ha az eredmény, a kár bekövetkezik.

A megsemmisítéssel megvalósított rongálás esetén a kár összege megegyezik a vagyontárgynak az elkövetéskori kiskereskedelmi értékével. A megrongálás esetében a kár az a költség, amely a dolog eredetei állapotának helyreállításához szükséges.

Ezt kinyomtatod, beviszed a rendőrségre, hogy vagy semmisé teszik, vagy feljelentést teszel ott, azonnal. Csá.

A rongálás fogalma nálad nem áll fenn.

2020. jún. 22. 13:52
 6/25 A kérdező kommentje:

Na ja.. de közterületi jelzést távolítottam el..

Olyan, mintha egy elsőbbségadás kötelező táblát szedtem volna le.. Arra is lesz példa. amikor a kerítésen kívüli füves részt földeljük újra. akkor ki kell szedetni a táblát..

2020. jún. 22. 13:54
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
De nem rongáltál. Ha nem rongáltál, rongálás miatt nem büntethet meg. Akkor keressen mást rá, vagy helyezze hatályon kívül. Én mindenképpen bemennék.
2020. jún. 22. 13:59
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Én bemennék személyesen és fényképekkel dokumentálva kiverném a balhét. Ha más nem, akkor ügyvéd. Nevetséges, komolyan. Vagy inkább bosszantó. Hol van a járőr, amikor a "művészek" graffitiznek a kerítésekre vagy a közterületen?
2020. jún. 22. 14:51
 9/25 A kérdező kommentje:
8-asm Jaaa hát ne is mondd... Persze akkor sehol nincsenek. és ha meg feljelentik az elkövetőket akkor meg: hááát sajnos semmit nem tudunk tenni. Vagy tudnak, de azt is 5 év múlva. akkro is megússza 2 nap fogdával a gyerek.
2020. jún. 22. 15:00
 10/25 anonim ***** válasza:
49%

Ez már megint egy kitalált sztori, hogy semmi tanács nem jó?

Tudod igazolni a felújítást, ha ez nem segít, akkor keresel egy ügyvédet. Amikor egy panelt újítanak fel, és szigetelnek le, akkor is leveszik az utcatáblákat, és akkor teszik vissza, ha már a festés is megvan.

2020. jún. 22. 16:54
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!