Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tegyek, ha megbüntettek...

Mit tegyek, ha megbüntettek azért, mert kerítésfelújítás közben levettem az utcanévtáblát?

Figyelt kérdés

Sarokház vagyok, a sarkon a kerítésnél az egyik oldalon van egy utcanévtábla, amit pár éve rakatott ki az önkormányzat. Eddig oké..

De mi felújítottuk a kerítést, és amíg azt a részt bontottuk én lecsavaroztam és levettem. Az arra járó járőr lefotózott és pár hét múlva jött is a csekk 100e Ftról közterület rongálás miatt..

Szerintem eléggé nyílvánvaló volt, hogy építkezés zajlik. A kerítés fele hiányzik, a ház még csak sárga porotherm téglákból van, tető sincs rajta.

A kb 50 éves kerítésről levettem az utcanévtáblát, amit 1 óra múlva már vissza is raktam az új kerítésre.

az utca másik oldalán ott van a másik utcanévtábla.

2020. jún. 22. 12:55
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Ki mondta, hogy nem jó? Egyébként most értem haza a helyi rendőrségről. Átvették a "bizonyítékot" jegyzőkönyveztek és mondták, hogy majd értesítenek a fejleményekről..
2020. jún. 22. 17:40
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Szabad tudni, hol történt? (Ha Bp., hanyadik kerület?) Mert nálunk le se sz.ják, hogy több háznál évek óta a kertben hevernek a táblák, sok esetben fejjel lefelé fordítva.
2020. jún. 22. 22:33
 13/25 A kérdező kommentje:

15. kerület. kertvárosi rész. Utcát nem írnék, ha nem gond. könnyű lenne kitalálni, hogy melyik házról van szó :/

Azt amúgy megjegyzem, hogy az utca túloldalán meg ott van ugyanaz a tábla. Tehát megtévesztés sem történt. Semmivel nem lett kevsebb. Csak mindkét oldal helyett csak az egyik oldalon van kiírva az utca.

2020. jún. 22. 22:46
 14/25 anonim ***** válasza:
66%
Kitalált történet, hivatalosan is leszedheted magántulajdonon lévő utcanév táblát mindenféle engedély nélkül (kivéve hogy ha műemlék védett épület), de a felújítás után vissza kell ugyanoda hiánytalanul szerelni.
2020. jún. 23. 12:42
 15/25 A kérdező kommentje:
14. köszönöm a támogató válaszod, már megoldódott.
2020. jún. 23. 12:57
 16/25 anonim ***** válasza:
Pont a 15. kerületben jár gyakran rendőr? :-D Ott élnek a szüleim, én ott nőttem fel, nem ezt tapasztaltam. Valami nagyon rendőrséghez közeli kis utca lehettek.
2020. jún. 23. 13:18
 17/25 anonim ***** válasza:
@15: Hogy sikerült megoldani? Visszavonták végül a büntetést?
2020. jún. 23. 14:07
 18/25 A kérdező kommentje:

Másnap reggel (ma) jött egy papír. egy idézés. Ez a szokásos dolog. mindenre "beidéznek". ez az idézés csak annyi volt, hogy jelenjek meg 10 óráig. megjelentem, ott szóltak, hogy menjek be ebbe és ebbe a terembe. én bementem, papíroztunk és "téves rendőri intézkedésnek és gyanús viselkedésnek" könyvelték el...

Amúgy simán hihette azt a járőr, hogy kihasználok az építkezést és ellopom a táblát..

2020. jún. 23. 19:01
 19/25 anonim ***** válasza:
A lényeg, hogy megoldódott, és a kerítés is rendben van.
2020. jún. 23. 20:33
 20/25 A kérdező kommentje:
Igen :)
2020. jún. 23. 20:40
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!